FB pixel TP pixel
Revoluce v distribuci? Animák Trollové: Světové turné trhá rekordy na VOD! © TMDB

Revoluce v distribuci? Animák Trollové: Světové turné trhá rekordy na VOD!

Kvůli světové pandemii se studio Universal rozhodlo vedle omezeného uvedení v kinech svůj rodinný animák Trollové: Světové turné uvést současně digitálně na VOD platformách. A masivní čísla prodejů jim určitě udělala radost.

Streaming novinky 15. 4. 2020 0:00 | Streaming novinky

Studio Universal totiž oznámilo, že animovaná taškařice Trollové: Světové turné, kterou distribuuje, zaznamenalo rekordní tržby v den premiéry i v rámci celého víkendu. Jejich dosud největší digitální uvedení zaznamenalo pokračování Jurského světa s podtitulem Zánik říše, který otevíral online s desetkrát nižšími čísly než právě uvedený animák. Ať už šlo o iTunes, Amazon či Google, všude se Trollové umístili na první pozici. I další americká VOD služba FandangoNow tento trend potvrdila a oznámila, že se písničkový animák stal jejich nejčastěji předobjednaným titulem v historii a všechny tři dny od premiéry se udržel na špici jejich prodejů. Není důvod, aby se podobný trend neopakoval i u ostatních služeb.

Animovaný jukeboxový muzikál, v němž v originálním znění můžeme slyšet hlasy Justina Timberlakea nebo Anny Kendrick, je pokračováním oblíbeného hitu Trollové z roku 2016, který celosvětově vydělal téměř 350 milionů dolarů. Dvojku se Universal rozhodl uvést omezeně i přesto, že většina tradičních kin má zavřeno, a většina premiér naplánována na tuto dobu byla přesunuta do jiného programového slotu či byla zrušena na neurčito. Uvidíme, jestli i ostatní studia tento relativní úspěch přesvědčí, aby spolu s kinopremiérou uváděly své tituly i digitálně, nebo jestli zůstanou věrné tradičnímu modelu distribuce. Samozřejmě, velmi bude záležet na tom, jak rychle a jestli vůbec se po přehnání virové epidemie lidé vrátí do kin a jaká bude podoba diváctví po krizi.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 357 zobrazení   2 se líbí
WTF: Disney+ cenzuruje své filmy, pokud jsou „příliš erotické“
WTF: Disney+ cenzuruje své filmy, pokud jsou „příliš erotické“
14.04.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Častou obavou filmových fanoušků váhajících nad přechodem z fyzických nosičů na streamovací služby, je strach, že nebudou mít své oblíbené filmy vždy dostupné a navíc ne v podobě, kterou mají rádi. Teď tyto obavy potvrdil Disney.

Koronavirus: Apple TV+ uvolňuje několik svých seriálů zdarma
Koronavirus: Apple TV+ uvolňuje několik svých seriálů zdarma
12.04.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Stále nemáte během koronavirové pandemie dostatek zábavy díky Netflixu, HBO GO, nebo možnostem sledovat představení kin či divadel online? Dobře, nyní si můžete do domácího programu přihodit i část nabídky streamovací služby Apple TV+.

Netflix slaví nový hit! Pán tygrů překonal sledovanost Stranger Things
Netflix slaví nový hit! Pán tygrů překonal sledovanost Stranger Things
10.04.2020 | Streaming novinky

Dokusérie zaměřující se na podivné, groteskní a nebezpečné chovatele velkých koček či jiných nebezpečných zvířat se stala jedním z nejsledovanějších originálních titulů, jaké streamovací gigant Netflix vyprodukoval. Její sledovanost dokonce předčila druhou řadu hýčkaného klenotu Stranger Things.

Disney+ má 50 milionů předplatitelů. Přesouvá filmy z kin online
Disney+ má 50 milionů předplatitelů. Přesouvá filmy z kin online
09.04.2020 14:00:00 | Streaming novinky

Nová streamovací služba od Disneyho má za sebou rozšíření do západní Evropy a zdá se, že úspěšné. Počty předplatitelů totiž masivně rostou.