FB pixel TP pixel
Avatar 2 bude konečně online. Na Disney Plus ho ale (zatím) nenajdete © 20th Century Studios

Avatar 2 bude konečně online. Na Disney Plus ho ale (zatím) nenajdete

Sci-fi blockbuster Avatar: The Way of Water řádí v kinech již 13. týden, kde si zatím stihl vydělat úžasných 2,29 miliard dolarů. Disney nyní konečně uvedl datum, kdy Cameronův biják dorazí na stream. Předplatitelé Disney+ z toho nebudou mít radost.

13. 3. 2023 16:00 | Streaming novinky

Akční sci-fi spektákl Jamese Camerona Avatar: The Way of Water se po své dlouhé a veleúspěšné jízdě napříč světovými kiny pomalu ale jistě připravuje na svůj vstup do světa streamu. Snímek, který i po 13 týdnech od své premiéry v USA stále figuruje mezi deseti nejnavštěvovanějšími snímky, bude konečně od 28. března v zámoří (a následně i na dalších trzích) k dispozici v digitální podobě. Vzhledem k tomu, že druhý díl Avatara patří Disneymu, mohli někteří předplatitelé doufat, že snímek ihned zavítá po vzoru Black Panthera na Disney Plus.

Bohužel si tito diváci budou muset počkat. Avatar 2 si totiž dle dříve tradičního vzoru nejprve oběhne kolečko na PVOD službách jako Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play či Rakuten TV, kde bude k dispozici k zakoupení či cenově dostupnějšímu vypůjčení. K vidění bude Cameronův snímek samozřejmě ve vysoké kvalitě - v Ultra HD s Dolby Atmos. Kromě toho by měly být dostupné více než tři hodiny dosud neviděného bonusového obsahu s tvůrci, herci a štábem. Vedle online vydání bude Avatar brzy nabízen také na fyzických nosičích DVD a Blu-ray. A kdy bude tedy druhý Avatar dostupný na Disney+? To bohužel Disney zatím neprozradil.

Je ale jasné, že zase tak moc brzy to nebude. James Cameron je zkrátka zkušený obchodník a po vzoru Toma Cruise a jeho Top Gun: Maverick vsadil na strategii, kdy nejprve vytěží film za větší peníze na dalších platformách a nosičích a teprve poté vstoupí na SVOD platformu, která z hlediska jeho megahitu rozhodně nebude tak rentabilní a je de facto jedním z posledních článků distribučního řetězce. A dá se očekávat, že obdobný návrat ke starým pořádkům bude u největších filmů pokračovat. Ostatně i šéf Disney Bob Iger potvrdil, že cenová a distribuční strategie Disney Plus musí doznat výrazné změny.

Zdroj: TechRadar

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  20 106 zobrazení   454 se líbí
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Disney zvažuje streamovací obchod roku. Marvel by mohl získat práva na důležité hrdiny
Disney zvažuje streamovací obchod roku. Marvel by mohl získat práva na důležité hrdiny
06.03.2023 14:55:00 | Streaming novinky

Ve finančních a mediálních kruzích v poslední době vyvstává stále častěji otázka, co si počne Disney se svou druhou streamovací platformou Hulu. Analytik Wall Streetu prý zná odpověď.

Česká televize začala rozprodávat filmy a seriály. Spojuje se s konkurencí
Česká televize začala rozprodávat filmy a seriály. Spojuje se s konkurencí
28.02.2023 15:45:00 | Streaming novinky

Česká televize se kvůli nenavyšování koncesionářských poplatků a aktuální neutěšené ekonomické situaci dostává do vážných problémů. Po prvotních spořivých krocích přichází snaha licencovat exkluzivní obsah konkurentům.

HBO má velký problém s růstem předplatitelů. Na konkurenci výrazně ztrácí
HBO má velký problém s růstem předplatitelů. Na konkurenci výrazně ztrácí
24.02.2023 11:00:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých streamovacích hráčů má za sebou pravidelné kvartální hlášení. Jak už jsme si poslední dobou zvykli, HBO Max, respektive celá mateřská skupina Warner Bros Discovery, stále hlásí velké finanční problémy. Pomalý byl také nárůst předplatitelů. Warneři proto oznámili jednu zásadní novinku, která potěší fanoušky Pána prstenů.

Netflix masivně zlevňuje v půlce světa. Využívá zdražující konkurence
Netflix masivně zlevňuje v půlce světa. Využívá zdražující konkurence
23.02.2023 9:50:00 | Streaming novinky

Bez větších fanfár, ale se širokým pokrytím začal Netflix ve 100 zemích světa nabízet podstatně levnější předplatné. Rozhodl se tak kvůli konkurenci, chystanému tarifu bez reklam a nebo kvůli sdílení účtů?