FB pixel TP pixel
Nejodvážnější český film posledních let je exkluzivně dostupný na Netflixu © Bontonfilm

Nejodvážnější český film posledních let je exkluzivně dostupný na Netflixu

S příchodem nového roku se konečně loňské nejlepší filmy z kin objevují v online prostoru. Po historickém Il Boemu Petra Václava jsme se nyní dočkali i drogové jízdy Banger režiséra Adama Sedláka.

1. 3. 2023 15:50 | Filmové novinky

Druhý celovečerní film režiséra Adama Sedláka BANGER vstoupil do kin loni v září a dařilo se mu nad očekávání dobře. Snímek v kinech vidělo přes 60 000 lidí, čemuž napomáhal i fakt, že si film s chválenými hereckými výkony Adama Mišíka a Marsella Bendiga a nebývale hutnou atmosférou nočního života současné mládeže odnesl i veskrze pozitivní reakce.

Nyní drama, o němž se mluví jako o nejodvážnějším a nejprogresivnějším filmu uplynulých let i proto, že si ho režisér dovolil natočit velmi autenticky na iPhone, zamířilo konečně na streamovací služby. Trvalo mu to dlouhých 160 dní, což jen potvrzuje, že nešlo o propadák a naopak se dařilo z návštěvníků kin vyždímat pomyslné maximum. Film jako první streamovací služba uvádí Netflix, čímž distribuční společnost Bontonfilm navazuje na dosavadní spolupráci s největším streamerem, na němž v rámci SVODu uvedla exkluzivně i filmy jako Prvok, Šampon, Tečka a Karel nebo Slovo. Sami jsme zvědaví, jak se bude nekompromisnímu českému zástupci dařit.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejromantičtější film roku vás rozbrečí už v traileru. Kritici jsou zcela nadšení
Nejromantičtější film roku vás rozbrečí už v traileru. Kritici jsou zcela nadšení
01.03.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Produkční společnost A24 nám neustále dokazuje, proč je momentálně nejprestižnější filmovou firmou na světě. Nově se nám rozhodla vytřít zrak dojemnou romancí, která sbírá naprosto nadšené ohlasy a je mnohými s předstihem považována za nejromantičtější biják letošního roku.

Brendan Fraser při natáčení Mumie málem zemřel. Jeho probuzení se neobešlo bez vtipu
Brendan Fraser při natáčení Mumie málem zemřel. Jeho probuzení se neobešlo bez vtipu
01.03.2023 14:45:00 | Filmové novinky

Zatímco Brendan Fraser zažívá velkolepý comeback kvůli svému hereckému výkonu v dramatu Velryba, v nedávném interview prozradil, že při natáčení dobrodružné Mumie málem přišel o život.

Konkurence Netflixu posiluje a zařazuje seriály HBO i dva děsivé horory
Konkurence Netflixu posiluje a zařazuje seriály HBO i dva děsivé horory
28.02.2023 17:15:00 | Filmové novinky

O odprodeji seriálů HBO konkurenci SkyShowtime již nějakou dobu víme. Nyní jsme se však konečně dozvěděli, kdy se seriály jako Spolu a Hladoví nebo Bez vědomí dočkají uvedení v novém streamovacím domově. Ten navíc odhalil i další zajímavé novinky hlavně pro hororové nadšence.

Marvel dostal od diváků pořádnou facku. Takový odliv publika žádný komiks nezažil
Marvel dostal od diváků pořádnou facku. Takový odliv publika žádný komiks nezažil
28.02.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Komiksový obr Marvel dostal dlouho očekávanou facku od diváků. Jeho poslední blockbuster Ant-Man a Wasp: Quantumania zaznamenal příšerný propad tržeb, který přepisuje rekordy nejen v rámci samotného Marvel Cinematic Universe, ale i komiksových filmů vůbec.