FB pixel TP pixel
HBO má 61 milionů předplatitelů a odhaluje detaily rozšíření HBO Max © TMDB

HBO má 61 milionů předplatitelů a odhaluje detaily rozšíření HBO Max

Kabelovka a streamovací služba HBO vstoupila do nového roku s pořádným randálem. Velké kinofilmy míří ve stejný den do kin i online, a HBO v letošním roce provede mohutný upgrade v podobě sjednocení pod hlavičkou HBO Max. Kdy se dočkáme?

Streaming novinky

Studio Warner Bros., na něj napojená streamovací služba HBO a vše zastřešující a vlastnící konglomerát AT&T mají za sebou velmi divoké období několika týdnů poté, co bylo oznámeno, že velké kinofilmy Warnerů v roce 2021 zamíří do kin i onlinu ve stejný den. Řada diváků byla z rozhodnutí neodsunovat dále premiéry filmů rozčarovaná, stejně tak filmaři, kteří nemají ve smlouvách pokryté extra finanční podíly, které jim připadají z uvedení v kinech. Šéf AT&T John Stankey konečně promluvil o slonu, který vtrhl do filmového porcelánu, a v oznámení pro investory uznal, že ohledně filmařů nejednala společnost zrovna košer.

Jedním dechem však Stankey potvrdil, co jsme ostatně vytušili například z přesunu premiéry filmu Godzilla vs. Kong již na březen, navzdory hlasům z produkční společnosti Legendary, že se jí nová distribuční strategie pranic nezamlouvá. Stankey oznámil, že všechny články řetězce budou adekvátně kompenzovány k jejich spokojenosti a jedním dechem dodal, že rozhodnutí dále neodsunovat premiéry, bylo správné.

Stankey si dle svých slov uvědomuje, že hromadné odsuny na podzim letošního a jaro příštího roku ve skutečnosti mnoho dobra nenadělají, neboť dojde k termínové tlačenici, kdy se tituly začnou vzájemně požírat. Šéf jednoho z největších telekomunikačních gigantů zároveň nevěří, že se diváci budou zázračně do kin vracet a je přesvědčený, že "vymačkat své citrony" je cestou, jak se s pandemií vyrovnat. Ostatně divize WarnerMedia přišla v loňském roce o 780 milionů dolarů, z čehož 520 milionů je důsledek zavřených kin a hybridního distribučního modelu. A v průběhu roku došlo i k restrukturalizacím a propouštění zaměstnanců.

HBO Max má podle Stankeyho stále problém s vytvářením nového obsahu, kterého není tolik, kolik by si společnost představovala. Vše by se však mělo ustálit během druhého kvartálu letošního roku. Zjevně i to byl důvod pro umístění kinofilmů na službu HBO Max, přičemž první vlaštovka s Wonder Woman 1984 se zdá být jako úspěšná. Služby HBO totiž za čtvrtý kvartál vykázaly nárůst o 4 miliony předplatitelů na celkových 61 milionů, kterážto čísla nyní zahrnují pouze platící zákazníky služby Max a klasického HBO. Oproti 204 milionům předplatitelům Netflixu či 87 milionům předplatitelům Disney+ je to však stále málo.

HBO má 61 milionů předplatitelů a odhaluje detaily rozšíření HBO Max © TMDB

Je však potřeba brát v úvahu skutečnost, že HBO Max není na rozdíl od HBO dostupná celosvětově. Což se v letošním roce změní, neboť například i české HBO GO a další světové mutace budou postupně na Max přecházet. A nic není ponecháno náhodě. Již počátkem týdne byl oznámený line-up osob zodpovědných za transformaci evropských verzí HBO na novou streamovací službu a Stankey nyní oznámil, že v druhém čtvrtletí započne expanze do Latinské Ameriky a rovněž, že opravdu dojde i na verzi HBO se zahrnutými reklamami. Z prohlášení však vyznívá, že verze bez reklam nebude eliminována. Jen bude pravděpodobně dražší. Vzhledem k expanzi do jižního koutu Ameriky je pak jasné, že na Evropu dojde nejdříve ve 3. čtvrtletí letošního roku.

 4 121 zobrazení   61 se líbí
Netflix: Disney+ je dechberoucí. Ale hit jako Bridgertonovi tam neuvidíte
Netflix: Disney+ je dechberoucí. Ale hit jako Bridgertonovi tam neuvidíte
24.01.2021 | Streaming novinky

Nové čtvrtletní výsledky Netflixu přinesly i zajímavý rozhovor s jeho šéfem, který mimo jiné poprvé obšírněji komentuje nástup konkurenta od Disneyho. Co si o něm myslí?

Netflix má další divácký hit. Zasloužila se o něj francouzská krimi Lupin
Netflix má další divácký hit. Zasloužila se o něj francouzská krimi Lupin
21.01.2021 | Streaming novinky

Netflix má na svědomí další seriálový hit. Tentokrát se mu podařilo významně mezinárodně uspět s pětidílným francouzským krimi seriálem Lupin s Omarem Syem v hlavní roli.

Netflix má rekordních 200 milionů předplatitelů. Bude zdražovat?
Netflix má rekordních 200 milionů předplatitelů. Bude zdražovat?
20.01.2021 17:30:00 | Streaming novinky

Netflix odtajnil kvartální výsledky za poslední čtvrtletí roku 2020 a jako největší streamovací služba současnosti rozhodně nesrší zklamáním. Jako první totiž překonal hranici 200 milionů předplatitelů. Úplná spokojenost však nepanuje a Netflix hodlá více útočit na televizi jako takovou.

Streamingové války v roce 2021 naplno propuknou i v Česku
Streamingové války v roce 2021 naplno propuknou i v Česku
08.01.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Zatím jsme mohli o souboji streamingových služeb o zákazníka spíše jen číst ze zahraničních zpráv. Letos by se ale mohly naplno rozpoutat i u nás. Dorazí k nám minimálně dvě nové služby, další projdou masivní změnou a zahálet nebudou ani další. Shrnuli jsme všechny zprávy do jednoho článku.