FB pixel TP pixel
Předpověď analytiků: Netflix pozici lídra streamingu neudrží, HBO selže © TMDB

Předpověď analytiků: Netflix pozici lídra streamingu neudrží, HBO selže

Streamovací války jsou v plném proudu a boj o internetového diváka začíná být nemilosrdný. Poslední čísla předplatitelů streamovací platformy Disney+ byla působivá, a mnozí analytici se domnívají, že hegemonie Netflixu pomalu ale jistě končí.

Streaming novinky

Ještě relativně nedávno Netflix neohroženě dominoval rozvíjejícímu se streamovacímu trhu a stal se prakticky synonymem pro celý tento nový online distribuční model, kdy je za jedno předplatné k dispozici rozmanitá knihovna filmových a seriálových titulů. Ostatní se však rozhodli, že nebudou jen nečinně přihlížet, a téměř každé hollywoodské studio nebo velký technologický hráč se rozhodli pořídit si vlastní streamovací platformu. Nejrychleji dotahovat Netflix se zatím daří společnosti Disney s její na rodinu mířenou streamovací platformou Disney+. Podařilo se jí dokonce překonat 4letý plán během 14 měsíců a na počátku tohoto roku si ji předplácelo kolem 95 milionů zákazníků. A podle těchto čísel, dalších aspektů trhu a na nich vytvořených modelech se pak analytici ze společnosti Digital TV Research rozhodli nejvíce věřit právě Myšákovi, a předpovídají, že se mu podaří překonat Netflix do roku 2026.

Dle těchto analytiků by měl Disney mít v té době okolo 294 milionů předplatitelů, zatímco Netflix zasáhne 286 milionů domácností. Důvodem obratu mohou být jak nižší Disneyho cena, větší poptávka po titulech od jeho značek jako Marvel, Lucasfilm, Fox nebo Pixar, velká zásoba starších Disneyho klasik nebo lukrativní nabízené balíčky se sportovní ESPN a dospěláckou Hulu. Navíc Disney na rozdíl od Netflixu ještě do mnoha teritorií neexpandoval. Podle smělé předpovědi analytiků by pak další konkurence měla vypadat přibližně takto: třetím v řadě bude Amazon Prime se 184 miliony předplatiteli, HBO Max by jich měl mít asi 50 milionů a Apple TV+ pouhých 11 milionů. Pět let je v této překotné době a v rámci tohoto byznysu poměrně dlouhá doba a bude zajímavé sledovat, jak se analytikům z Digital TV podařilo jejich predikce naplnit.

 3 859 zobrazení   47 se líbí
HBO dobývá Slovensko. Slovenština bude na HBO již pravidelně
HBO dobývá Slovensko. Slovenština bude na HBO již pravidelně
15.02.2021 | Streaming novinky

Nedávno jsme informovali o relativně masivním rozšíření slovenského dabingu na streamovací a kabelové televizi HBO. Ta posléze tuto informaci potvrdila a dodala, že se naši východní sousedé mohou těšit z jejich rodného jazyka v mluvené či titulkové podobě i v budoucnu.

Disney+ má 95 milionů předplatitelů. Za rok překonala 4letý plán
Disney+ má 95 milionů předplatitelů. Za rok překonala 4letý plán
12.02.2021 11:00:00 | Streaming novinky

Disney má za sebou ohlášení ekonomických výsledků za první kvartál roku 2021, což znamená, že ve skutečnosti se jedná o výsledky posledního čtvrtletí roku 2020. Do statistik se tudíž nepočítá například premiéra seriálu WandaVision. To ale Disneymu nemusí vůbec vadit.

Zaklínač je mrtvý. Netflix má nového seriálového krále sledovanosti!
Zaklínač je mrtvý. Netflix má nového seriálového krále sledovanosti!
31.01.2021 | Streaming novinky

O Netflixu se často v žertu říká, že dokáže udělat hit v podstatě ze všeho. Hitem se v jeho rukou stal od YouTube odkoupený seriál Cobra Kai, uspěl i šachový Dámský gambit a nyní na rekordní sledovanost stačilo i rádoby historické vztahové drama.

HBO má 61 milionů předplatitelů a odhaluje detaily rozšíření HBO Max
HBO má 61 milionů předplatitelů a odhaluje detaily rozšíření HBO Max
28.01.2021 | Streaming novinky

Kabelovka a streamovací služba HBO vstoupila do nového roku s pořádným randálem. Velké kinofilmy míří ve stejný den do kin i online, a HBO v letošním roce provede mohutný upgrade v podobě sjednocení pod hlavičkou HBO Max. Kdy se dočkáme?