FB pixel TP pixel
Norové přezpívali slavnou píseň z české Popelky. A stojí to za to © Národní filmový archiv

Norové přezpívali slavnou píseň z české Popelky. A stojí to za to

S přicházejícím remakem české vánoční klasiky Tři oříšky pro Popelku, který Norsko natočilo v koprodukci s Litvou, se nabízí otázka, co nahradí úvodní píseň Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš. Než na ni Norové odpoví, rozhodli se zazpívat klasiku Karla Gotta.

Filmové novinky

Norsko disponuje velkým množstvím kvalitních ženských hlasů, které jsou mezi filmaři značně populární. Spekulovat bychom tak mohli o zapojení Aurory, Susanne Sundfor či samotné představitelce Popelky Astrid S, jež je v Norsku popovým idolem, Dříve, než tvůrci představí oficiální píseň z nového filmu Tři přání pro Popelku, jsme se však dočkali alespoň verze, kterou všichni dobře známe. V norské obdobě Dobrého rána, God morgen, Norge televizní stanice TV2 zazněla slavná píseň Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš nikoli v podání zesnulého Karla Gotta, ale z úst trojice Marie Arredondová, Gaute Ormasen a Christian Ingebrigtsen. Refrén „hej briso bila, zklon ze nyž“ sice může znít docela úsměvně, ale vzhledem k obtížnosti češtiny musíme před trojicí interpretů smeknout myslivecký klobouk s orlím perem. Stále ale doufáme, že norská verze přijde s vlastní melodií a my se tak budeme moci přenést na norské pláně v okolí dějiště olympiády z roku 94, kde se snímek natáčel.

 4 630 zobrazení   16 se líbí
Netflix vydal rekapitulaci první řady Zaklínače. Užijte si ji v češtině
Netflix vydal rekapitulaci první řady Zaklínače. Užijte si ji v češtině
02.12.2021 13:30:00 | Filmové novinky

Těšíte se na druhou řadu Zaklínače a nestíháte si předchozí epizody do premiéry zopakovat? Nevadí, Netflix má pro tyto případy ideální řešení.

Konec! Netflix se v superakčním traileru loučí se seriálovým fenoménem
Konec! Netflix se v superakčním traileru loučí se seriálovým fenoménem
02.12.2021 10:30:00 | Filmové novinky

Snad žádný seriál se v posledních letech nestal takovým fenoménem jako španělský megahit Papírový dům. Ten přitom Netflix původně vůbec nevyvíjel jako svou exkluzivitu.

Netflix ukončil natáčení Enoly Holmesové 2. Henry Cavill motivuje fanoušky
Netflix ukončil natáčení Enoly Holmesové 2. Henry Cavill motivuje fanoušky
02.12.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Natáčecí fáze druhého dílu netflixovského rodinného hitu Enola Holmesová je konečně u konce a my můžeme pomalu vyhlížet jeho premiéru. Na svém Instagramu se o tuto informaci podělil sám Sherlock Holmes Henry Cavill.

Norský remake naší Popelky pobuřuje. Češi si ale na Čínu hrát nemohou
Norský remake naší Popelky pobuřuje. Češi si ale na Čínu hrát nemohou
01.12.2021 18:00:00 | Filmové novinky

Mediálním prostorem dnes silně otřásla kauza o norské verzi tuzemské klasiky Tři oříšky pro Popelku. Opravdu může distribuční společnost zasahovat do střihu filmů?