FB pixel TP pixel
Torontský deník #5: Bradley Cooper je lepší než filmy © TMDB

Torontský deník #5: Bradley Cooper je lepší než filmy

Máme za sebou úvodní víkend festivalu, který bývá zpravidla ten více hektický, což je vidět především na novinářích a zdánlivě neúnavném personálu TIFFu. A protože toho máme ještě hodně před sebou, rozhodli jsme se dnes trochu relaxovat.

Filmové novinky Torontský deník #5: Bradley Cooper je lepší než filmy © TMDB

V původním denním harmonogramu jsme totiž měli dvě tiskovky, tři filmy a jeden červený koberec. Z čehož se ve výsledku vyklubaly jen dvě tiskovky, dva červené koberce (?!) a žádný film. Jak je to možné? Hned ráno jsme vyrazili na tiskovou konferenci filmu Zrodila se hvězda. A protože Lady Gaga a Bradley Cooper jsou na svoje filmové dítě velmi pyšní (právem!), z půlhodinové tiskovky nakonec byla skoro hodina. Kvůli čemuž najednou nabrala zpoždění tisková konference další, tentokrát k thrilleru Vdovy režiséra Steve McQueen. To všechno se na sebe hezky nabalilo a mně i Petrovi tudíž utekly plánované filmy.

A protože ani do dalšího filmu už nezbývalo moc času, rozhodli jsme se raději zajít si po několika dnech na pořádný oběd. Z našeho průzkumu tudíž vyplývá, že na kávě, proteinových tyčinkách a sem tam nějakém sendviči z Press Centra (kéž by takový servis měl každý festival!) vydrží člověk v průměru tři a půl dne.

Obě tiskové konference za dnešní filmovou absenci stály. Bradley Cooper a Lady Gaga jsou doslova zlatíčka, a na svůj vysněný projekt jsou viditelně pyšní. Mluvilo se o castingu, hudbě a textech, režijních inspiracích, náročném natáčení, ale i o depresích a drogách v šoubyznysu. Obzvláště na Bradley Cooperovi jako režisérovi bylo viditelné, kolik srdce do filmu vložil, a jak mu filmařina z druhé strany kamery přirostla k srdci. Lady Gaga byla jako vždy okouzlující a s vervou a moudrostí mluvila o tom, jak se stala hvězda z ní, a jak jí k tomu napomohla LGBTQ komunita. Ostatně pokud ovládáte angličtinu, na záznam z tiskové konference se můžete podívat, což velmi doporučujeme.

A podívat se můžete i na záznam z konference k filmu Vdovy. Na tu sice nedorazil Liam Neeson a Robert Duvall, i tak se obsazení tohoto thrilleru do sálu sotva vešlo. Režisér Steve McQueen, scenáristka Gillian Flynn a herci v čele s Violou Davis, Elizabeth Debicki a Colinem Farrellem zaujatě diskutovali o rasismu v současné Americe, silných ženských hrdinkách a o adaptování u nás v podstatě neznámého britského seriálu z osmdesátých let. A došlo i na debatu na téma „kluci mají penis, holky zase vagínu“. No vážně, nekecáme!

Torontský deník #5: Bradley Cooper je lepší než filmy © TMDB

Ani po dvou tiskových konferencích a vydatném obědě (měli jste někdy smažené kuře s vaflí a javorovým sirupem? Je to boží) jsme toho neměli dost. Tedy… měli. Ale mně to nedalo a vydala jsem se podívat na red carpet k novému filmu Alexe Rosse Perryho Her Smell. Filmy tohoto indie upovídaného režiséra sice osobně nemusím (OK, nenávidím ho), ale jeho novinka má tak našlapané obsazení, že jsem si toto focení nemohla nechat ujít. Ve filmu si vedle Ashley Benson, Dylan Geluly či Agyness Deyn zahrají například Amber Heard, Cara Delevingne a především Elisabeth Moss (Offred/June z Příběhu služebnice!). A aby toho náhodou nebylo málo, zašla jsem se ještě podívat na Jonaha Hilla, který si dnes odbyl světovou premiéru svého režijního debutu Mid90s.

Torontský deník #5: Bradley Cooper je lepší než filmy © TMDB

Teprve tehdy jsem toho měla opravdu dost. A zatímco v půl druhé ráno dokončuji tento článek a dodělávám úpravy na fotkách z premiér, už jsem unavená z programu následujících dnů. Takže jsem vlastně unavená dvojitě. Hned zítra ráno nás čeká očekávaná novinka Barryho Jenkinse If Beale Street Could Talk, po které konečně uvidíme i zmíněný debut Jonaha Hilla Mid90s. A dojde i na hereckou rozlučku s Robertem Redfordem, který se odebírá do zaslouženého hereckého důchodu, a který si snad přijde uvést film o neposedném staříkovi The Old Man and The Gun.

 260 zobrazení   25 se líbí
Torontský deník #4: Zrodila se hvězda půjde po Oscarech.
Torontský deník #4: Zrodila se hvězda půjde po Oscarech.
09.09.2018 | Filmové novinky

Festival už začíná být náročnější i pro Aničku a Petra, a tak dnes bez videa. Ale za to s dojmy o zatím nejlepším filmu letošního festivalu a také s fotkami Jamie Lee Curtis z nového Halloweenu či o tom, jak vypadá Joaquin Phoenix.

Torontský deník #3: Outlaw King udělal z Predátora naprostý tatarák
Torontský deník #3: Outlaw King udělal z Predátora naprostý tatarák
08.09.2018 | Filmové novinky

Dneska to bude velký. Z Toronta pro vás Anička a Petr mají nejen spoustu super exkluzivních fotek s Chrisem Pinem, Elle Fanning nebo Timothée Chalametem, ale také dojmy z Outlaw King a nebo nového Predátora! A samozřejmě nechybí video.

Torontský deník #2: Když Berlusconi válčí s monstry a démonickou kočkou
Torontský deník #2: Když Berlusconi válčí s monstry a démonickou kočkou
07.09.2018 | Filmové novinky

Máme za sebou první den 43. ročníku Toronto International Film Festivalu, zkráceně TIFF. Na většině návštěvníků je už teď vidět mírná únava, protože stejně jako my do kinosálů zamířili už v brzkých dopoledních hodinách.

Torontský deník #1: Začíná festival festivalů a oscarových filmů.
Torontský deník #1: Začíná festival festivalů a oscarových filmů.
06.09.2018 | Filmové novinky

Začínáme s naším pokrytím filmového festivalu v Torontu. Z události, která zatím vždy pravidelně přinesla ty největší oscarové favority příštích měsíců, píšeme, fotíme a natáčíme online. Na úvod o tom, jak kritici vyděsili tvůrce nového Halloweenu.