FB pixel TP pixel
Nový Zaklínač v problémech. Netflix ho zkracuje a přidává milovanou postavu © Netflix

Nový Zaklínač v problémech. Netflix ho zkracuje a přidává milovanou postavu

Seriál Zaklínač: Pokrevní pouto, který je prequelem populárního fantasy s Geraltem z Rivie hlásí zásadní změny. Minisérie bude kratší a oblíbená postava dostane více prostoru.

15. 8. 2022 12:40 | Filmové novinky

Kolem spin-offu Zaklínače, jenž nese podtitul Pokrevní pouto a který by měl mít letos na Netflixu premiéru, se dějí zásadní tvůrčí změny. Seriál totiž prošel podle webu Redanian Intelligence poměrně podstatnou revizí, když se vedení Netflixu rozhodlo původně šestidílný seriál zkrátit na pouhé čtyři epizody. Vznik nového seriálu ze světa Zaklínače byl ohlášen v roce 2020, loni se začalo s natáčením, které skončilo v červenci 2021 s tím, že se natočí šest epizod. Během dubna se herci vrátili na plac k dotáčkám, což je při televizní tvorbě, zejména u velkorozpočtových produkcí, obvyklý postup. Poté, co postprodukční proces odhalí nedostatky či chybějící scény, s nimiž se při původním natáčení nepočítalo, je vždy třeba provést úpravy a některé části se musí dotočit.

Jak však nyní vyšlo najevo, natáčení bylo ve skutečnosti součástí významného předělávání celého seriálu, které zkrátilo připravovanou minisérii o dvě epizody. K tomu prequel Zaklínače prošel přetáčkami, které do seriálu více zapojily postavu Marigolda (Joey Batey). To by mohlo znamenat, že se tvůrčí tým snaží lépe propojit události prequelu s hlavní sérií. Pokrevní pouto, který se má odehrávat 1200 let před příběhem Geralta z Rivie, bude vyprávět o takzvané „konjunkci sfér“, která vedla ke spojení světů lidí, elfů trpaslíků a nestvůr, což v důsledku zapříčinilo i zrození prvního Zaklínače. A právě bard Marigold, který často putuje po boku Geralda, by měl být jediným přímým pojítkem mezi oběma seriály, když bude o spojení sfér vyprávět. Takto výrazné změny na poslední chvíli nevěstí nic dobrého. Snad se fanoušci dočkají díla respektujícího ducha předlohy a ne jen rychlokvašky snažící se vytěžit populární univerzum.

Zdroj: Collider

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Největší český hit roku Netflix neuvede. Trumfuje ho konkurence
Největší český hit roku Netflix neuvede. Trumfuje ho konkurence
14.08.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Julius Lavický již brzy zaskóruje v online prostoru. Největší tuzemský hit roku 2022 Vyšehrad: Fylm však nakonec nezamíří na Netflix. Streamovacího obra totiž přeplácí konkurence, která nadále posiluje.

Warneři možná zruší epický blockbuster za 200 milionů. Terčem jsou i oblíbené seriály
Warneři možná zruší epický blockbuster za 200 milionů. Terčem jsou i oblíbené seriály
12.08.2022 15:30:00 | Filmové novinky

Warneři stojí po zrušení Batgirl před dalším důležitým krokem. Narůstající počet průšvihů Ezry Millera už patrně překročil všechny meze, proto mají tvůrci tři plány jak s Flashem naložit. Vedle toho se také vybírá nový scenárista celého DC vesmíru a rozhoduje se i o osudu pokračování Reevesova Batmana.

Vysmívaná vášnivá sága Netflixu vrcholí. Trailer slibuje mafiánskou válku
Vysmívaná vášnivá sága Netflixu vrcholí. Trailer slibuje mafiánskou válku
12.08.2022 11:30:00 | Filmové novinky

Netflix právě zveřejnil nový jiskřivý trailer k filmu Dalších 365 dní, nejnovějšímu pokračování erotické filmové série podle populární knižní předlohy Blanky Lipińské.

Nový český komediální hit dorazil na Netflix. Poráží na hlavu veškerou konkurenci
Nový český komediální hit dorazil na Netflix. Poráží na hlavu veškerou konkurenci
11.08.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Na Netflixu se po delší době objevil nový český komediální hit a hned v úchvatně krátkém čase necelých tří měsíců od premiéry v kinech. Rozhodně by si ho neměli nechat ujít fanoušci tvorby Divadla Mír.