FB pixel TP pixel
Nářez, nebo průšvih? První ohlasy na zombie akci Armáda mrtvých jsou zde! © TMDB

Nářez, nebo průšvih? První ohlasy na zombie akci Armáda mrtvých jsou zde!

Uvedení akčně dobrodružné zombie řežby Armáda mrtvých od Zacka Snydera je doslova za rohem a kritické reakce diváků, kteří měli možnost snímek vidět, se jen hrnou. Máme se na co těšit?

Filmové novinky

Již příští pátek nás na Netflixu a ve vybraných amerických kinech čeká uvedení jednoho z nejočekávanějších letošních bijáků. Zack Snyder se totiž rozhodl žánrově navázat na svou hollywoodskou prvotinu Úsvit mrtvých další apokalyptickou zombie řežbou tentokrát nesoucí název Armáda mrtvých. Snyder je teď opět v kurzu, protože si u mnohých diváků trochu vylepšil pošramocenou reputaci svou verzí Ligy spravedlnosti, a mnozí tak napjatě očekávají, jak se mu první postsuperhrdinský snímek povedl. V hlavní roli uvidíme Davea Bautistu, jenž povede ostřílenou skupinu zlodějů a žoldáků, kteří se pokusí vyloupit kasino v Las Vegas. Je zde ovšem malinký háček, Město hříchu je totiž naprosto zamořeno nemrtvými.

Z prvních zveřejněných twitterových reakcí to vypadá, že Zacku Snyderovi se povedlo natočit skvělou akční podívanou zalitou hektolitry krve. Určitě se máme těšit na řádně vytěžené apokalyptické prostředí nebo na ohromující počty zombie, které dokážou vykřesat tu správnou atmosféru chaosu a drtivého masakru. Takřka unisono zní, že se Snyder po superhrdinské fázi našel a návrat ke gore kořenům mu výrazně prospěl. Jeho zombie mytologie je samozřejmě úplně jinde než od klasika a zakladatele George A. Romera, ale Snyderův zombie svět určitě není hloupý a umí vtáhnout. Armáda mrtvých je jednoduše brutální, zábavný a krvavý zombie nářez, který na těch správných místech umí kvalitně vystrašit, aby byl jindy záměrně velmi vtipný. Celá herecká skvadra svými typy zapadá, nad ostatními prý ale vyčnívá a krade si každou scénu pro sebe německá hvězda Matthias Schweighöfer. Jako hlavní negativum pak kritici vnímají nestřídmou délku, kdy by malé prokrácení, které by zabránilo repetici ke konci, určitě neškodilo. O tom, jestli recenzenti nepřehánějí a Armáda mrtvých je opravdu taková pecka, se můžeme přesvědčit na Netflixu od 21. května.

 5 231 zobrazení   129 se líbí
Francouzský hit Netflixu je zpátky! Mrkněte na parádní ukázku krimi Lupin
Francouzský hit Netflixu je zpátky! Mrkněte na parádní ukázku krimi Lupin
11.05.2021 18:00:00 | Filmové novinky

Francouzský krimi seriál Lupin se stal jedním z překvapivých megahitů streamovací služby Netflix. Nyní se vrací s novými díly a opět je na co se těšit.

Netflix v trailerech láká na postapo sci-fi a pokračování severské fantasy
Netflix v trailerech láká na postapo sci-fi a pokračování severské fantasy
11.05.2021 9:30:00 | Filmové novinky

Do světů mimo naši realitu nás vábí Netflix ve svých dvou nových ukázkách. Svět zasažený katastrofou uvidíme ve sci-fi thrilleru Probuzení a fantasy Ragnarök ve druhé řadě opět láká na tamější přírodu a norskou mytologii.

Zlaté glóby jsou v ohrožení kvůli rasismu. Co se vlastně stalo?
Zlaté glóby jsou v ohrožení kvůli rasismu. Co se vlastně stalo?
11.05.2021 | Filmové novinky

Budou příští rok Zlaté glóby? Tahle otázka nyní vrtá hlavou řadě lidí, protože organizaci postavenou na zhruba 90 zahraničních novinářích pronásledují osočení z rasismu.

Venom 2 se blíží. První ukázka doslova láká na komiksový masakr
Venom 2 se blíží. První ukázka doslova láká na komiksový masakr
10.05.2021 16:30:00 | Filmové novinky

Tom Hardy se vrací jako novinář Eddie Brock, který se spolu s mimozemským symbiontem bude muset popasovat se sériovým vrahem. Bude dvojka lepším pokračováním?