FB pixel TP pixel
Videotéka z iTunes bude nyní dostupná na chytrých televizích od Samsungu © TMDB

Videotéka z iTunes bude nyní dostupná na chytrých televizích od Samsungu

Uživatelé nových chytrých televizí Samsung budou mít nově přístup k filmům a seriálům z aplikace iTunes video nebo mohou využívat službu AirPlay 2 pro streamování obsahu ze svých zařízení od Applu.

Streaming novinky

I když se Apple a Samsung, tito technologičtí giganti, mohli jevit jako zarytí nepřátelé, prosté počty je nakonec přiměly uzavřít dohodu. Nedávno tak vznikla spolupráce, kdy se majitelé chytrých televizí od Samsungu dostanou k obsahu iTunes a můžou si tak pustit filmy a seriály přes aplikaci přímo v TV nebo přes službu AirPlay 2, přes kterou mohou zrcadlit obsah svého telefonu, tabletu či Macu na televizní obrazovky. Uživatelé iTunes tak budou mít možnost vychutnat si vybrané 4K filmy na podporovaných televizorech. Samsung oznámil, že se aplikace objeví v jejich nových zařízeních na jaře, modely z roku 2018 získají tyto funkce s novým firmwarem. Aplikace by měla mít také podporu Bixbyho, tedy virtuálního hlasového asistenta v Samsung televizích.

Kromě Windows od Microsoftu tak Apple povolil přístup k iTunes další společnosti (dříve měli přístup i uživatelé Motoroly). Je to určitě krok, kterým se Apple snaží posílit své služby jako AppStore, iCloud či zmíněný iTunes, jelikož prodeje z iPhonů na rozdíl od těchto služeb stagnují. Tento krok podporuje i nedávné zpřístupnění své hudební služby Apple Music pro Amazon Echo i zařízení s Androidem. Svůj obsah tak Apple díky této spolupráci zasáhne mnohem více uživatelů a navíc může sloužit i jako základ pro svou plánovanou streamovací službu, jejíž spuštění se očekává v první polovině roku 2019.

 197 zobrazení  
Netflix zdražuje v USA, ale stále roste, odhaluje také čísla sledovanosti
Netflix zdražuje v USA, ale stále roste, odhaluje také čísla sledovanosti
18.01.2019 14:10:00 | Streaming novinky

Tento týden oznámil Netflix zdražení pro zákazníky platící v dolarech a včera oznámil výsledky za 4. čtvrtletí roku 2018. Počet předplatitelů opět rekordně rostl, ovšem trhy byly zklamány jeho nižšími příjmy. Poprvé Netflix oficiálně sdílel i čísla sledovanosti některých filmů a seriálů.

Petice pro Netflix - obnov Česko-Slovensko!
Petice pro Netflix - obnov Česko-Slovensko!
03.01.2019 19:10:00 | Streaming novinky

Sice si v Česku stěžujeme, jak nám pomalu přibývají české titulky na Netflixu, ale pořád je to rychleji než na Slovensku. Protože tam se rozvoj už zcela zastavil, chceme to napravit! Podepište naši petici za zpřístupnění českých titulků na slovenském Netflixu!

O kolik obsahu Netflix přijde s nástupem konkurence?
O kolik obsahu Netflix přijde s nástupem konkurence?
14.12.2018 11:40:00 | Streaming novinky

S blížícím se příchodem streamovacích služeb od společností Disney a WarnerMedia a aférou kolem konce licence Přátel, se začíná více spekulovat, jaký to vlastně bude mít na vliv na katalog Netflixu. O kolik obsahu už teď přichází a jak moc ho další konkurence ohrozí?

Black Friday pro online filmy? Slevy nabízí jen iTunes
Black Friday pro online filmy? Slevy nabízí jen iTunes
23.11.2018 13:20:00 | Streaming novinky

Zatímco v obchodech s elektronikou probíhá právě cenová válka o největší slevy na televize, online půjčovny sváteční den slev nijak nerozhodil. Kromě včerejšího oznámení Obbodu, že zlevňuje pro nové uživatele předplatné na 99 Kč, nikdo další slevy nenabízí. Výjimkou je tak iTunes, kde slevy probíhají průběžně. Vybrali jsme ty nejlepší.