FB pixel TP pixel
Poslední film Bruce Willise je tragédií. Recenze s ním nemají slitování © Saban Films

Poslední film Bruce Willise je tragédií. Recenze s ním nemají slitování

Definitivně poslední film Bruce Willise, který už před rokem odešel do hereckého důchodu, je v rámci USA konečně dostupný ke zhlédnutí online. Reakce kritiků však nejsou dobré a nemají s posledním projektem nemocné akční hvězdy žádné slitování.

31. 3. 2023 17:50 | Filmové novinky

Někdejší představitel Johna McClanea se v posledních letech zapsal do historie filmy, které nepatří zrovna mezi kinematografické skvosty, všichni jsme mu to však odpustili poté, co Willis v březnu roku 2022 oznámil, že ukončuje svou kariéru kvůli nemoci zvané afázie. Letos pak rodina odhalila, že doktoři určili bližší diagnózu, jíž je nevyléčitelná frontotemporální demence. Ačkoli s touto nemocí může Willis žít i dalších 10 let, je jasné, že jako herec nemůže kvůli problémům s kognitivními funkcemi pokračovat. Ostatně potíže s pamětí ho v minulých letech podle zákulisních informací notně omezovaly a Willis byl nucen svůj čas před kamerou omezovat stejně jako množství dialogů, které si nedokázal zapamatovat.

Poslední film legendy

Nyní se v rámci USA dostal do online distribuce jeho poslední fillm Assassin, který nás zavádí do budoucnosti, v níž je možné pomocí mikročipu ovládat jiná lidská těla a provádět skrze ně tajné mise. Jak můžete vidět v traileru, i v tomto případě je očividně Willisova role omezena na minimum a ačkoli se to střih snaží zamaskovat, Willis se pohybuje na totožné lokaci a ve stejném oblečení. A jak ukazují recenze, stejně jako v poslední době nejde o žádné veledílo.

Ačkoli není premisa vyloženě stupidní a v šikovných rukou by mohla posloužit jako základ pro zábavný sci-fi akčňák, realita je v rukou režiséra Jesse Atlase vyloženě tragická. Assassin je podle recenzí film naprosto dutý, nudný, nenapínavý a nakopnout ho nedokáží ani akční střípky. Do samotného Willise se samozřejmě nikdo nenaváží, je však podle všeho naprosto patrné, že s jiným hercem je ve společném záběru pouze jedinkrát a zbytek odehraje zcela znuděně úplně sám. Loučení s kariérou tak rozhodně není nikterak velkolepé, což ale nikdo ani nečekal. Vždyť Willis v posledních dvou letech ukázal svůj obličej ve skoro dvou tuctech filmů. Je tak vlastně zázrak, že v tom posledním hraje výrazně více než ve zbytku, kde měl často jen krátké pidiroličky, které měly o film zvýšit divácký zájem. I tak ale díky za vše, Bruci. Akční legendou už navždy zůstaneš.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Žhavá česká novinka dobyla Netflix. Dlouho jí to však nevydrží
Žhavá česká novinka dobyla Netflix. Dlouho jí to však nevydrží
31.03.2023 17:00:00 | Filmové novinky

České filmy pokračují v krasojízdě na Netflixu. Tentokrát žezlo sledovanosti převzala česko-polská novinka Hranice lásky, jejíž panování by však na streamovací službě nemělo mít dlouhého trvání. Netflix totiž konečně přichází s výrazným filmovým počinem, který má šanci stát se megahitem.

Tvůrci Avengers ukázali jeden z nejdražších akčních seriálů. Trailer slibuje velkolepou jízdu
Tvůrci Avengers ukázali jeden z nejdražších akčních seriálů. Trailer slibuje velkolepou jízdu
30.03.2023 19:15:00 | Filmové novinky

Už 28. dubna dorazí online nový ambiciózní seriál, který má odstartovat celou sérii spřízněných projektů, v nichž se budou speciální agenti prát mezi sebou a nikomu se nebude dát věřit. Za projektem s extrémně velkým rozpočtem stojí tvůrci filmů s marvelovskými Avengery a trailer slibuje plnotučnou porci akce.

Nejlepší hororový režisér současnosti ukázal šílenou novinku. Slibuje svého Pána prstenů
Nejlepší hororový režisér současnosti ukázal šílenou novinku. Slibuje svého Pána prstenů
30.03.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Není pochyb, že novinka hororového mistra Ariho Astera On se bojí je jedním z nejočekávanějších jarních titulů, které míří do kin. Ta se nyní ukazuje v novém pohledu do zákulisí, v němž jeden z nejlepších hororových tvůrců současnosti slibuje vlastní verzi Pána prstenů.

Nový akční hit Netflixu dostane pokračování. Další díly dorazí brzy
Nový akční hit Netflixu dostane pokračování. Další díly dorazí brzy
30.03.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix jen několik hodin po odhalení týdenních čísel sledovanosti potvrdila, že její nový seriálový hit Noční agent se dočká pokračování. Dobrou zprávou pro fanoušky je, že na další epizody plné akce a napětí nebudou čekat dlouho.