FB pixel TP pixel
Blade naváže na Eternals. Co má s bohy Marvelu společného a kdo ho natočí? © New Line Cinema / Marvel Studios

Blade naváže na Eternals. Co má s bohy Marvelu společného a kdo ho natočí?

Fanoušky milovaný Blade, který vraždí upíry po stovkách, se po letech konečně vrátí v nové sólovce. Nový film podle všeho odšpuntuje pátou fázi marvelovského filmového a seriálového vesmíru. Snímek nyní oficiálně hlásí angažmá režiséra i scenáristky.

Filmové novinky

Před dvěma lety na Comic Conu v San Diegu potvrdil Kevin Feige, že v rámci MCU uvidíme i legendárního Bladea, oblíbeného zabijáka upírů, jenž už dříve zářil v trilogii filmů v hlavní roli s Wesley Snipesem. Bladeův nový film přijde na řadu po plánovaných projektech jako The Marvels, Thor: Love and Thunder a Doctor Strange in the Multiverse of Madness a zahájí pátou fázi už tak rozvětveného marvelovského vesmíru. Na skvělého Snipese, který se pro mnoho fanoušků stal synonymem pro Bladea, se pokusí v hlavní roli navázat Mahershala Ali. Pro dvojnásobného držitele Oscara nepůjde o první komiksovou zkušenost, neboť se už dříve objevil v seriálu Luke Cage na Netflixu, kde ztvárnil zloducha Cottonmouthe. Vedle toho pak nadaboval i Prowlera v oscarovém projektu Spider-Man: Paralelní světy.

Blade naváže na Eternals. Co má s bohy Marvelu společného a kdo ho natočí? © Marvel Studios

Projektu se pravděpodobně dočkáme v roce 2023, už teď ale Feige a Marvel potvrdili režiséra, který jej natočí. Přetěžkého úkolu se chopí talentovaný Bassam Tariq, jenž loni zaujal svým celovečerním debutem Mogul Mowgli, tedy příběhem o nemocném britskopákistánském rapperovi, který zároveň i napsal s hlavní hvězdou Rizem Ahmedem. O Tariqově angažmá u Marvelu se spekulovalo dlouho, nyní tedy už jistě víme, že bude následovat Ahmedova příkladu (Riot ve Venomovi) a rovněž se bude podílet na rozvoji této velké filmové značky. Tariq se při tvorbě Bladea spojí s podobně talentovanou scenáristkou Stacy Osei-Kuffour, která má za sebou práce na oceňovaných seriálech jako Velký lov nebo Watchmen. Produkce by měla začít v červenci příštího roku.

Blade naváže na Eternals. Co má s bohy Marvelu společného a kdo ho natočí? © Marvel Studios

Na povrch se při potvrzení režiséra a scenáristky prodraly i první leaky z právě psaného scénáře. Podle insiderů se Blade, podobně jako Eternals, dosud nemíchal do událostí v celém MCU z prozatím nejasných důvodů. Smrt jednoho z jeho největších nepřátel (pravděpodobně samotného hraběte Drákuly) a vzestup upírů jej ale donutí znovu se pustit do práce. Hrdina, který debutoval na stránkách marvelovských komiksů už v roce 1973, má tedy ve filmovém světě rozhodně budoucnost jistou. A vzhledem k tomu, že Marvel oznámil tvorbu jeho nové komiksové série, příběhů, které by Osei-Kuffour mohla adaptovat, bude pomalu ale jistě přibývat. Tak schválně, kdo v jejich filmovém zpracování Mahershalu doplní.

 4 379 zobrazení  
Red Notice: Velkolepý akčňák Netflixu s Rockem má nařvaný první trailer
Red Notice: Velkolepý akčňák Netflixu s Rockem má nařvaný první trailer
02.09.2021 19:00:00 | Filmové novinky

Netflix představil první trailer na nejočekávanější akčňák ze své letošní nabídky. Red Notice spojí dohromady Dwayna Johnsona, Gal Gadot a Ryana Reynoldse a nabídne kotel hlášek i sexy akce.

Příšery, kouzla a akce! Fantasy Kolo času se roztáčí v prvním traileru
Příšery, kouzla a akce! Fantasy Kolo času se roztáčí v prvním traileru
02.09.2021 18:00:00 | Filmové novinky

Těšíte se, jak bude vypadat jedna z největších produkcí, která u nás v posledních letech vznikla? Po problematickém natáčení, které ovlivnila pandemie koronaviru a herce "uvěznila" několik měsíců v Praze, se již 19. listopadu přiřítí nová fantasy sága Kolo času. A konečně Amazon servíruje první trailer.

Kina nejsou zpátky. Paramount opět odkládá své největší hity
Kina nejsou zpátky. Paramount opět odkládá své největší hity
02.09.2021 17:00:00 | Filmové novinky

Bohužel filmová studia i kinaři kvůli pandemii stále finančně strádají a tápají, jak vyhodnotit stávající pandemickou situaci. Studio Paramount na nic nečeká a rozhodlo se opět přesunout premiéry svých spektáklů.

Sci-fi thriller Za stínem noci pokračuje! Mrkněte na nový napínavý trailer
Sci-fi thriller Za stínem noci pokračuje! Mrkněte na nový napínavý trailer
01.09.2021 17:00:00 | Filmové novinky

Finální upoutávka k překvapivému belgickému hitu Za stínem noci je zde. Těšme se na nová prostředí, nové postavy i další dobrodružství hrdinů utíkajících před sluncem.