FB pixel TP pixel
Konečně návrat pořádných Star Wars. Nový trailer Ahsoky cílí na srdce fanoušků © Lucasfilm

Konečně návrat pořádných Star Wars. Nový trailer Ahsoky cílí na srdce fanoušků

Zatímco Mandalorian je stále do velké míry pouze seriálovou výplní mezi tím, než Lucasfilm a Disney konečně přivede zpět filmové Star Wars, nový seriál Ahsoka se v nové upoutávce stává pevnou součástí Skywalker ságy.

Filmové novinky

Seriál Mandalorian sice otevřel cestu k seriálům Boba Fett: Zákon podsvětí i Ahsoka, až do konce své třetí řady nicméně zůstával hlavně levobočkem vesmírné ságy, kdy si hrál primárně na svém písečku a nebyl prezentován jako pevná součást filmové Skywalker ságy. Což je naprosto v pořádku, nyní ale Disney ukazuje, že se seriálem Ahsoka vidí situaci podstatně jinak a výrazně ho v nové upoutávce nazvané Mistři a učedníci zařazuje do středu pevných základů Lucasovy ságy. Ostatně není se čemu divit, když se zde budou uzavírat seriály Star Wars: Klonové války a Star Wars Povstalci, na nichž jejich tvůrce Dave Filoni pracoval s Georgem Lucasem.

Ukázka přitom pro mnohé diváky, kteří neznají animované seriály, odhaluje během montáže mistrů a učedníků, že Ahsoka byla padawankou Anakina Skywalkera, o čemž se ve filmech nikdy nemluvilo. Závěrečné díly 7. řady Klonových válek se přitom odehrávají paralelně s událostmi Pomsty Sithů. A zatímco Ahsoka bojuje o osud Mandaloru, Anakin Skywalker zažívá strmý pád do spárů temné strany Síly, což je něco, co jeho padawanka odhalí až v seriálu Povstalci. V Ahsoce by se měl Anakin také objevit, ať už jako Force Ghost nebo ve formě flashbacku, který jsme viděli v seriálu Obi-Wan Kenobi. Dočkáme se snad i camea Kapitána Rexe, který je s osudem Ahsoky také pevně spojen a přežil s ní Rozkaz 66? Na to si budeme muset počkat až do samotného seriálu, který startuje dvěma epizodami 23. srpna a které by měly mít dohromady 90 minut.

Pro režiséra, scenáristu a obecně tvůrce série (stejně jako Klonových válek a Povstalců) Davea Filoniho jde o srdeční projekt, kterému věnoval veškerou svou pozornost již při tvorbě třetí řady Mandaloriana. Měl by zde završit svůj příběh o Ahsoce a jejím boji proti Velkoadmirálu Thrawnovi, jenž byl stěžejním padouchem v Povstalcích. Celou Mandoverse ságu má pak v budoucnu završit celovečerní film, jenž má mít rovněž na starost právě Filoni. Ten by tak měl dokončit osudy Dina Djarina, Grogu, Ahsoky, Bo-Katan Kryze a dalších postav, které si diváci za posledních několik let oblíbili v animácích či hraných seriálech.

Zdroj: Lucasfilm

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Mizerná sledovanost i hrůzné recenze. Tvůrci Zaklínače a nové marvelovky viní diváky
Mizerná sledovanost i hrůzné recenze. Tvůrci Zaklínače a nové marvelovky viní diváky
06.08.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Seriály Zaklínač a Tajná invaze měly být letošními hity léta. Oba pořady ovšem trpěly nízkou sledovaností a slabými recenzemi. Tvůrci vidí chybu v divácích.

Nejstupidnější velkofilm roku: Akční řežbu se Stathamem kritici označili za totální demenci
Nejstupidnější velkofilm roku: Akční řežbu se Stathamem kritici označili za totální demenci
04.08.2023 16:45:00 | Filmové novinky

Jason Statham už se zase pere s gigantickým žralokem megalodonem. Ale zatímco v prvním případě to byla docela zábava, nyní kritici po zhlédnutí mluví pouze o čiré demenci nového akčního blockbusteru.

Nový akční seriál trhá rekordy sledovanosti. V Česku si ho ale nepustíte
Nový akční seriál trhá rekordy sledovanosti. V Česku si ho ale nepustíte
04.08.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Taylor Sheridan, tvůrce seriálových hitů Yellowstone či Tulsa King, to opět dokázal, když s novým hvězdně obsazeným akčním thrillerem slaví rekordní sledovanost. V Česku hitový seriál bohužel zatím neuvidíme.

Největší hvězda Prciček přiznala úsměvný plat. Stifmeister musel na brigádu
Největší hvězda Prciček přiznala úsměvný plat. Stifmeister musel na brigádu
03.08.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Představitel kultovní role Steva Stiflera v sérii Prci, prci, prcičky odhalil během aktuálně probíhající stávky herců a scenáristů, jakou částku si vydělal, když se poprvé převtělil do role slavného Stifmeistera. Miliony dolarů rozhodně nečekejte.