FB pixel TP pixel
První záběry z Aquamana 2 berou dech nekonečnou velkolepostí © Warner Bros.

První záběry z Aquamana 2 berou dech nekonečnou velkolepostí

Režisér James Wan se konečně vytasil s prvními záběry z jeho chystaného blockbusteru Aquaman a ztracené království. A nepřekvapivě jde o podívanou, které se ve velkoleposti vyrovná máloco.

Filmové novinky

5 let. Přesně tak dlouho se čekalo na pokračování komiksového trháku Aquaman, který navzdory očekávání překročil na tržbách hranici 1,1 miliardy dolarů. Po úspěchu jedničky se samozřejmě očekávalo, že pokračování s Jasonem Momoou v hlavní roli dorazí mnohem dříve, masivní odklady titulů studia Warner Bros. ale zasáhly i hrdinu Arthura Curryho, který tak dorazí do kin až 21. prosince letošního roku. Jako jeden z mála letošních blockbusterů tak nebude nadále posouván kvůli stávce herců a scenáristů, kteří snímek nemohou propagovat. Studio tím dává do určité míry jasně najevo, že už na komiksech od DC do nových projektů Jamese Gunna příliš nezáleží.

Aquamana navíc provází zvěsti o naprosto katastrofálním bijáku, který byl opakovaně přestříháván a zaznamenal tragické reakce testovacího publika. První záběry z upoutávky lákající na čtvrteční plnohodnotný trailer ale jakékoli pochyby zahrabávají do mořského písku. James Wan si zjevně připravil další šíleně megalomanské dobrodružství, v němž s Arthurem a jeho bratrem Ormem proplujeme svět, zatímco budou bojovat proti nenávistnému Black Mantovi. Upoutávka dokonce odhaluje epický střet mezi Aquamanem a právě Mantou, přičemž akční záběry vypadají skoro tak velkolepě jako byste Star Wars přenesli pod hladinu oceánu. Což není zase tak velkým překvapením. Už první Aquaman byl svou grandiózností mnohem masivnější než zbytek DCU, a Wan dlouhodobě slibuje, že měřítko posune zase o level výše. Tak snad nás opět čeká přinejmenším velezábavná komiksová blbina, v níž je každé gesto zalité megalomanskou komiksovou omáčkou, jež se nestydí za to, že je divná a ve své podstatě trochu úsměvná.

Zdroj: DC / BOM / THR

 935 zobrazení   88 se líbí
Nejlepší akční seriál Netflixu bude nečekaně pokračovat. Zrušení se odkládá
Nejlepší akční seriál Netflixu bude nečekaně pokračovat. Zrušení se odkládá
10.09.2023 20:40:00 | Filmové novinky

To je ale překvapení. Nejlepší akční seriál, který aktuálně můžete najít v nabídce Netflixu, Fauda, bude pokračovat. Boj s terorem tedy rozhodně nekončí. Dříve se přitom mluvilo spíše o vzniku závěrečného filmu než dalších epizodách.

Video odhalilo Van Damma v novém Mortal Kombatu. Čekalo se na něj 30 let
Video odhalilo Van Damma v novém Mortal Kombatu. Čekalo se na něj 30 let
10.09.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Po více než 30 letech se kruh uzavírá, jedna z největších hvězd 80. let, Jean-Claude Van Damme, se totiž objeví v nové části série Mortal Kombat. A co víc, fanoušci ho budou moci i ovládat.

Hororové překvapení roku je i skvělou detektivkou. Recenze nešetří chválou
Hororové překvapení roku je i skvělou detektivkou. Recenze nešetří chválou
10.09.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Režisér Kenneth Branagh nesundává nohu z pomyslného kreativního plynu a přichází s novou s detektivkou se slavným Herculem Poirotem. Tentokrát se ale pustil i do žánru hororu a první recenze jsou nadmíru spokojené.

Král monster je zpátky. Seriál s Godzillou šíří zkázu ve fantastickém traileru
Král monster je zpátky. Seriál s Godzillou šíří zkázu ve fantastickém traileru
08.09.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Apple TV+ před dvěma týdny odhalila první fotky z nového seriálu s Godzillou. A nyní přichází řada na první trailer, který láká na gigantické monstrum, program kontrolující příšery a na hvězdné obsazení. Chybět samozřejmě nemůže ani obraz zkázy.