FB pixel TP pixel
Dali peníze do špatného hrníčku? Hollywoodský obr dluží 10 miliard kvůli chybě © Warner Bros.

Dali peníze do špatného hrníčku? Hollywoodský obr dluží 10 miliard kvůli chybě

Společnost Warner Bros. Discovery vydala výsledky za kvartál od dubna do června letošního roku a ačkoli se plácá po zádech díky nárůstu předplatitelů ve streamingu, akcionáři radost nemají. Vyděsila je ztráta 10 miliard dolarů.

Streaming novinky 8. 8. 2024 17:15 | Streaming novinky

Společnost Warner Bros. Discovery už se zdánlivě hrabala z nejhoršího, nebyla by to ale firma pod vedením Davida Zaslava, aby nepřišla během kvartálních výsledků s nějakou úsměvnou bombou. A tak ačkoli výsledky streamingu nevypadají úplně nejhůř a souhrnná čísla lineáru HBO a služeb Max a Discovery+ dosáhla 103,3 milionů předplatitelů, akcionáři zůstali jako opaření při zjištění, že je společnost za poslední kvartál ve ztrátě 10 miliard dolarů.

Nadhodnocené portfolio

Co se stalo? Warneři si totiž uvědomili, že chybně nadhodnotili hodnotu svého televizního portfolia, které má podle nich aktuálně o více než 9 miliard nižší hodnotu než se doposud očekávalo. Což je pro investory z řad akcionářů vskutku nemilá zpráva. Ale nebojte, není nic, co by šéf David Zaslal nespasil nějakým zářezem chystaného hollywoodského filmu. Jako když nechal zničit na Max chystanou Batgirl nebo odmítl nasadit do kin dokončený a prý výtečný animák Coyote vs. Acme, po čemž ho nenáviděl doslova celý kopec v Los Angeles.

Akcie Warnerů každopádně padly obratem o více než 11 procent, přičemž hlavními příčinami pádu portfolia složeného ze CNN, TNT nebo TBS jsou snižující se sledovanost a mizerný reklamní trh v rámci televize.

Zklamala Furiosa, nadchl Kong

Warnery rovněž nepříjemně zaskočil propadák Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který naštěstí dokázal vyrovnat úspěch řežby Godzilla x Kong: Nové impérium. V druhé polovině mají navíc Warneři minimálně jednu loženku v podobě filmu Joker 2. Velkou neznámou je globálně Beetlejuice Beetlejuice. Z hlediska streamingu si Warneři moc stěžovat nemohou. Rod draka měl sice ve druhé řadě o trochu horší čísla než řada první, pořád se ale jednalo o úspěch a největší hit posledních týdnů. Nezklamala ani online premiéra trháku Duna: Část druhá.

David Zaslav mimochodem opět potvrdil, že hodlá pokračovat v ořezávání nákladů. Společně přehodnotí dosavadní lineární spolupráce a chce hledat další diváky skrze výhodné bundlové balíčky s jinými službami. Zkrátka a dobře, Warneři chtějí radši lákat na výhody většího množství obsahu, než aby investovali horentní sumy do vlastních pořadů. K ukázce této strategie nemusíme chodit daleko, sami můžete vidět, jak současnou nabídku Maxu víceméně zaplavuje obsah reality shows a dokumentů z Discovery+. Papírově se tak zdá, že je každý den fůra nového obsahu. Ten ale ve finále Warnery prakticky nic nestojí, protože si ho tahají z jiné služby a obvykle jde spíše o výplň než obsahovou kvalitu.

Stále mimochodem platí, že Warner Bros. Discovery chystá společně s Disney a Foxem vlastní kolektivní sportovní streamovací službu Venu. Ta bude stát 43 dolarů a prozatím bude od podzimu dostupná pouze v USA.

Zdroj: IndieWire / WSJ

Reklama
Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

Max konečně přidá zásadní funkci Netflixu. V Americe slaví nové rozhraní úspěch
Max konečně přidá zásadní funkci Netflixu. V Americe slaví nové rozhraní úspěch
06.08.2024 15:45:00 | Streaming novinky

Streamovací platforma Max se v USA rozhodla výrazně změnit svou domovskou stránku. Cílem této aktualizace je efektivněji propojit uživatele s obsahem a nabídnout chytřejší a individualizovaná doporučení pořadů.

Prima+ slaví už 1,2 milionu diváků. Jen zlomek je však platící
Prima+ slaví už 1,2 milionu diváků. Jen zlomek je však platící
02.08.2024 14:30:00 | Streaming novinky

Domácí streamovací platforma Prima+ zaznamenala od svého spuštění v únoru 2023 výrazný nárůst popularity. S rostoucím počtem platících uživatelů a registrovaných diváků se stává významným hráčem na českém trhu.

Disney omezí sdílení účtů v Česku i blokaci reklam. Nové podmínky platí od září
Disney omezí sdílení účtů v Česku i blokaci reklam. Nové podmínky platí od září
31.07.2024 17:20:00 | Streaming novinky

Služba Disney Plus oznámila předplatitelům změny ve smluvních podmínkách, které jasně naznačují, jakým směrem se platforma hodlá do budoucna vydat. Po vzoru Netflixu nás skutečně čeká omezování sdílení hesel, reklamní tarify a rušení účtů, které reklamu začnou blokovat.

Apple trápí nedostatek předplatitelů a chce být jako Netflix. Touží po reklamách
Apple trápí nedostatek předplatitelů a chce být jako Netflix. Touží po reklamách
31.07.2024 14:30:00 | Streaming novinky

Apple TV+ je jednou z posledních streamovacích služeb, které nenabízí levnější předplatné s reklamou. To se pravděpodobně brzy změní, protože podle zákulisních zpráv Apple tento tarif hodlá v dohledné době ve vybraných teritoriích zavést.