FB pixel TP pixel
První obrázky z Avatara 3 lákají na spoustu nových prostředí. Nevydáme se jen k sopkám © 20th Century Studios

První obrázky z Avatara 3 lákají na spoustu nových prostředí. Nevydáme se jen k sopkám

James Cameron a jeho tým právě vypustili na sociální sítě nádherné concept arty z připravovaného třetího dílu Avatara. Ty vyobrazují tři dosud nepoznaná prostředí Pandory, která v pokračování navštívíme.

2. 4. 2023 12:50 | Filmové novinky

Třetí díl Avatara uvidíme v kinech až 20. prosince 2024, tvůrčí tým v čele s Jamesem Cameronem ovšem nezahálí a servíruje nám první concept arty, které zachycují tři nová prostředí pro toto chystané pokračování. Na Twitteru totiž byla právě odhalena sada obrázků, která prozrazuje, jakým vizuálním směrem se hodlá Cameron ve trojce vydat a která nová místa Pandory navštívíme. První obrázek se sopkou vypouštějící mračna popela je pravděpodobně nejzajímavější a bude fandům Avatara povědomý. Cameron již delší dobu všude možně teasuje na chystaný třetí díl a mimo jiné uvedl, že se v něm blíže seznámíme s národem popela (Ash People), který nám má ukázat, že i mezi Na'vi jsou padouši.

Sopky, pouště i hory

Druhý concept art nám po nehostinné vulkanické oblasti nabídne podobně nehostinnou pouštní krajinu s rozpáleným a vyprahlým pískem a skalami v popředí v kontrastu s průzračně modrou oblohou a pro Pandoru příznačnými vznášejícími se kusy skal v pozadí. Ani ve třetím obrázku neopustíme nehostinnou scenérii. Poušť tentokrát nahradí led a hory pokryté sněhem, na nichž vidíme dvě neurčité postavy (pravděpodobně Na'vi) prodírající se závějemi. Tyto koncept arty jsou tak první ochutnávkou toho, co pro nás Disney a Cameron v pokračování populárního hitu chystají.

Zdroj: GIANT FREAKIN ROBOT

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Poslední film Bruce Willise je tragédií. Recenze s ním nemají slitování
Poslední film Bruce Willise je tragédií. Recenze s ním nemají slitování
31.03.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Definitivně poslední film Bruce Willise, který už před rokem odešel do hereckého důchodu, je v rámci USA konečně dostupný ke zhlédnutí online. Reakce kritiků však nejsou dobré a nemají s posledním projektem nemocné akční hvězdy žádné slitování.

Žhavá česká novinka dobyla Netflix. Dlouho jí to však nevydrží
Žhavá česká novinka dobyla Netflix. Dlouho jí to však nevydrží
31.03.2023 17:00:00 | Filmové novinky

České filmy pokračují v krasojízdě na Netflixu. Tentokrát žezlo sledovanosti převzala česko-polská novinka Hranice lásky, jejíž panování by však na streamovací službě nemělo mít dlouhého trvání. Netflix totiž konečně přichází s výrazným filmovým počinem, který má šanci stát se megahitem.

Tvůrci Avengers ukázali jeden z nejdražších akčních seriálů. Trailer slibuje velkolepou jízdu
Tvůrci Avengers ukázali jeden z nejdražších akčních seriálů. Trailer slibuje velkolepou jízdu
30.03.2023 19:15:00 | Filmové novinky

Už 28. dubna dorazí online nový ambiciózní seriál, který má odstartovat celou sérii spřízněných projektů, v nichž se budou speciální agenti prát mezi sebou a nikomu se nebude dát věřit. Za projektem s extrémně velkým rozpočtem stojí tvůrci filmů s marvelovskými Avengery a trailer slibuje plnotučnou porci akce.

Nejlepší hororový režisér současnosti ukázal šílenou novinku. Slibuje svého Pána prstenů
Nejlepší hororový režisér současnosti ukázal šílenou novinku. Slibuje svého Pána prstenů
30.03.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Není pochyb, že novinka hororového mistra Ariho Astera On se bojí je jedním z nejočekávanějších jarních titulů, které míří do kin. Ta se nyní ukazuje v novém pohledu do zákulisí, v němž jeden z nejlepších hororových tvůrců současnosti slibuje vlastní verzi Pána prstenů.