FB pixel TP pixel
Souboje gladiátorů a černý Ježíš. Skvělý trailer historické komedie baví biblickým podvodem © TriStar Pictures

Souboje gladiátorů a černý Ježíš. Skvělý trailer historické komedie baví biblickým podvodem

Společnosti Tristar a Legendary představily jeden z nejvýraznějších filmových projektů posledních měsíců, který se rozhodně nebojí tnout do biblického příběhu o Ježíši Kristu. Pár lidí určitě naštve vyobrazení Krista jako černého muže.

Filmové novinky

Režisér Jeymes Samuel přesně před dvěma lety uvedl na Netflixu stylový western Tím tvrdší je pád a hodně svéráznou vizi si očividně přichystal i pro svůj další scenáristický a režijní počin The Book of Clarence, který nás zavede do časů, kdy Ježíš Kristus vykonával zázraky a ležel Římanům pořádně v žaludku. Příběh ale nebude vyprávět o mesiášovi, ale o nepříliš úspěšném Clarencovi, který se rozhodne, že se stane falešným prorokem a vydoluje peníze na tom, že bude Ježíše napodobovat.

Gladiátoři a černý Ježíš

To ho nakonec dostane až před Římany a když se rozhodne, že Krista rozhodně nezradí, stane se z něj gladiátor, který si bude muset vymlátit svou cestu na svobodu. Film tak zpracovává věčné téma lidské chamtivosti a toho, co jsme ochotni udělat, abychom si zajistili takový život, jaký chceme. Pár diváků určitě rozlítí skutečnost, že Římani jsou zásadně bílí a dobří otroci černí, přičemž i samotný Ježíš je alespoň podle jeho ruky, kterou vidíme v ostrém záběru, také výrazně snedý. Což je mimochodem něco, na čem se shodují i historici, podle kterých je vyobrazování Ježíše jako bělocha vzhledem k místě jeho popisovaného života značně nepřesné.

Snímek Jeymese Samuela tak jistě pocuchá pár náboženských per, pro nás je ale důležité, že trailer má stylu na rozdávání a jeho zápletka nezní vůbec špatně. Ostatně scénář přilákal i spoustu hvězd. V hlavní roli se objeví charismatický LaKeith Stanfield, kterého doplní Omar Sy, Anna Diop, David Oyelowo a také James McAvoy nebo Benedict Cumberbatch. Snímek se má podívat i do českých kin, kam ho společnost Falcon uvede již 11. ledna 2024.

Zdroj: Deadline

Sprostý medvídek Ted se vrací jako seriál. Trailer baví ironickým ostrovtipem
Sprostý medvídek Ted se vrací jako seriál. Trailer baví ironickým ostrovtipem
29.11.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Přisprostlá komedie Méďa před 11 lety ohromila svět a svým nekompromisním ironickým humorem a poselstvím o nekonečném poutu přátelství nakonec urvala v kinech přes půl miliardy dolarů. Nyní dorazí jako seriál.

Největší akční hit Netflixu je zpátky. Skvělý trailer láká na novou velkou loupež
Největší akční hit Netflixu je zpátky. Skvělý trailer láká na novou velkou loupež
28.11.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix chystá parádní závěr letošního roku, když do své nabídky uvede dlouho očekávaný spin-off seriálu Papírový dům, v němž se vrátí sympaťák Berlín. Ten se pokusí ukrást klenoty v hodnotě 44 milionů dolarů.

Nový Vetřelec se odehraje mezi nejlepšími filmy série. Vrací se tvůrci i xenomorph z druhého dílu
Nový Vetřelec se odehraje mezi nejlepšími filmy série. Vrací se tvůrci i xenomorph z druhého dílu
28.11.2023 16:45:00 | Filmové novinky

Jak známo, Disney se po úspěchu nového Predátora chystá oživit i Vetřelce, a to rovnou ve dvou projektech. Ten filmový právě prozradil, ve kterém časovém období série se bude snímek odehrávat, ten seriálový pak přivítal nečekanou hereckou posilu.

Slavná sci-fi Fallout ožívá jako seriál. Úžasné první fotky fanoušky potěší
Slavná sci-fi Fallout ožívá jako seriál. Úžasné první fotky fanoušky potěší
28.11.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Amazon Prime Video chystá již na 12. dubna 2024 seriálovou adaptaci jedné z nejmilovanějších herních sérií všech dob. Legendární Fallout se tak nyní ukazuje na prvních fotografiích a vypadá naprosto skvěle.