FB pixel TP pixel
Která streamovací služba má nejlepší obsah? Netflix u lidí pohořel © Netflix

Která streamovací služba má nejlepší obsah? Netflix u lidí pohořel

Nový průzkum přinesl zajímavé výsledky ohledně kvality streamovacích služeb z pohledu jejich uživatelů. A u Netflixu si tentokrát výsledek za rámeček nedají.

4. 7. 2022 8:20 | Filmové novinky

Netflix je v posledních měsících často skloňovaným tématem. Ne vždy se však o největší streamovací službě současnosti mluví v dobrém. Netflixu se od začátku roku lepí smůla na paty, trápí ho ztráta předplatitelů a s ní spojené snižování stavů. O rostoucí síle konkurence nemluvě. Podle nedávno provedeného průzkumu zákaznické spokojenosti od společnosti Whip Media se zdá, že předplatitelé Netflixu mají ze streamovací služby rozporuplné pocity. Pozitivní pro Netflix určitě bude skutečnost, že podle zmíněného průzkumu by si Netflix ponechalo 31 % uživatelů v případě, že by si mohli ponechat pouze jednu streamovací službu. S 19 % pak na druhém místě skončila služba HBO Max. Další dobrou zprávou pro Netflix je, že se umístil na prvním místě, co se týče uživatelské zkušenosti a doporučení obsahu. Poněkud horší výsledek však přichází se spokojeností uživatelů ohledně celkové hodnoty obsahu služby.

Netflix zcela poslední

Která streamovací služba má nejlepší obsah? Netflix u lidí pohořel © Netflix

Mezi devíti měřenými streamovacími službami skončil Netflix úplně poslední. Na prvním místě je HBO Max a těsně za ním Disney+. Třetí a čtvrté místo obsadily služby Hulu a Paramount+. Za nimi jsou pak Amazon, Discovery+, Peacock a Apple TV+. Průzkum spokojenosti uživatelů se streamovacími službami byl proveden na celkem 2 460 Američanech ve věku 18–54 let.

Ačkoli se Netflix umístil na prvním místě coby streamovací služba, kterou by si uživatelé ponechali, kdyby museli mít jen jednu, stále dosáhl výrazně horších čísel než v loňském roce, když si pohoršil o téměř 10 %. HBO Max a Disney+ si naopak oproti loňsku v očích uživatelů polepšily. Průzkum mimo jiné přinesl také částečné vysvětlení, proč Netflix zkraje roku ztratil náhle 200 tisíc předplatitelů. Na vině je pochopitelně cena. 69 % bývalých uživatelů Netflixu uvedlo, že hlavní důvod, proč zrušili své předplatné, bylo právě navýšení cen předplatného.

Celkovým králem je HBO

Která streamovací služba má nejlepší obsah? Netflix u lidí pohořel © HBO Max

Celkovým králem uživatelské spokojenosti je pak služba HBO Max, u které 94 % dotazovaných respondentů uvedlo, že jsou s ní „spokojeni“ nebo „velmi spokojeni“. Netflix, který v roce 2021 skončil na druhém místě, tentokrát klesl na čtvrté místo hned za Hulu a Disney+. Slavit může také Apple TV, která dosáhla doposud největších čísel a předstihla tak Prime Video, Peacock a Discovery+. HBO Max boduje u diváků především díky kvalitě vlastního obsahu a jeho různorodosti. Drobný nárůst spokojenosti s obsahem oproti minulému roku zaznamenaly také Paramount+ a Peacock. Kvalitu obsahu Paramount+ pak uživatelé přirovnávají k Hulu. Peacock je co se kvality obsahu týče kousek za nimi a těží především ze seriálu Kancl, který je na této streamovací službě velmi populární.

Zdroj: Variety

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Netflix ukázal Papírový dům se sériovým vrahem. Trailer má napětí i akci
Netflix ukázal Papírový dům se sériovým vrahem. Trailer má napětí i akci
03.07.2022 11:20:00 | Filmové novinky

Netflix chystá na úvod prázdnin nový napínavý seriál, který nás zavede do útrob věznice, ze níž se bude snažit dostat obávaný zločinec. Ani v nové variaci na hit Papírový dům však věci nepůjdou podle plánu.

Nové fotky z Avatara 2 berou dech. Sigourney Weaver má překvapivou roli
Nové fotky z Avatara 2 berou dech. Sigourney Weaver má překvapivou roli
01.07.2022 19:40:00 | Filmové novinky

Magazín Empire představil nové fotky z očekávaného pokračování Avatara s podtitulem The Way of Water. Poprvé se tak můžete podívat na modrou podobu Kate Winslet nebo novou roli Sigourney Weaver.

Karlovarský festival pobouřil Ukrajince ruským filmem. Organizátoři reagují jasně
Karlovarský festival pobouřil Ukrajince ruským filmem. Organizátoři reagují jasně
29.06.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Jen krátce před zahájením mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech musí pořadatelé řešit mediální skandál a bránit se vůči příkrým slovům z Ukrajiny.

Je to tady! Daredevil a další marvelovky z Netflixu jsou opět online
Je to tady! Daredevil a další marvelovky z Netflixu jsou opět online
29.06.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Fandové komiksových seriálů se konečně dočkali a ani to netrvalo dlouho. Jen dva týdny od spuštění v Česku streamovací služba Disney Plus vrací do oběhu původně netflixovské adaptace temnějších seriálů napojených na Marvel Cinematic Universe.