FB pixel TP pixel
Vecna ze Stranger Things měl původně mnohem temnější minulost © Netflix

Vecna ze Stranger Things měl původně mnohem temnější minulost

Čtvrtá řada Stranger Things představila hlavního záporáka pro nadcházející finální řadu. Je jím Henry Creel alias Vecna, který stojí za vraždami tří mladých teenagerů a zmrzačením Max. V původním scénáři pro čtvrtou řadu byla ale Henryho motivace vraždit o poznání temnější, než jak jsme ji v seriálu nakonec viděli.

Filmové novinky

Čtvrtá řada Stranger Things odhalila, že Henry byl již od dětství neobyčejným dítětem. Jeho schopnosti jej odlišovaly od ostatních dětí, díky čemuž se stranil společnosti. Vyšinutý Henry si liboval v utrpení jiných, zvláště bezbranných tvorů. Zálibu nacházel ve zkoumání pavouků, kteří jej fascinovali pro svou schopnost rychle a nečekaně usmrtit svou kořist. Vůbec nejzajímavější na Henryho příběhu byl ale způsob, jakým nám jej tvůrci vyprávěli. Zpočátku totiž divák neměl ani tušení, že za hrozivou vraždou, která se stala v Hawkins na jaře roku 1959, stojí právě on. Za vraždy si totiž trest odpykával jeho otec, Viktor Creel, který vše sváděl na prokletý dům. Jak se ale nakonec ukáže, celou dobu za podivnými událostmi, stál právě malý Henry.

Vše vrcholí jednoho večera, kdy Henry zavraždí svou matku, sestru a posléze se pokusí zabít také otce. Henry matku zavraždí především proto, že do něj vidí a odhalí tak, že to je právě on, kdo stojí za jejich utrpením ve zdánlivě prokletém domě. Původně měl Henry ale svou matku zavraždit z jiného důvodu. Zatímco nyní je její vražda odůvodněna, v původním scénáři tomu tak nebylo. Henry měl svou matku usmrtit chladnokrevně jen proto, aby si vyzkoušel své schopnosti, ne proto, že matka odhalila jeho tajemství. Podobně jako o měsíce dříve umučil králíka. Původně tak měla být matčina vražda dopředu nepromyšleným krokem. Nedostatek motivace tak z Henryho učinil ještě temnější postavu, než jakou je nyní.

Nakonec se ale tvůrci rozhodli do Henryho příběhu přidat „vrstvy“, lépe řečeno motivaci pro jeho činy. To v kontextu celého příběhu koneckonců vypadá lépe. Nyní působí Henry jako promyšlený padouch, který se kvůli sérii nečekaných událostí stal ještě hrozivějším Vecnou, který nejenže formoval svět Upside Down, ale také celou dobu tahal za nitky.

Zdroj: Slashfilm

Prima se ze dna neodlepí. Propadáku Eliška a Damián nadělí pokračování
Prima se ze dna neodlepí. Propadáku Eliška a Damián nadělí pokračování
17.09.2023 16:05:00 | Filmové novinky

Ačkoli by se po přesunu z prestižní soboty na pondělí mohlo zdát, že o seriálu Eliška a Damián již v budoucnu neuslyšíme, opak je pravdou. Televize Prima v očekávání velkého hitu předem schválila pokračování, které už dokonce natáčí. Kvalitativní změny k lepšímu se tedy nechystají.

Netflix natočil drsný thriller o přežití a pojídání mrtvých. Kritiky naprosto uchvátil
Netflix natočil drsný thriller o přežití a pojídání mrtvých. Kritiky naprosto uchvátil
17.09.2023 15:15:00 | Filmové novinky

Režisér J. A. Bayona se s novým filmem pro Netflix vrací k poloze, ve které ho máme nejraději. Když točí srdceryvné thrillery, v nichž jsou lidé vystaveni kritickým situacím, které ne vždy končí dobře. A opět z drsného námětu podle recenzí vyždímal téměř maximum.

Polský Zaklínač je konečně online. Po zhlédnutí se omluvíte Netflixu
Polský Zaklínač je konečně online. Po zhlédnutí se omluvíte Netflixu
15.09.2023 16:25:00 | Filmové novinky

Jestli už máte nakoukané všechny tři dosavadní řady Zaklínače od Netflixu, máme pro vás nabídku, která se neodmítá. Online se totiž právě objevila i polská verze z roku 2001, která vás rychle naučí na mnohdy kritizovanou verzi největšího streamera změnit názor.

Aquaman 2 v prvním traileru láká na největší fantasy konce roku
Aquaman 2 v prvním traileru láká na největší fantasy konce roku
15.09.2023 11:40:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. a režisér James Wan konečně představili dlouho očekávaný první trailer na chystané pokračování miliardového hitu Aquaman. Superhrdina Arthur Curry si tak musí znovu vyprat plavky a vyrazit zachránit svět před hrozbou pomstychtivého Black Manty. Bude se ale tvářit, že jeho filmová manželka Amber Heard neexistuje.