FB pixel TP pixel
Apple TV+ se daří. Minisérie Defending Jacob se stala rekordní © TMDB

Apple TV+ se daří. Minisérie Defending Jacob se stala rekordní

CEO společnosti Apple Tim Cook při vyhodnocování čtvrtletních výsledků technologického giganta zmínil i stav streamovací služby Apple TV+. Podobně jako u konkurence měla karanténa na výkon televize pozitivní dopad.

Streaming novinky

Když se výkonný ředitel společnosti Apple Tim Cook minulý týden vyjadřoval k finančním výsledkům za poslední čtvrtletí, zmínil letmo vedle klesajícího počtu prodaných iPhonů i kondici streamovací služby Apple TV+, která před půl rokem vstoupila na trh a zapojila se do tvrdého konkurenčního prostředí streamovacích společností. Podle Cooka měla karanténa podobně jako u ostatních internetových televizí výrazný vliv na sledovanost a podobně jako všem ostatním se dařilo i Apple TV+. Apple je ale obdobně jako ostatní streameři velmi skoupý na čísla sledovanosti a odhadovat kondici služby se často musí ze sekundárních dat. Podle mnohých se předpokládá, že nejpopulárnějším seriálem v krátké historii služby je právě její vlajková loď seriál The Morning Show s Jennifer Aniston v hlavní roli.

Podle posledních dostupných dat se pak zdá, že nová minisérie Defending Jacob v hlavní roli s Chrisem Evansem, která si odbyla premiéru 24. dubna, diváky zaujala a měla by se měla probojovat mezi tři neúspěšnější seriály Apple TV+ vůbec. Drama o prokurátorovi, který se vyrovnává s obviněním jeho syna Jacoba z vraždy, měl prý velmi solidní otvírací čísla o prvním víkendu, která i nadále strmě rostla, aby byla po deseti dnech od premiéry pětinásobná. Apple TV+ často vypouští při premiéře rovnou první tři díly a poté s týdenní periodicitou odvysílá jednu epizodu. Jak píše server Deadline, seriálu se daří si zaháčkovat diváky a kdo seriál rozkoukal, pustil si i další díly. Seriál Defending Jacob by měl být v této divácké zapojenosti pro Apple TV+ rekordní.

 569 zobrazení   29 se líbí
Disney vs. korona: 2. řadu Mandaloriana letos v Česku legálně neuvidíme
Disney vs. korona: 2. řadu Mandaloriana letos v Česku legálně neuvidíme
06.05.2020 14:00:00 | Streaming novinky

Nový šéf Disney oznámil další rozšiřování streamovací služby Disney+. Česká republika se letos s největší pravděpodobností nedočká. Za vším samozřejmě hledejte koronavirus.

Vyproštění trhá rekordy Netflixu, uvidí ho 90 miliónů předplatitelů
Vyproštění trhá rekordy Netflixu, uvidí ho 90 miliónů předplatitelů
03.05.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Akční film Vyproštění, který měl na Netflixu premiéru před týdnem a půl, je pro Netflix velkým hitem. Představitel hlavní role, Chris Hemsworth, aktuálně sdílel se svými fanoušky informaci, že si jeho film pustí 90 miliónů předplatitelů. To je zatím největší číslo pro původní Netflix film či seriál. Jaké je další pořadí a jak Netflix tyto čísla počítá?

Trollové jsou prvním online trhákem, tržby jsou už 100 miliónů dolarů
Trollové jsou prvním online trhákem, tržby jsou už 100 miliónů dolarů
29.04.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Zatímco pro většinu studií je kvůli současné korona krizi uvádění filmů online taková z nouze ctnost, Universalu se podle všeho sázka na VOD vyplácí. Tržby z prodejů filmu Trollové: Světové turné jsou za pouhé tři týdny 100 miliónů dolarů, což vzhledem k jiným pravidlům dělení zisků než v kině, je pro studio zásadní výhra. Pojďme se podívat proč.

Disney+ mění pravidla VOD. Poslední Star Wars uvede o 2 měsíce dříve
Disney+ mění pravidla VOD. Poslední Star Wars uvede o 2 měsíce dříve
27.04.2020 17:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Disney+ si skutečně neláme hlavu se zaběhlými pravidly ohledně distribuce VOD. Po Ledovém království 2 a Frčíme uvede s předstihem i závěr Skywalker ságy.