FB pixel TP pixel
Adaptace Hlavy 22 s Clooneym má nový trailer, minisérii u nás uvede HBO © TMDB

Adaptace Hlavy 22 s Clooneym má nový trailer, minisérii u nás uvede HBO

Slavný antiválečný román Hlava 22 Josepha Hellera, který nově adaptoval George Clooney a ve kterém se hlavní role ujal Christopher Abbott, se představuje v novém traileru.

Filmové novinky

Nejproslulejší román amerického spisovatele Josepha Hellera z roku 1961 Hlava XXII, je nově adaptována jako minisérie pro streamovací kanál Hulu. Jednu z rolí si zahrál i George Clooney, který se ujal také produkce a režie dvou dílů. Hlavním hrdinou je pilot bombardéru Yossarian, jenž slouží u amerického letectva za 2. světové války. Yossarian si uvědomuje nesmyslnost války a cenu života, a snaží se za každou cenu vyhnout své letecké službě. Snaze o uvolnění z povinností mu však brání ona proslulá Hlava 22, tedy absurdní byrokratický paragraf, který nařizuje, že propuštěn může být jen ten, kdo je uznán jako psychicky narušený. Pokud ovšem o propuštění dotyčný požádá, dokazuje, že je psychicky v pořádku, a je schopen pokračovat ve službě.

Hlavní roli pilota Yossariana ztvární Christopher Abbott, známý především z komediálního seriálu Girls nebo kriminálního dramatu The Sinner. Mezi další hvězdná jména, která minisérie nabídne, patří například Hugh Laurie (Dr. House), Kyle Chandler (Bloodline), Giancarlo Giannini (Hannibal). George Clooney si pak zahraje cynického generála Scheisskopfa. Pro Clooneyho je to po dlouhých letech návrat k televizi, ve které se proslavil seriálem Pohotovost. V roce 1970 také vznikla slavná filmová adaptace v režii Mikea Nicholse, v němž hlavní roli ztvárnil Alan Arkin. Minisérie je v originální produkci internetové televize Hulu, bude mít šest dílů a pro Česko jej zakoupilo HBO. K uvedení na našich obrazovkách dojde již 17. května.

 203 zobrazení   16 se líbí
Minisérie Netflixu o rasistickém obvinění ze znásilnění má trailer
Minisérie Netflixu o rasistickém obvinění ze znásilnění má trailer
26.04.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Minisérie When They See Us o nechvalně známém procesu, v němž bylo pět mladých mužů neprávem obviněno ze znásilnění v newyorském Central Parku, bude mít příští měsíc premiéru na Netflixu.

Filmový Deadwood má atmosférický trailer. Změnilo se po 12 letech něco?
Filmový Deadwood má atmosférický trailer. Změnilo se po 12 letech něco?
26.04.2019 | Filmové novinky

Dlouhých 12 let od ukončení westernového dramatu se Timothy Olyphant a jeho kolt konečně vrací zpět do Deadwoodu. A podle očekávání se otevírají staré křivdy a Ian McShane trousí suché hlášky!

Fotky k 3. epizodě Hry o trůny připravují na hororovou Bitvu o Zimohrad
Fotky k 3. epizodě Hry o trůny připravují na hororovou Bitvu o Zimohrad
25.04.2019 18:00:00 | Filmové novinky

Třetí díl 8. řady Hry o trůny stále nemá oficiální název a s vysokou pravděpodobností se ho od HBO před odvysíláním nového dílu nedozvíme. Bitva o Zimohrad už ale začala prvními šesti fotkami z této epizody.

První detaily o 25. Bondovi: Craigovi v důchodu se postaví Freddie Mercury
První detaily o 25. Bondovi: Craigovi v důchodu se postaví Freddie Mercury
25.04.2019 15:20:00 | Filmové novinky

Konec tajnůstkářství. Nový film o agentovi 007 s prozatimním názvem Bond 25 dostává konečně obrysy. Daniel Craig se opět představí jako Bond, James Bond a doplní ho jak nové, tak i známé obsazení.