FB pixel TP pixel
8 důvodů, proč milujeme Madse Mikkelsena a vy byste měli taky © TMDB

8 důvodů, proč milujeme Madse Mikkelsena a vy byste měli taky

Hluboko posazený hlas se severským přízvukem, pronikavé oči a šibalský úsměv… Řeč je samozřejmě o Madsu Mikkelsenovi, dánské super hvězdě, která se však nikdy nenechala semlít hollywoodskou mašinérií, což je jeden z důvodů, proč ho tolik milujeme. A po přečtení tohohle článku ho budete milovat taky.

Zajímavosti

Umí to na tanečním parketu pořádně rozbalit

Ač bychom to dnes asi těžko odhadli, Mads nebyl hercem odjakživa. Své první herecké krůčky sice uskutečnil na prknech, která znamenají svět, ale jako gymnasta a baleťák (!). Roky tvrdého drillu v göteborgském souboru Švédského národního baletu využívá dodnes. Díky nim je totiž schopen téměř veškeré kaskadérské kousky provádět bez profesionální pomoci. Údajně by nesnesl pohled na to, jak někdo jiný oddře tvrdou práci za něj. Především však nemůžeme opomenout jeho fenomenální taneční výkon v Chlastu, kdy se snad každému v kinosále zapalovala lýtka.

Se svým psím kamarádem tvoří nerozlučnou dvojku

Všichni jsme lockdown strávili asi dost podobně a ruku na srdce, moc efektivně strávený čas to nebyl. Mads sice nejdříve také smutnil nad ztrátou práce v důsledku posunu natáčení velkých projektů, ale následně se rozhodl investovat čas do tenisu a psa. Od té doby tvoří se svým černobílým chlupatým kamarádem nerozlučnou dvojku, sledují spolu předáváním cen BAFTA a především fandí katalánskému fotbalovému týmu, po jehož kanonýrovi dostal ruský barevný bolonský psík (ano, to je celý název plemene) své jméno Messi.

Vaří tak, že by se v nás krve nedořezal

Připadá vám žánr kuchařských soutěží značně ohraný a bez špetky sexappealu? Nudí vás videa Horsta Fuchse i staré pořady s Julií Child? Zkuste dát šanci Hannibalovi. Teprve Hannibal s tváří dánského elegána dal totiž žánru cooking show nový rozměr a my už se nebudeme na Kluky v akci nikdy dívat tak, jako dřív.

Je to moderní Frank Bullit

Když se řekne motorky a pivo, většině z nás se vybaví partička bývalých Hells Angels, kteří jedou provětrat svého fichtla do putyky v sousední vesnici. Mads je však spíše novodobý Steve McQueen. Na svém archivním kousku dánského Nimbuse z roku 1937 brázdí dánské silnice se svou milovanou manželkou za zády. Když před pár lety na motocyklu havaroval, znovu ocenil své gymnastické schopnosti, díky nimž byl schopný se zpod stroje vysmeknout a vyváznout tak bez vážnějších zranění. Poté, co si provětrá hlavu jízdou na motorce, se nejradši zchladí pintou plzeňského ležáku. Dokážete si představit lepší kombinaci?

Je velký komiksový fanda

Se slzami v očích vyhazujete své sběratelské edice komiksů, protože jste na ně prostě už moc staří? To vše jsou jenom kecy, i Mads sbírá komiksy a má jich doma neuvěřitelnou spoustu. Dokonce jich vlastní tak moc, že se sbíráním musel na chvíli přestat, protože nestíhal všechno číst. Kaecilius z Doctora Strange a Black Kaiser z netflixovky Polar by si nemohli přát vhodnějšího představitele.

Ovládá několikero cizích jazyků

Představujete si někdy, jak by vám Mads šeptal sladká slůvka do ouška ve vašem mateřském jazyce? Možná vaše nejtajnější představy nemusí být tak daleko od pravdy. Dánský elegán je totiž talent na jazyky a mimo své mateřštiny ovládá plynule švédštinu, angličtinu, němčinu, francouzštinu, italštinu, španělštinu a ruštinu. Věříme, že čeština by mu tedy nedělala žádný problém a my můžeme jen dál snít, o čem by s námi asi tak švitořil.

Stárne do krásy

Dle slov Věry Chytilové to mají muži v určitých věcech o mnoho jednodušší, především co se vzhledu týče. „Zatímco my stárneme a ošklivíme, oni furt vypadají dobře, dobře… až pak nakonec chcípnou.” S první polovinou se nedá než souhlasit, Mikkelsen prošel velkým glow upem. Z unavené smažky v režijním debutu Nicolase Windinga Refna či vyšinutého řezníka s odcházející hřívou se proměnil v prototyp uhlazeného hollywoodského padoucha, jehož sexappealu se nedá odolat. I proto jsme byli tak překvapeni, jaktože z něj nejsou všechny jeho studentky v Chlastu úplně paf (my bychom totiž určitě byli!). Mads je ale natolik skvělý herec, že i tuto roli jsme mu do poslední pídě věřili.

Je milujícím otcem

A co je nejlepší? Že je milujícím otcem, což znamená, že se nemusíme bát, že bychom o tak skvělou genetickou výbavu někdy přišli.

 11 970 zobrazení   1 071 se líbí
8 herců, kteří předvedli nezapomenutelný comeback
8 herců, kteří předvedli nezapomenutelný comeback
25.05.2021 21:00:00 | Zajímavosti

Nic není pro diváky tak zajímavé, jako když se herec dočká filmového návratu na výsluní poté, co spadl ze svého piedestalu. Hollywood je takových příběhů plný, pojďme se tedy podívat na ty, které i po letech stále rezonují.

9 důvodů, proč je Henry Cavill naprosto boží
9 důvodů, proč je Henry Cavill naprosto boží
05.05.2021 12:40:00 | Zajímavosti

Kal-El, Geralt z Rivie, agent August Walker, ale také nerd a počítačový nadšenec. To všechno obsáhne herec Henry Cavill, který skutečně není prototypem člověka, kterého si představíme pod pojmem hollywoodská hvězda. A to je moc dobře, protože právě jeho nenucenost na něm mimo jiné naprosto žereme!

Loki málem Thorem: 17 hvězd Marvelu, které si téměř zahrály jinou roli
Loki málem Thorem: 17 hvězd Marvelu, které si téměř zahrály jinou roli
03.05.2021 11:30:00 | Zajímavosti

Obsazování superhrdinů není snadná činnost. Musíte se typově trefit natolik dobře, že herec unese roli v několika filmech. A musí dostat padoucha, který mu bude rovnocenným soupeřem. A nikdo není větší odborník na casting než Marvel, který často neúspěšné herce z jednoho castingu použije jinde.

35 zajímavostí o Iron Manovi, které jste nevěděli. Byl Downey první volba?
35 zajímavostí o Iron Manovi, které jste nevěděli. Byl Downey první volba?
20.04.2021 | Zajímavosti

Jon Favreau natočil snímek, kterým navždy změnil filmový svět. Jeho Iron Man posloužil jako začátek dříve nevídané série komiksových adaptací, která přerostla v obrovský sdílený vesmír. Pojďme se podívat, co zajímavého jeho tvorbu provázelo a jakých odkazů jsme se v něm dočkali.