FB pixel TP pixel
Toxické vztahy a násilí táhnou: Erotický hit 365 dní dostane další díly © TMDB

Toxické vztahy a násilí táhnou: Erotický hit 365 dní dostane další díly

Erotický thriller 365 dní patřil loni nejen k nejsledovanějším pořadům na Netflixu, ale dokázal vzbudit vášně i mimo audiovizuální sféru, když dal svým námětem vzniknout několika peticím proti jeho vysílání. Netflix nyní zareagoval objednáním dalších dílů.

Filmové novinky

Když se loni v červnu v knihovně Netflixu objevil polský erotický film 365 dní, stal se z něj během pár chvil nečekaný hit, který se držel po několik týdnů na předních příčkách žebříčku nejsledovanějších pořadů. O snímku se začalo mluvit jako o polské drsnější variaci na Padesát odstínů a navzdory jeho kvalitám, jež diváci hodnotí na IMDB úchvatným průměrným skóre 3,3 bodů z 10, jsme se nebáli a zrecenzovali snímek i na Filmtoru. Co naplat, můžeme si ukroutit hlavu sebevíc nad banální zápletkou a toxickým vyzněním celého filmu, které romantizovalo sexuální násilí a stockholmský syndrom, lidé se prostě na 365 dní koukali. A protože je snímek natočen podle prvního románu trilogie spisovatelky Blanky Lipińské, dalo se předpokládat, že další díly na sebe nedají dlouho čekat.

Toxické vztahy a násilí táhnou: Erotický hit 365 dní dostane další díly © TMDB

Netflix se proto dohodl s autory a podepsal smlouvu na další dvě pokračování. Připomeňme, že děj prvního dílu sleduje mladou Lauru Biel (Anna Maria Sieklucka) z Varšavy, která se zamiluje do dominantního sicilského gangstera Dona Massima Torricelliho (Michele Morrone), který ji uvězní a uloží jí lhůtu jednoho roku, ve které se do něj musí zamilovat. Film, který zrežírovala dvojice Barbara Białowąs a Tomasz Mandes, byl nejprve uveden do kin v Polsku 7. února 2020 a následně 7. června zpřístupněn na Netflixu. V dohodnutém pokračování se Laura a Massimo znovu setkávají, ale jejich nový začátek komplikují Massimovy rodinné vazby a tajemný muž, který vstoupí do Lauřina života, aby za každou cenu získal její srdce a důvěru.

 534 zobrazení   12 se líbí
Nová postapokalyptická pohádka Netflixu má plnohodnotnou ukázku
Nová postapokalyptická pohádka Netflixu má plnohodnotnou ukázku
17.05.2021 17:00:00 | Filmové novinky

Jeden z nejočekávanějších seriálů začátku června se konečně ukazuje v plnohodnotné ukázce, která prostě umí chytit za srdíčko. Chlapec s parožím dorazí již 4. června.

Brutální The Boys přidávají novou postavu. Co o ní víme?
Brutální The Boys přidávají novou postavu. Co o ní víme?
17.05.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Natáčení třetí řady eRkové komiksové show The Boys je v plném proudu. Štáb proto jako lákadlo pro fanoušky poslal z placu foto své nové seriálové postavy. Kdo ji hraje a jaké místo v komiksu má?

10 květnových novinek, kvůli kterým si musíte předplatit HBO
10 květnových novinek, kvůli kterým si musíte předplatit HBO
16.05.2021 13:00:00 | Filmové novinky

HBO v květnu nabízí pokračování svých oblíbených seriálů, výpravnou novinku od Disneyho, filmovou klasiku nebo ambiciózní dokument. Vybrat by si měl každý.

Proč bude seriálový Pán prstenů šíleně drahý? Amazon situaci vysvětluje
Proč bude seriálový Pán prstenů šíleně drahý? Amazon situaci vysvětluje
16.05.2021 8:00:00 | Filmové novinky

Když Amazon prozradil rozpočet k první řadě fantasy seriálu Pán prstenů, mnoha lidem spadla čelist. Výkonná ředitelka Jennifer Salke proto v nedávném interview objasňovala výši této částky i v rámci dění na streamovacím poli.