FB pixel TP pixel
Severská fantasy Netflixu slibuje masivní bitvu bohů a obrů. Trailer je velkolepý © Netflix

Severská fantasy Netflixu slibuje masivní bitvu bohů a obrů. Trailer je velkolepý

Jeden z nejpodceňovanějších seriálů Netflixu se již za pár týdnů vrátí na obrazovky nejpopulárnější streamovací služby a podle traileru se zdá, že nás čeká velkolepé zakončení, které se nevyhne konci světa.

Filmové novinky

Norové a Dánové se svou mytologií prostě zacházet umí. Důkazem budiž i tři roky staré seriálové zjevení Ragnarök: Konec světa, které se podařilo udat Netflixu a které vypráví o klasickém souboji severských bohů s obry, jež má vést k obávanému Ragnaroku, tedy konci světa a novému začátku. Tentokrát však nesledujeme stará božstva sedící v Asgardu, ani Chrise Hemswortha dělajícího skopičiny v rámci komiksového universa. Norsko-dánská koprodukce dodala milované mytologii teenagerský spin a pracuje s reinkarnací dávných severských božstev do mladých lidských těl. Důsledkem toho sledujeme příběh mladíka Magneho, který zjistí, že je reinkarnací boha hromu Thora a tudíž mu přísluší i ikonický Mjölnir. A zatímco v minulých dvou řadách byl Magne ještě pěkný mlíčňák, ve třetí řadě už nahodil delší vlasy i thorovský vous, který mu značně přidává na drsném vzezření.

Od první řady se také výrazně zvedl rozpočet, takže stejně jako ve druhé řadě i v té třetí se můžeme těšit na větší trikové kejkle, které mnohdy připomínají stylizaci z 300: Bitvy u Thermopyl, což je chytré řešení stále limitujících televizních podmínek. Třetí řada každopádně směřuje k završení severské ságy, když podkresová píseň slibuje konec všeho a dějové střípky jasně naznačují, že odvěcí nepřátelé ze strany bohů a obrů se konečně utkají v definitivním střetu o osud světa. Ačkoli Amazon chystá adaptaci milované videohry God of War, tohle je aktuálně asi nejzajímavější moderní zpracování dávných mýtů, které můžeme na obrazovkách vidět. A je hezké být svědkem toho, že má Netflix alespoň jeden seriál, jemuž věnoval jakous takous péči a neukončil ho předčasně jen proto, že nejde o ten největší trhák ze všech. Ragnarök: Konec světa je solidní žánrovou podívanou a finále startující už 24. srpna si rozhodně nenecháme ujít.

Zdroj: Netflix

Přes 15 filmů brzy opustí Netflix. Práva končí nejlepším akčňákům i Mumii
Přes 15 filmů brzy opustí Netflix. Práva končí nejlepším akčňákům i Mumii
02.08.2023 18:25:00 | Filmové novinky

Ani v srpnu se Netflix nevyhne nutnému vyhazování titulů ze své nabídky. Mohou za to dosud platné smlouvy s některými hollywoodskými studii a dalšími distributory, které se v následujících dnech naplní.

Strážci Galaxie 3 jsou konečně na Disney Plus. Dostali exkluzivní verzi
Strážci Galaxie 3 jsou konečně na Disney Plus. Dostali exkluzivní verzi
02.08.2023 15:55:00 | Filmové novinky

Téměř na den přesně tři měsíce od uvedení v kinech dorazilo završení série Strážci Galaxie na svou domáckou streamovací službu Disney Plus. Diváci, kteří si na vydání filmu právě na této platformě počkali, jsou odměněni i exkluzivní vylepšenou verzí.

Netflix láká ve videu na největší srpnové hity. Nechybí špiónská akce a pirátská fantasy
Netflix láká ve videu na největší srpnové hity. Nechybí špiónská akce a pirátská fantasy
02.08.2023 14:40:00 | Filmové novinky

Příval novinek mířících na Netflix se nezastaví ani v srpnu. Na ty nejočekávanější filmy a seriály se nyní můžeme podívat v pravidelné měsíční upoutávce, která mimo jiné láká na špionážní akčňák s Gal Gadot či interaktivní romantickou komedii.

Propadák Flash je konečně dostupný online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Propadák Flash je konečně dostupný online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
01.08.2023 17:40:00 | Filmové novinky

Pokud jste nejnovější komiksový blockbuster Flash vynechali v kině a čekali jste na uvedení online, pak pro vás máme dobrou zprávu. Šarlatový rychlík, který spojí síly s Batmanem Michaela Keatona, právě dorazil do online prostoru.