FB pixel TP pixel
Nejhorší herní adaptace všech dob: Náhrada Strážců Galaxie sklízí rekordní posměch © Lionsgate

Nejhorší herní adaptace všech dob: Náhrada Strážců Galaxie sklízí rekordní posměch

Hvězdně obsazená videoherní sci-fi Borderlands v režii Eliho Rotha čelí po své premiéře tvrdé kritice od diváků i kritiků. Na serveru Rotten Tomatoes snímek dokonce po určitou dobu figuroval jako nejhůře hodnocená herní adaptace v historii webu.

Filmové novinky 9. 8. 2024 14:30 | Filmové novinky

Již první reakce po losangeleské premiéře naznačovaly, že Eli Roth se svou filmovou verzí postapo sci-fi Borderlands nedosáhne úspěchu, jaký zaznamenaly povedené herní adaptace jako Ježek Sonic či The Last of Us. Naopak, na serveru Rotten Tomatoes byl Borderlands v prvních chvílích s 0 % kladných recenzí hodnocen jako nejhorší herní adaptace tohoto webu. Nyní si již snímek s Cate Blanchett, Jackem Blackem a Kevinem Hartem mírně polepšil. Přesto na tomto recenzním agregátoru drží pouhých 7 % kladných hodnocení z celkových 54 recenzí. Dostává se tak až za béčkové videoherní adaptace jako Hitman: Agent 47 (8 %), Návrat do Silent Hill (8 %) nebo nechvalně známým Street Fighterem s Jean-Claudeem Van Dammem (11 %).

Hůře než Borderlands jsou na tom v tuto chvíli už jen snímky jako Ve jménu krále Uwe Bolla, který má 4 % kladných recenzí, či Alone in the Dark od stejného režiséra s 1 pozitivním hodnocením ze 121 recenzí. Kritikům na Borderlands vadí především plytký děj a nudné postavy, ke kterým si divák nemůže vytvořit žádný emocionální vztah. Osudy hrdinů tak vlastně nikoho nezajímají, stejně jako generický přiběh. Výtky také směřují k tomu, že snímek je okleštěnou a mládeži přístupnou verzí původně dospělé videohry, která tak ztratila svůj charakteristický styl a atmosféru. Film ignoruje vrstevnaté postavy a komplikovaná témata, která jsou pro hru tak typická a místo toho se zaměřuje na povrchní akční scény. Přestože se z ohlášených výrazných přetáček dalo předpokládat, že Borderlands bude mít potíže s kvalitou, jen málokdo očekával, že film dopadne až tak špatně.

Zdroj: Movieweb / Rotten Tomatoes

Nová dystopická sci-fi Netflixu ukazuje válku o dokonalou společnost. Trailer nešetří akcí
Nová dystopická sci-fi Netflixu ukazuje válku o dokonalou společnost. Trailer nešetří akcí
09.08.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil první upoutávku na svou novou dystopickou sci-fi od režiséra McG, ve které ztvární hlavní roli herečka Joey King. Ta je fanynkou literární předlohy již od svých 11 let. Trailer odhaluje dokonalou společnost, jejíž krása se však ukáže jako vysoce umělá.

Rambo od Netflixu ve skvělém traileru. Vietnamského veterána nahrazuje drsný mariňák
Rambo od Netflixu ve skvělém traileru. Vietnamského veterána nahrazuje drsný mariňák
08.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix odhalila první upoutávku na chystaný snímek Rebel Ridge talentovaného režiséra Jeremyho Saulniera, který má s drsnými a atmosférickými filmy bohaté zkušenosti. Ve své novince se rozhodl nepřímo adaptovat Ramba a Vietnam vyměnil za americký rasismus.

Nejhorší blockbuster roku: Vykrádačku Strážců Galaxie kritici označili za chaos a katastrofu
Nejhorší blockbuster roku: Vykrádačku Strážců Galaxie kritici označili za chaos a katastrofu
08.08.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Po slavnostní premiéře hvězdně obsazeného filmu Borderlands režírovaného Elim Rothem zaplavily sociální sítě první kritické ohlasy. Navzdory vysokým očekáváním fanoušků převažují negativní reakce plné zklamání.

Nekonečná Daemonova nuda: Tvůrce Rodu Draka brání kritizovaný děj druhé řady
Nekonečná Daemonova nuda: Tvůrce Rodu Draka brání kritizovaný děj druhé řady
07.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Daemon Targaryen se během první řady seriálu Rod Draka dokázal rychle stát nejoblíbenější postavou mnoha diváků. Ve druhé řadě je však všechny čekalo velmi nepříjemné překvapení. Daemon totiž prakticky všech osm dílů strávil tak trochu nicneděláním. Tvůrce seriálu nyní vysvětlil, proč se pro jeho odsunutí do pozadí rozhodnul.