FB pixel TP pixel
Tom Cruise se chystá točit ve vesmíru. Provede tam věc, kterou přepíše historii © Warner Bros. Pictures

Tom Cruise se chystá točit ve vesmíru. Provede tam věc, kterou přepíše historii

Režisér Doug Liman a herecká hvězda Tom Cruise plánují společný snímek, jenž se bude z části natáčet na Mezinárodní vesmírné stanici. Cruise by pak měl jako první civilista uskutečnit i výstup do vesmíru.

17. 10. 2022 14:30 | Filmové novinky

Jak známo, nestárnoucí hollywoodská legenda Tom Cruise posouvá herecké limity v provádění kaskadérských kousků každým dalším filmem. Jeho tělesné výkony v posledních dílech Mission Impossible či letošním megahitu Top Gun: Maverick berou divákům dech a v novém plánovaném snímku, který natáčí s režisérem Dougem Limanem, se podívá dokonce mimo Zemi. Navíc by se měl stát, pokud vše půjde podle plánu, prvním civilistou, který uskuteční výstup do vesmíru mimo Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS). Donna Langleyová, šéfka společnosti Universal Pictures, to naznačila v nedávném rozhovoru pro BBC, když řekla: „Tom Cruise vzlétne k vesmírné stanici, bude tam natáčet a doufejme, že bude prvním civilistou, který uskuteční výstup do vesmíru mimo vesmírnou stanici.“

Šéfka Universalu Cruisovu filmovou postavu popisuje jako „chlápka, který má smůlu a ocitne se v pozici jediného člověka, který by mohl zachránit Zemi“. Cruisův vesmírný počin bude mít štědrý rozpočet, který se má údajně pohybovat okolo 200 milionů dolarů. Připomeňme, že Liman a Cruise již dříve spolupracovali na filmech jako Na hraně zítřka a Barry Seal: Nebeský gauner. Další podrobnosti o ději vesmírného filmu ale dvojice zatím drží pod pokličkou, ačkoli spolupracují jak s NASA, tak se společností SpaceX Elona Muska.

Zdroj: Variety

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Wolverine nabírá formu! Hugh Jackman ukázal, jak se připravuje na Deadpoola 3
Wolverine nabírá formu! Hugh Jackman ukázal, jak se připravuje na Deadpoola 3
16.10.2022 14:30:00 | Filmové novinky

Hugh Jackman jen dva týdny po oznámení, že se vrací k roli Wolverina, naběhl do fitka začal pumpovat pořádné železo. Deadpool se mezitím dočkal odložení o pár měsíců kvůli problémům s produkcí chystaného Bladea.

Nejlepší válečný film dekády míří na Netflix. Recenze chválí jatka bez kompromisu
Nejlepší válečný film dekády míří na Netflix. Recenze chválí jatka bez kompromisu
16.10.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Zdá se, že podzimní nabídku bude mít Netflix silnou i v letošním roce. První recenze jeho adaptace protiválečné klasiky totiž nešetří chválou a mluví o nejlepším válečném spektáklu za poslední dekádu.

Nejbrutálnější komiks roku! Nový akčňák The Rocka sbírá chválu a má nečekané cameo
Nejbrutálnější komiks roku! Nový akčňák The Rocka sbírá chválu a má nečekané cameo
16.10.2022 11:50:00 | Filmové novinky

První diváci měli možnost vidět očekávaný komiksový trhák Black Adam, na jehož přípravách strávil Dwayne Johnson alias The Rock více než dekádu. Podle prvních reakcí se však čekání vyplatilo a výsledkem je jeden z nejzábavnějších spektáklů za poslední dobu. Především, co se týče značky DC Comics.

Dvě české komediální novinky se řítí online. Časově budou exkluzivní
Dvě české komediální novinky se řítí online. Časově budou exkluzivní
14.10.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služby začínají pořádně těžit své postavení a přetahují se o zákazníky svými exkluzivními nabídkami. Nejinak je na tom tuzemské Voyo, které odhalilo data uvedení svých dvou velkých říjnových premiér.