FB pixel TP pixel
Aquaman 2 v problémech. Potřetí se přetáčí, testovací projekce byly otřesné © Warner Bros.

Aquaman 2 v problémech. Potřetí se přetáčí, testovací projekce byly otřesné

Ještě než vejde v platnost kompletní reboot DC univerza, měli bychom se dočkat poslední pořádné rozlučky s hrdiny starého komiksového vesmíru díky sequelu Aquamana. Možná to ale nebude tak brzy a v takové podobě, jakou jsme očekávali.

Filmové novinky

První film o polobohu z bájné Atlantidy se stal v roce 2018 nečekaným hitem a dodnes je se svými celosvětovými tržbami přes miliardu dolarů nejvýděječnějším filmem z celého DC univerza. Není divu, že jeho pokračování, kterého se opět ujal jinak hororový mág James Wan, obklopují obrovská očekávání. A to nejen divácká, ale studiová. Warner Bros., kterým filmová franšíza DC patří, by si po propadáku Flashe i druhého Shazama setsakra potřebovali spravit chuť. Podle nejnovějších insiderských zpráv, které zveřejnil magazín The Hollywood Reporter, je ale druhý Aquaman s podtitulem The Lost Kingdom v pořádném průšvihu.

Tsunami problémů

Dvojku Aquamana oznámili Warneři s velkou pompou na Comic-Conu v létě roku 2021 a ještě ten měsíc začalo natáčení, které skončilo o půl roku později. První testovací projekce proběhla v létě 2022 a tady začínají trable. Film nebyl diváky vůbec pozitivně přijat, a tak se štáb vrátil na Nový Zéland přetočit některé pasáže včetně celého konce. Tento proces se opakoval ještě dvakrát. Ve výsledku tedy momentálně existuje již čtvrtá verze celého filmu, což je pro film této velikosti opravdu neobvyklé a nevěstí to nic dobrého. Zdroje uvádí, že primárním problémem celého filmu je samotná srozumitelnost a pochopitelnost příběhu.

Druhým obrovským problémem je pak údajné zapojení postavy Batmana. V původních představách o ještě starém DC univerzu se měl v několika filmech objevovat Batman v podání Michaela Keatona a měl zastávat podobnou funkci jako marvelovský Nick Fury. Keatonův Batman se měl poprvé objevit v univerzu díky alternaci času ve Flashovi (tak, jak jsme nakonec viděli letos v červnu), avšak v rámci nových plánů studia se na nějaký čas posunula premiéra Aquamana před Flashe, a tak byl na plac povolán Ben Affleck a scénář pracoval s jeho verzí temného mstitele. Ani s jednou verzí však noví vizionáři DC James Gunn a Peter Safran spokojeni nebyli, což není nic překvapivého vzhledem k tomu, že jejich plány počítají s vlastní verzí Batmana (a Robina) pro snímek The Brave and the Bold.

Zapojení nových šéfů vývoje DC Gunna a Safrana, který je shodou okolností producentem Aquamana, se však ukázalo jako pravděpodobně dobrý tah. Poslední pětidenní přetáčka proběhla k údajné spokojenosti všech, včetně Wana samotného. Perfekcionismus v případě přetáček a test screeningů navíc ukazuje na to, že Warner Bros. Aquamanovi pravděpodobně velmi věří… a nebo jim v současné situaci nic jiného nezbývá. Původně plánovaný rozpočet filmu byl 205 milionů dolarů, což je téměř identická částka s prvním dílem, přetáčky a především dodatečné trikové efekty však rozpočet značně zvýšily. Warneři tak musí i kampaň pořádně vypiplat, aby se jim každý dolar vrátil.

Dojde na odsun premiéry?

Film se měl původně objevit v kinech již před rokem, vzhledem k vleklým problémům byl odsunut na letošní prosinec. V současné situaci, nejen s množstvím přetáček, ale především s přihlédnutím k masivním stávkám v Hollywoodu, se jej možná ani letos v zimě nedočkáme. Studio Warner Bros. totiž podle posledních zpráv zvažuje, že film kvůli nemožnosti jej skrze herce propagovat odsune o dalších několik měsíců.

Zdroj: THR

Čeká nás další Banger? Provokativní český thriller má skvělý trailer
Čeká nás další Banger? Provokativní český thriller má skvělý trailer
23.07.2023 12:50:00 | Filmové novinky

Není snad většího úspěchu pro českou seriálovou tvorbu než tři roky staré ocenění evropské Emmy pro internetový projekt #martyisdead. Není tedy divu, že se populární seriál dočkal pokračování, tentokrát však ve filmové podobě.

10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
21.07.2023 20:15:00 | Filmové novinky

Do kin nastupuje Barbie a Oppenheimer alias dvojblok přezdívaný Barbenheimer, což by mohlo streamovací služby svádět k vyklizení pozic a ponechání diváků, ať si také jednou užijí návštěvu kina bez narušení domácí zábavou. Jenže Netflix a spol. se nikdy nevzdávají.

Válečný doják roku je konečně online. Nadšené recenze tentokrát nelžou
Válečný doják roku je konečně online. Nadšené recenze tentokrát nelžou
21.07.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Režisér Guy Ritchie je ve skvělé formě a po gangsterce Gentlemani, akčňáku Rozhněvaný muž a stylové špionážní komedii Operace Fortune servíruje luxusní válečnou podívanou, která dojme i kdejakého chlapáka. Novinka The Covenant je nyní konečně dostupná online.

Fantasy sága Kolo času se vrací. Následník Tolkiena v traileru odhalil brzké datum premiéry
Fantasy sága Kolo času se vrací. Následník Tolkiena v traileru odhalil brzké datum premiéry
21.07.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Po téměř dvou letech čekání se fanoušci epického fantasy Kolo času mohou těšit na nové epizody. Amazon v právě vydaném traileru láká na nová dobrodružství party hrdinů, charismatickou čarodějku Rosamund Pike a výraznou trikovou podívanou.