FB pixel TP pixel
Nejlepší film roku míří konečně online. Na ultimátní kvalitu si ale počkáme © Paramount Pictures

Nejlepší film roku míří konečně online. Na ultimátní kvalitu si ale počkáme

Nevídaně dlouhá cesta kinosály fenoménu Top Gun: Maverick se pomalu blíží ke svému konci. Již brzy bude snímek dostupný online. Kdy a kde?

17. 8. 2022 17:35 | Filmové novinky

O letošním mediálně nejpropíranějším blockbusteru Top Gun: Maverick s Tomem Cruisem v hlavní roli, který naprosto překvapivě drtil tržební kinožebříčky, jsme si mohli přečíst nespočet článků rozebírající jej do nejmenších detailů. Maverick má nyní na kontě úchvatných 1,38 miliard dolarů, jeho pouť temnými sály se ale pomalu blíží ke svému konci a my jej můžeme očekávat na dalších distribučních kanálech. Dle dostupných informací si budeme moci Mavericka pustit v našich obývácích od 23. srpna, snímek by se měl objevit na PVOD platformách jako iTunes či Google Play. Maverick díky svým výdělkům a snaze Toma Cruise zůstal v kinech mnohem déle, než je u jiných snímků studia Paramount obvyklé. Ty jdou do digitální distribuce po 45 dnech od premiéry. Maverick dostal úctyhodné 3 měsíce, navíc se v nejbližší době nepodívá ani na Paramount+.

Pokud byste měli zájem o nejvyšší dostupnou kvalitu nebo byste prostě chtěli nejnovější Cruisův film jen fyzicky vlastnit, musíte si počkat do 1. listopadu, kdy se snímek dočká vydání ve 4K Ultra HD, na Blu-ray a DVD. S filmem navíc dorazí i 110 minut bonusového obsahu, který nabídne zákulisní záběry s tvůrci filmu, kteří se podíleli na natáčení velkolepých leteckých sekvencí. Samozřejmě budeme moci sledovat intenzivní letecký výcvikový program herců, který je dostal do formy pro náročné natáčení. Zatímco tedy Avatar z Disney+ dočasně kvůli obnovené kinodistribuci zmizel, Top Gun: Maverick se digitálního releasu zanedlouho konečně dočká.

Zdroj: Collider

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Megahit Avatar už si na Disney Plus nepustíte. Fanoušci by měli mít radost
Megahit Avatar už si na Disney Plus nepustíte. Fanoušci by měli mít radost
17.08.2022 13:20:00 | Filmové novinky

Studio Disney, které aktuálně vlastní práva na megahit Jamese Camerona Avatar, se rozhodlo slavné sci-fi stáhnout ze své streamovací služby Disney Plus. Má k tomu několik milionů dobrých důvodů. Jisté ale je, že řada diváků spokojená nebude, i když by měla.

Očekávaný Král Šumavy a další hity. Voyo chystá nabitý seriálový podzim
Očekávaný Král Šumavy a další hity. Voyo chystá nabitý seriálový podzim
17.08.2022 12:45:00 | Filmové novinky

Sychravé podzimní měsíce se blíží a spolu s delšími večery se výrazně zvýší i nabídka projektů na Voyo. A čeká nás vskutku bohatá nadílka, konkrétně několik nových seriálů, ale také oblíbených reality show.

Nejlepší seriál Netflixu se vrací! Trailer slibuje vlastní verzi Avengers
Nejlepší seriál Netflixu se vrací! Trailer slibuje vlastní verzi Avengers
16.08.2022 19:00:00 | Filmové novinky

Je to tady! Netflix ukázal plnohodnotný trailer 5. řady svého fenomenálního hitu Cobra Kai a tentokrát jde skutečně do tuhého. Musí se dokonce spojit všichni staří nepřátelé, aby poslali Terryho Silvera k šípku. Jenže ten ještě nevytáhl svůj trumf.

Hollywoodský fešák tyranem. Nový film odhaluje zvrácenost zavrženého herce
Hollywoodský fešák tyranem. Nový film odhaluje zvrácenost zavrženého herce
15.08.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Když počátkem loňského roku vyšla na povrch obvinění ze sexuálního obtěžování a kanibalismu na Armie Hammera, další hollywoodský miláček upadl v nemilost. Málokdo ale tušil, kam až jeho prozatím neprokázané zločiny sahají. Hammerův odchod na Kajmanské ostrovy však rozhodně jeho veřejnému obrazu nepomáhá.