FB pixel TP pixel
Netflix ruší další oblíbený fantasy seriál. Tvůrci už stihli reagovat © Netflix

Netflix ruší další oblíbený fantasy seriál. Tvůrci už stihli reagovat

Rodinu Zámkových z populárního seriálového fantasy Zámek a klíč uvidíme v chystané třetí řadě naposledy. Netflix se totiž rozhodl v seriálu dále nepokračovat.

8. 4. 2022 11:00 | Filmové novinky

Loni v říjnu jsme od Netflixu dostali druhou řadu oblíbeného fantasy hororu Zámek a klíč, jenž vypráví příběh tří sourozenců, kteří se musí poté, co byl jejich otec chladnokrevně zavražděn, přestěhovat do jejich rodného sídla v Massachusetts. Tam naleznou záhadné magické klíče, které jim poskytují nejrůznější nadpřirozené schopnosti. Zjistí, že jejich osudem je ony klíče strážit a bojovat proti tajuplnému zlu skrytému ve studni. I když materiálu na vyprávění by pravděpodobně bylo dost - seriál je adaptací šestidílné komiksové série chilského kreslíře Gabriela Rodrígueze a scenáristy Joea Hilla - Netflix rozhodl, že seriál po chystané třetí řadě skončí.

Zámek a klíč patří v rámci současných teenagerských fantasy dostupných na Netflixu rozhodně k těm povedenějším. I když seriál nehýří originalitou, místy působí nuceně temně a oproti své komiksové předloze méně hravě, pořád je to vlastně docela fajnové a zábavné rodinné dobrodružství o dospívání a vyrovnávání se se ztrátou bližního. Rozhodnutí Netflixu možná seriálu pomůže a scenáristům uvolní ruce v dovyprávění příběhu, který v druhé řadě začal ztrácet dech a čím dál více se od předlohy odkláněl. Samotní tvůrci už stihli na Twitteru vydat vyjádření, ve kterém tvrdí, že tři řady jsou podle nich od začátku ideálním prostorem k odvyprávění celého příběhu. Fanoušci už nicméně začali na sociálních sítích reagovat tak, že seriál by mohl být zcela jistě delší a jedná se spíše o korektní jednání vůči Netflixu, který obecně rád ruší projekty po 3 řadách, kdy obvykle končí původní kontrakty a je nutné uzavírat nové, mnohdy méně výhodné pro streamovací platformu. Datum premiéry finální řady ještě není známo.

Zdroj: Twitter

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nový trailer Doctora Strange vás dostane. Odhaluje zombies i masivní akci
Nový trailer Doctora Strange vás dostane. Odhaluje zombies i masivní akci
07.04.2022 14:40:00 | Filmové novinky

Doctor Strange se vrhne do nového dobrodružství již 5. května a zatím se zdá, že se bude jednat o opravdu velkolepou podívanou. Nová ukázka se nebojí machrovat s trikovými výjevy i variantami ústředního hrdiny.

HBO konečně doplňuje nabídku o největší filmové hrdiny
HBO konečně doplňuje nabídku o největší filmové hrdiny
07.04.2022 14:00:00 | Filmové novinky

HBO s měsíčním zpožděním konečně šlape do přidávání katalogového obsahu a přidává filmy, které si mnozí fanoušci přáli při spuštění. Nově dorazily starší snímky s Batmanem i Supermanem.

Definitivně poslední trailer na finále nejlepší kriminálky Netflixu je tu!
Definitivně poslední trailer na finále nejlepší kriminálky Netflixu je tu!
06.04.2022 15:45:00 | Filmové novinky

Krimi thriller Ozark řekne svým divákům letos poslední sbohem. Prvních sedm epizod nám Netflix naservíroval hned z kraje roku. Na druhou polovinu čtvrté řady si pak musíme počkat ještě necelý měsíc.

První recenze Brumbálových tajemství chválí náhradníka Johnnyho Deppa
První recenze Brumbálových tajemství chválí náhradníka Johnnyho Deppa
06.04.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Na plátna kin se řítí již třetí díl Fantastických zvířat s podtitulem Brumbálova tajemství. Má smysl dle prvních reakcí vyrazit do kina?