FB pixel TP pixel
Nový Vetřelec se odehraje mezi nejlepšími filmy série. Vrací se tvůrci i xenomorph z druhého dílu © 20th Century Fox

Nový Vetřelec se odehraje mezi nejlepšími filmy série. Vrací se tvůrci i xenomorph z druhého dílu

Jak známo, Disney se po úspěchu nového Predátora chystá oživit i Vetřelce, a to rovnou ve dvou projektech. Ten filmový právě prozradil, ve kterém časovém období série se bude snímek odehrávat, ten seriálový pak přivítal nečekanou hereckou posilu.

Filmové novinky

Jak fanoušci Vetřelce vědí, ve výrobě jsou dva velké projekty, v nichž se toto slizké zabijácké monstrum objeví. Jedním z nich je filmový restart ságy s názvem Alien: Romulus, který má pod palcem hororový režisér Fede Álvarez, druhým je pak seriál, za nímž stojí respektovaný showrunner Noah Hawley, jehož oceňované Fargo právě vstoupilo do páté řady. V hlavní roli Álvarezovy filmové novinky se objeví pětadvacetiletá Cailee Spaeny (Pacific Rim: Povstání), která na právě proběhlém předávání cen Gotham Awards potvrdila zákulisní informace o zasazení filmu v rámci kontinuity série. „Měl by se zařadit mezi první a druhý film,“ prozradila Spaeny na červeném koberci.

Alien: Romulus se tak bude časově odehrávat mezi nejlepšími díly série: Vetřelcem Ridleyho Scotta a Vetřelci Jamese Camerona. Navíc byl – jak prozradila Spaeny – k natáčení přiveden stejný tým jako u Cameronových Vetřelců, a na natáčení tak byl oživen původní design xenomorfů. Nová nečekaná informace byla vydána i u chystaného seriálového Vetřelce. Hereckou posádku seriálu totiž posílil sympaťák Timothy Olyphant (Strážce pořádku, Smrtonosná past 4.0), který s showrunnererm Hawleym spolupracoval na čtvrté řadě Farga. Žádné podrobnosti týkající se Olyphantovy postavy nebyly zveřejněny, ale zákulisní zdroje naznačují, že si zahraje syntetika jménem Kirsh. Seriálový Vetřelec se bude odehrávat na Zemi, konkrétně někdy na konci 21. století, a tematicky bude zkoumat společnosti jako Weyland-Yutani, které vyvíjí umělou inteligenci a skrze ni se snaží dosáhnout nesmrtelnosti.

Zdroj: Variety / ComingSoon.net

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Slavná sci-fi Fallout ožívá jako seriál. Úžasné první fotky fanoušky potěší
Slavná sci-fi Fallout ožívá jako seriál. Úžasné první fotky fanoušky potěší
28.11.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Amazon Prime Video chystá již na 12. dubna 2024 seriálovou adaptaci jedné z nejmilovanějších herních sérií všech dob. Legendární Fallout se tak nyní ukazuje na prvních fotografiích a vypadá naprosto skvěle.

Mrzli, hladověli a doufali v zázrak. Oscarová novinka Netflixu má skvělý trailer i recenze
Mrzli, hladověli a doufali v zázrak. Oscarová novinka Netflixu má skvělý trailer i recenze
27.11.2023 17:45:00 | Filmové novinky

Na Netflix už 4. ledna dorazí jeden z nejkrutější a nejdojemnějších lidských příběhů. Sněžné bratrstvo režiséra J. A. Bayony představí osudy přeživších pádu letadla, kteří museli pro překonání mrazu a hladu udělat doslova všechno. Snímek bude za Španělsko bojovat o zlatou oscarovou sošku.

Netflix trefil nový akční hit. V Česku ho diváci ignorovali
Netflix trefil nový akční hit. V Česku ho diváci ignorovali
27.11.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Když se na Netflixu objeví nový film, který se během pár dní vyšvihne na do globálního žebříčku TOP 10 nejsledovanějších snímků, většinou to znamená, že uspěl i v Česku. Nová akční krimi Věřící 2 je ale výjimkou potvrzující pravidlo. V Česku totiž neuspěla.

Waterloo v kinech odvráceno! Napoleona nezničili ani zklamaní diváci a kritici
Waterloo v kinech odvráceno! Napoleona nezničili ani zklamaní diváci a kritici
27.11.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Historický spektákl Napoleon vstoupil minulý týden do kin. Film v režii Ridleyho Scotta předčil očekávání a v pomyslném souboji dvou bijáků od Applu průběžně tržebně poráží Zabijáky rozkvetlého měsíce Martina Scorseseho.