FB pixel TP pixel
Fantasy sága Kolo času se vrací. Následník Tolkiena v traileru odhalil brzké datum premiéry © Amazon Studios

Fantasy sága Kolo času se vrací. Následník Tolkiena v traileru odhalil brzké datum premiéry

Po téměř dvou letech čekání se fanoušci epického fantasy Kolo času mohou těšit na nové epizody. Amazon v právě vydaném traileru láká na nová dobrodružství party hrdinů, charismatickou čarodějku Rosamund Pike a výraznou trikovou podívanou.

Filmové novinky

Fantasy Kolo času od Amazonu patří mezi nejsledovanější pořady na jeho streamovací platformě Prime Video. Seriál se zaměřuje na obyčejného mladíka Rand al'Thora, který pomocí čarodějky Moiraine může porazit Temného pána. Vydávají se tak s dalšími hrdiny na dlouhou a nebezpečnou výpravu. Wheel of Time je jako série považovaná za nástupce tzv. epické fantasy a řada fanoušků ho bere jako duchovního pokračovatele tolkienovského vyprávění. Jsou to již téměř dva roky, kdy se odvysílala první řada seriálu, který si drží pověst nadprůměrného fantasy.

Na serveru Rotten Tomatoes nasbíralo Kolo času od kritiků velmi slušných 81 % kladných recenzí a na IMDB dostalo od diváků 7,1 bodů z 10. Diváci na první řadě cenili především nadstandardní vizuál, napínavý a poutavý příběh a chválili charismatickou Rosamund Pike v roli Moiraine. Kritizováno je naopak nevyrovnané tempo vyprávění a některé násilné odbočky od knižní předlohy. Příval nových osmi epizod započne na Prime Videu od 1. září, kdy má premiéru úvodní díl. Další budou následovat s týdenní periodicitou. Nová řada má být dle tvůrců větší, odvážnější a rozsáhlejší. Doufejme, že si seriál udrží svůj standard a nedopadne bídně jako netflixovský Zaklínač.

Zdroj: Amazon Studios

Reklama
Vesmírná novinka Marvelu ve velkolepém traileru. Láká na záměny těl a tři superhrdinky
Vesmírná novinka Marvelu ve velkolepém traileru. Láká na záměny těl a tři superhrdinky
21.07.2023 11:15:00 | Filmové novinky

Marvel představil novou upoutávku na svou podzimní sci-fi novinku Marvels, která láká nikoli na jednu, ale rovnou tři superhrdinky, jež spojí síly proti rase Kree. Odkládaný snímek naváže na snímek Captain Marvel a seriál Tajná invaze.

Kam se hrabe Rychle a zběsile. Trailer Gran Turisma vám napumpuje adrenalin do žil
Kam se hrabe Rychle a zběsile. Trailer Gran Turisma vám napumpuje adrenalin do žil
20.07.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Zatímco série Rychle a zběsile už dávno překonala hranici čiré absurdity, novinka Gran Turismo podle světoznámé videohry přichází s opravdovými závody, které pumpují adrenalin do žil. Navíc podle skutečného příběhu.

Netflix konečně natočil skvělý film? Nové stylové sci-fi recenzenti milují
Netflix konečně natočil skvělý film? Nové stylové sci-fi recenzenti milují
20.07.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Po delší době se na Netflixu objeví filmová novinka, která sbírá převážně kladná až nadšená hodnocení. Absurdní sci-fi s hvězdným obsazením Oni naklonovali Tyrona je podle kritiků filmem léta.

Divácký výprask Zaklínače pokračuje. Už ho drtí i neznámý seriál z Afriky
Divácký výprask Zaklínače pokračuje. Už ho drtí i neznámý seriál z Afriky
19.07.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Jestli tvůrci Zaklínače doufali, že třetí řada přinese nová rekordní čísla a Netflix s jejich prací bude i nadále spokojen, pak se šeredně zmýlili. Netflix by měl naopak zapřemýšlet, jestli má vůbec cenu s Geraltem z Rivie v této podobě pokračovat, protože sledovanost je týden co týden hrozná. Seriálu konkurují už i méně známé či neznámé novinky.