FB pixel TP pixel
Marvel dostal od diváků pořádnou facku. Takový odliv publika žádný komiks nezažil © Marvel Studios

Marvel dostal od diváků pořádnou facku. Takový odliv publika žádný komiks nezažil

Komiksový obr Marvel dostal dlouho očekávanou facku od diváků. Jeho poslední blockbuster Ant-Man a Wasp: Quantumania zaznamenal příšerný propad tržeb, který přepisuje rekordy nejen v rámci samotného Marvel Cinematic Universe, ale i komiksových filmů vůbec.

28. 2. 2023 16:20 | Filmové novinky

Je to jen pár dní, co jsem se rozepisoval o tom, že zájem o filmy od Marvelu dlouhodově opadá a nová marvelovka Ant-Man a Wasp: Quantumania zoufalou situaci rozhodně nevylepší. A nyní přichází potvrzení bídného trendu, že kvality filmů komiksového giganta rozhodně nejsou v posledních letech žádný zázrak a ve finále se to odráží na odlivu publika. Ačkoli třetí Ant-Man zaznamenal v týdnu premiéry největší tržby v historii své individuální franšízy, v druhém týdnu zaznamenal rekordní propad tržeb, který experti předpokládali už na základě toho, že se film divákům nijak zvlášť nelíbil. Překvapila ale i konkurence v podobě filmu Medvěd na koksu, který překonal očekávání a zaznamenal americké tržby 23,1 milionu dolarů.

Ant-Man 3 sice vyhrál víkend s 32,2 miliony dolarů, nicméně propad oproti minulému týdnu je na úrovni 69,7 procent, což je hodnota, kterou dosud žádná marvelovka nezaznamenala. A to ani Black Widow, která se v čase po premiéře propadla o 67,8 procent, nebo Thor: Láska jako hrom, který zaznamenal pád o velikosti 67,7 procent. Rekordní propady se ale nezastavily jen v rámci Marvelu. Ant-Man zaznamenal vůbec nejhorší výsledek mezi komiksovými filmy, které se v prvním týdnu vyšvihly nad 100 milionů dolarů. Dosud byl nejhorším propadlíkem snímek Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti se 69,1 procenty.

Marvel tudíž má rozhodně nad čím přemýšlet. Ačkoli se řada analytiků snaží komiksové studio hájit a mluví o tom, že Ant-Man je v rámci své série rozhodně úspěchem, když startoval s rekordními tržbami, realita je mnohem temnější. Zatím se totiž zdá, že s aktuálními propady by třetí Ant-Man mohl dosáhnout globálních tržeb někde okolo 550 miliony dolarů, zatímco druhý díl končil na 600 milionech a to byl zároveň levnější a mnohem méně ambiciózní. V rámci Quantumanie Marvel vsadil na to, že zde odprezentuje pro mainstreamové publikum nového padoucha Kanga, což je v momentě, kdy film není populární a nikdo z něj není nijak nadšený, povážlivý problém. Až další filmy od Marvelu nicméně ukáží, jestli bude hlava Marvelu Kevin Feige muset dál překopávat stávající plány, nebo může být v klidu. Zatím se však na základě odkladů filmů i seriálů jeví jako pravděpodobnější, že i Feige samotný zjistil, že takto to dál prostě nepůjde. Obzvlášť když nedávno prohlásil, že chce MCU udržet naživu desítky let, jako v případě komiksových sešitů.

Zdroj: THR

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Russell Crowe nekompromisně vymítá démony. V traileru řádí jako skutečný exorcista
Russell Crowe nekompromisně vymítá démony. V traileru řádí jako skutečný exorcista
28.02.2023 15:10:00 | Filmové novinky

Fanoušci hororů, zvláště těch exorcistických, se mohou těšit na novinku Papežův vymítač, v níž si hlavní roli střihl držitel Oscara Russell Crowe. Vydaný trailer láká na znepokojivá posednutí, rozhovory s démonem či děsivá vatikánská tajemství.

Nejpozitivnější seriál současnosti rozveselí i nejhorší cyniky. Trailer hřeje u srdíčka
Nejpozitivnější seriál současnosti rozveselí i nejhorší cyniky. Trailer hřeje u srdíčka
27.02.2023 18:48:00 | Filmové novinky

Fotbaloví fanoušci AFC Richmond už si pomalu připravují dresy a šály, nejpozitivnější seriál současnosti Ted Lasso se totiž již za 14 dní vrátí s třetí a velmi pravděpodobně i poslední řadou. To ale neznamená, že by se mělo smutnit. Jak je Tedovi vlastní, i nová upoutávka je plná úžasně pozitivní nálady.

Sylvester Stallone odhalil zápletku regulérního sedmého Rockyho
Sylvester Stallone odhalil zápletku regulérního sedmého Rockyho
27.02.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Již za pár dní nás čeká premiéra filmu Creed III, který sleduje osud syna Apolla Creeda z úspěšné boxerské série o Rockym. S blížící se premiérou se začal ozývat i představitel Rockyho, Sylvester Stallone, který se v nejnovějším díle neobjeví. Proč tomu tak je a co má Stallone s boxerskou sérii za lubem?

Akční bůh Schwarzenegger míří na Netflix. V traileru je drsnější než šmirgl papír
Akční bůh Schwarzenegger míří na Netflix. V traileru je drsnější než šmirgl papír
27.02.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Arnold Scharzenegger neměl od roku 2019 filmovou roli, nyní se ale vrací jako špion v novém netflixovském seriálu. Ten sázkou na humor připomíná slavnou akční komedii Pravdivé lži a Arnold v něm dostane ránu tam, kde to bolí nejvíc.