FB pixel TP pixel
2. řada Zaklínače obnovuje natáčení. Geralta čeká několik změn © TMDB

2. řada Zaklínače obnovuje natáčení. Geralta čeká několik změn

Showrunnerka nečekaně veleúspěšného fantasy Zaklínač Lauren Schmidt Hissrich se rozpovídala o několika změnách, které přinese druhá řada seriálu.

Filmové novinky

Kvůli probíhající pandemii se pozdrželo natáčení druhé série populární hrdinské fantasy Zaklínač s Henrym Cavillem v hlavní roli. Navíc se koronavirus podepsal na nutnosti dodržování nejrůznějších hygienických či administrativních nařízení a potřebě zdolávat nové produkční překážky. Showrunnerka seriálu Lauren Schmidt Hissrich se ale vedle těchto témat v novém interview pro server The Wrap rozhovořila i o změnách, které druhá řada přinese a které se v době odstávky natáčení rozhodla změnit. Za tu zásadní můžeme považovat ukončení mnohými diváky kritizovaného vyprávění s několika časovými liniemi, které se proplétaly i v rámci mnoha let, ale kvůli dlouhověkosti hlavních hrdinů a jen několika málo záchytných bodů bylo často označováno jako matoucí.

2. řada Zaklínače obnovuje natáčení. Geralta čeká několik změn © TMDB

Minulost postav se ale již osvětlila a jejich cíle se přiblížily či úplně protly, takže podle Hissrich není pro tento typ vyprávění nadále důvod. To ovšem neznamená, že by byl nakonec příběh vyprávěn jen lineárně. Určitě prý dostaneme flashbacky, flashforwardy a prakticky celá práce s vyprávěním a časem bude nadále invenční, jen se povede jiným směrem a jiným způsobem. Navíc se seznámíme s větším počtem zaklínačů, tedy téměř vyhynulých zmutovaných nájemných lovců nestvůr, podobných Geraltovi, což dá Hissrichové větší prostor předvést, co vlastně tato profese pro samotného Geralta znamená, jak se s ní sžil a můžeme se tak vlastně více dozvědět o jeho historii a motivacích. Natáčení by mělo pokračovat o prvním srpnovém týdnu, datum premiéry ještě není stanoveno.

 10 356 zobrazení   110 se líbí
Netflix čtyřmi trailery láká na další červnové sci-fi i komediální hity
Netflix čtyřmi trailery láká na další červnové sci-fi i komediální hity
15.06.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Naučný dokument, rodinná pohodovka, bláznivá komedie či zakončení oblíbeného sci-fi seriálu. Takový je výběr čtyř trailerů, které si Netflix přichystal pro své fanoušky a jimiž láká na svou červnovou nabídku.

První reakce: Netflix konečně kvalitně, Bratrstvo pěti sklízí aplaus
První reakce: Netflix konečně kvalitně, Bratrstvo pěti sklízí aplaus
12.06.2020 | Filmové novinky

Na Netflix právě doputovalo nové válečné drama Spikea Leeho s názvem Bratrstvo pěti. A první zveřejněné reakce dávají tušit, že se streamovací platformě podařilo dostat do svého katalogu dalšího adepta na Oscara.

Tvůrci Černobylu se opět sejdou. Zfilmují pro HBO hru The Last of Us
Tvůrci Černobylu se opět sejdou. Zfilmují pro HBO hru The Last of Us
10.06.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Johan Renck, držitel ceny Emmy za režii loňského nečekaného hitu Černobyl, znovu spojí síly se scénáristou Craigem Mazinem a HBO, když byl vybrán na post režiséra pilotního dílu televizní adaptace veleúspěšné videohry The Last of Us.

Čas dohnat resty. Těchto 26 filmů zmizí v polovině června z Netflixu
Čas dohnat resty. Těchto 26 filmů zmizí v polovině června z Netflixu
09.06.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Pokud stejně jako my řadu filmů na Netflixu odkládáte k pozdějšímu nakoukání, možná byste měli na chvíli zastavit a konečně svůj seznam prohrábnout. V půlce června totiž dojde na další vlnu filmů, které minimálně na čas streamovací službu opustí. A jsou tam dost slušné pecky.