FB pixel TP pixel
Největší hvězda Prciček přiznala úsměvný plat. Stifmeister musel na brigádu © Universal Pictures

Největší hvězda Prciček přiznala úsměvný plat. Stifmeister musel na brigádu

Představitel kultovní role Steva Stiflera v sérii Prci, prci, prcičky odhalil během aktuálně probíhající stávky herců a scenáristů, jakou částku si vydělal, když se poprvé převtělil do role slavného Stifmeistera. Miliony dolarů rozhodně nečekejte.

Filmové novinky

Jedním z největší omylů řady diváků je, že se domnívají, že každý herec před kamerou musí vydělávat miliony dolarů. Pravdou ale je, že pokud nejste velká hvězda, máte co dělat, abyste během jednoho roku urvali dost rolí na to, abyste se v Hollywoodu vůbec uživili. A tím uživením mám na mysli zaplacení něčeho tak elementárního jako nájmu či nákupu jídla. Žádné obří večírky pro stovky hostů a divoké orgie s tunami kokainu. Své o tom ví i Seann William Scott, kterého si všichni pamatujeme jako ikonického Steva Stiflera ze série Prci, prci, prcičky. Ten patřil v časech největší slávy mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu, v jiných rolích se ale prosazoval těžko a dodnes je tak pro mnohé stále hlavně egoistickým idiotem Stifmeisterem. Jenže ani ten neměl hned miliony v kapse.

8000 dolarů bylo hned pryč

V roce 1999 totiž nikdo netušil, že se snímek s americkým názvem American Pie stane fenoménem, který zboří kina a urve na tržbách na komedii neskutečných 235 milionů dolarů. Na tehdy neznámých hercích se tudíž rozhodně peníze nerozhazovaly a Scott nyní v televizním rozhovoru přiznal, že za svou roli vyinkasoval vesměs úsměvných 8000 dolarů, tedy okolo 170 000 Kč. Jak navíc sám přiznává, udělal přesně to, co byste od Stifmeistera čekali a skoro celý obnos obratem investoval do ojetého vozu Thunderbird v ceně okolo 6000 dolarů. A protože další role se mezitím moc nehrnuly, musel Scott zamířit za prací do zoologické zahrady v Los Angeles, kde prodával sladké tyčinky churros.

Scottův život se do velké míry změnil až po úspěchu prvních Prciček, po nichž už si ho producenti výrazně hýčkali a získával nejen obdobné role ve filmech jako Hele vole, kde mám káru?, Road Trip nebo Evoluce, ale hlavně větší finanční odměny. Scott ostatně přiznává, že za svůj návrat do role Stiflera ve snímku Prci, prci, prcičky: Školní sraz vyinkasoval v roce 2012 již 5 milionů dolarů. A na své si určitě přišel i v nových reklamách na food delivery službu DoorDash, v nichž se objevil i se svým hereckým kolegou a představitelem Jima Jasonem Biggsem. Nutno ale podotknout, že kromě Prciček a dabování v sérii Doba ledová se Scott v kariéře dlouhé roky dost plácá a podobné obnosy rozhodně nedostává pravidelně. Dle jeho slov se ale začíná mluvit o pátém díle komediální série, takže by brzy mohlo opět dojít na hezkou výplatu.

Zdroj: Deadline

Severská fantasy Netflixu slibuje masivní bitvu bohů a obrů. Trailer je velkolepý
Severská fantasy Netflixu slibuje masivní bitvu bohů a obrů. Trailer je velkolepý
03.08.2023 13:40:00 | Filmové novinky

Jeden z nejpodceňovanějších seriálů Netflixu se již za pár týdnů vrátí na obrazovky nejpopulárnější streamovací služby a podle traileru se zdá, že nás čeká velkolepé zakončení, které se nevyhne konci světa.

Přes 15 filmů brzy opustí Netflix. Práva končí nejlepším akčňákům i Mumii
Přes 15 filmů brzy opustí Netflix. Práva končí nejlepším akčňákům i Mumii
02.08.2023 18:25:00 | Filmové novinky

Ani v srpnu se Netflix nevyhne nutnému vyhazování titulů ze své nabídky. Mohou za to dosud platné smlouvy s některými hollywoodskými studii a dalšími distributory, které se v následujících dnech naplní.

Strážci Galaxie 3 jsou konečně na Disney Plus. Dostali exkluzivní verzi
Strážci Galaxie 3 jsou konečně na Disney Plus. Dostali exkluzivní verzi
02.08.2023 15:55:00 | Filmové novinky

Téměř na den přesně tři měsíce od uvedení v kinech dorazilo završení série Strážci Galaxie na svou domáckou streamovací službu Disney Plus. Diváci, kteří si na vydání filmu právě na této platformě počkali, jsou odměněni i exkluzivní vylepšenou verzí.

Netflix láká ve videu na největší srpnové hity. Nechybí špiónská akce a pirátská fantasy
Netflix láká ve videu na největší srpnové hity. Nechybí špiónská akce a pirátská fantasy
02.08.2023 14:40:00 | Filmové novinky

Příval novinek mířících na Netflix se nezastaví ani v srpnu. Na ty nejočekávanější filmy a seriály se nyní můžeme podívat v pravidelné měsíční upoutávce, která mimo jiné láká na špionážní akčňák s Gal Gadot či interaktivní romantickou komedii.