FB pixel TP pixel
Netflix: Disney+ je dechberoucí. Ale hit jako Bridgertonovi tam neuvidíte © TMDB

Netflix: Disney+ je dechberoucí. Ale hit jako Bridgertonovi tam neuvidíte

Nové čtvrtletní výsledky Netflixu přinesly i zajímavý rozhovor s jeho šéfem, který mimo jiné poprvé obšírněji komentuje nástup konkurenta od Disneyho. Co si o něm myslí?

Streaming novinky 24. 1. 2021 0:00 | Streaming novinky

Šéf Netflixu Reed Hastings se v pravidelném rozhovoru s analytikem Wall Streetu během komentování čtvrtletních výsledků, v nichž Netflix pokořil hranici 200 milionů předplatitelů, rozpovídal více i o službě Disney+, jejíž nástup dosud nijak zvlášť nekomentoval. Disney+ totiž od ostrého startu své platformy v listopadu 2019 stihla nasbírat úctyhodných 86.8 milionů platících diváků. A i Hastings přiznává, že výsledky Disneyho streamovací služby byly opravdu působivé. Potvrdilo se mu, že „diváci mají zájem a jsou ochotni platit více peněz za více obsahu, protože jsou dychtiví po velkých příbězích. A Disney takové příběhy nabízí“, podotkl CEO Netflixu.

Sám má prý radost z konkurence a určitě to prý bude ve výsledku zajímavé i pro koncového uživatele. Netflix se nadále bude muset snažit, zvyšovat objem peněz do obsahu, konkurovat Disneymu i v jeho dominantním rodinném sektoru a vytvářet více animovaných pořadů, a bude se určitě snažit i nadále udržovat náskok v zábavě pro všechny. K tomu Hastings dodal: „Myslím si, že seriál podobný našim Bridgertonům na Disney+ ještě dlouho neuvidíme.“ K tomuto seriálu Hastings podotkl, že jej během měřených 28 dní zhlédlo až 63 milionů diváků a zařadil se tak na páté místo nejsledovanějších originálních seriálů Netflixu vůbec. A pro zesílení paralely Netflix-Disney+ prozradil, že úspěšnou showrunnerku Shondu Rhimes dostal na Netflix právě ze stanice ABC, která pod Disneyho spadá, a kde Rhimes pracovala na veleúspěšném seriálu Chirurgové. Navíc Bridgertonovi právě dostali potvrzenou druhou řadu, kterou bychom mohli vidět ještě letos.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 4 015 zobrazení   86 se líbí
Netflix má další divácký hit. Zasloužila se o něj francouzská krimi Lupin
Netflix má další divácký hit. Zasloužila se o něj francouzská krimi Lupin
21.01.2021 | Streaming novinky

Netflix má na svědomí další seriálový hit. Tentokrát se mu podařilo významně mezinárodně uspět s pětidílným francouzským krimi seriálem Lupin s Omarem Syem v hlavní roli.

Netflix má rekordních 200 milionů předplatitelů. Bude zdražovat?
Netflix má rekordních 200 milionů předplatitelů. Bude zdražovat?
20.01.2021 17:30:00 | Streaming novinky

Netflix odtajnil kvartální výsledky za poslední čtvrtletí roku 2020 a jako největší streamovací služba současnosti rozhodně nesrší zklamáním. Jako první totiž překonal hranici 200 milionů předplatitelů. Úplná spokojenost však nepanuje a Netflix hodlá více útočit na televizi jako takovou.

Streamingové války v roce 2021 naplno propuknou i v Česku
Streamingové války v roce 2021 naplno propuknou i v Česku
08.01.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Zatím jsme mohli o souboji streamingových služeb o zákazníka spíše jen číst ze zahraničních zpráv. Letos by se ale mohly naplno rozpoutat i u nás. Dorazí k nám minimálně dvě nové služby, další projdou masivní změnou a zahálet nebudou ani další. Shrnuli jsme všechny zprávy do jednoho článku.

Od vstupu Netflixu do Česka uplynulo právě dnes 5 let. Co vše se změnilo?
Od vstupu Netflixu do Česka uplynulo právě dnes 5 let. Co vše se změnilo?
06.01.2021 11:00:00 | Streaming novinky

Přesně před pěti lety, 6. ledna 2016, do Česka a do mnoha dalších zemí konečně dorazil Netflix. Jak se za tu dobu změnila jeho nabídka, jakou měl a dnes má konkurenci, jak moc se dostal do povědomí Čechů a jaká je dnes situace okolo streamingu v Čechách?