FB pixel TP pixel
Rušení u HBO pokračuje. Končí i čerstvá sci-fi novinka © HBO

Rušení u HBO pokračuje. Končí i čerstvá sci-fi novinka

Romantické seriálové drama Zakletý v čase se bohužel druhé řady nedočká. Vedení televizní a internetové stanice HBO se totiž rozhodlo seriál zrušit.

5. 7. 2022 9:00 | Filmové novinky

Pokud jste si oblíbili romantický seriál Zakletý v čase, který se na HBO Max dočkal své premiérové řady v polovině letošního května, máme pro vás špatné zprávy. Seriál natočený podle bestselleru Audrey Niffenegger a adaptovaný zkušeným Stevenem Moffatem (Pán času, Sherlock) po jediné sezóně končí. Šestidílný seriál vypráví o magickém milostném vztahu mezi Clare (Rose Leslie známá především ze Hry o trůny) a Henrym (Theo James), který komplikuje Henryho genetická porucha, která způsobuje jeho nepředvídatelné cestování v čase.

Zástupci HBO v tiskovém prohlášení obligátně poděkovali autorům za jejich „vášeň, tvrdou práci a péči při adaptaci této milované knihy“, důvody zaříznutí kritiky odmítnutého, ale divácky relativně vřele přijatého dramatu ovšem nezveřejnili. Dá se nicméně předpokládat, že za koncem seriálu stála především nepříliš oslnivá sledovanost. Diváci si na seriálové adaptaci cenili především fungující chemie mezi hlavními představiteli a s citem odvyprávěného příběhu, který se věrně držel knižní předlohy. Konec Zakletého v čase je dalším střípkem do mozaiky rušení seriálů HBO a dalších stanic spadajících pod Warner Bros. Discovery.

 16 244 zobrazení   122 se líbí
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Na Voyo startuje reality show jako z Bony a klid. Překoná bizarní konkurenci?
Na Voyo startuje reality show jako z Bony a klid. Překoná bizarní konkurenci?
04.07.2022 17:15:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo po Survivorovi dál šlape do segmentu reality shows. Nyní nám ukáže, jak se v Praze žije mladým ve společném bydlení stárnoucího veksláka. A ano, zní to šíleně.

Avatar 2 konečně ukázal novou podobu padoucha z jedničky. Není to dvojče
Avatar 2 konečně ukázal novou podobu padoucha z jedničky. Není to dvojče
04.07.2022 14:20:00 | Filmové novinky

Produkce druhého Avatara konečně oficiálně odhalila návrat ikonického padoucha z prvního filmu. Kupodivu si ho někteří fanoušci všimnuli již v trailerech.

Která streamovací služba má nejlepší obsah? Netflix u lidí pohořel
Která streamovací služba má nejlepší obsah? Netflix u lidí pohořel
04.07.2022 8:20:00 | Filmové novinky

Nový průzkum přinesl zajímavé výsledky ohledně kvality streamovacích služeb z pohledu jejich uživatelů. A u Netflixu si tentokrát výsledek za rámeček nedají.

Stranger Things 4 trhají rekordy Netflixu. Největším hitem přesto nejsou
Stranger Things 4 trhají rekordy Netflixu. Největším hitem přesto nejsou
03.07.2022 12:30:00 | Filmové novinky

Na čtvrtou řadu Stranger Things sice diváci museli kvůli pandemii poměrně dlouho, pro Netflix se ale jedná o jeden z největších úspěchů historie. V nejistém čase ho tak může alespoň něco těšit.