FB pixel TP pixel
Manželka Bruce Willise o zdraví akční legendy. Svůj stav už možná nevnímá © RLJE Films

Manželka Bruce Willise o zdraví akční legendy. Svůj stav už možná nevnímá

Někdejší hollywoodská akční hvězda, Bruce Willis, se v roce 2022 stáhla z herectví kvůli vzácnému a vážnému onemocnění. Nyní v televizním interview vystoupila Willisova manželka, která otevřeně promluvila o nemoci, která ovlivňuje celou rodinu, i o nejistotě, zda si legendární herec svůj stav uvědomuje.

Filmové novinky

Představitel ikonické akční postavy Johna McClanea, Bruce Willis, v březnu roku 2022 oznámil, že ukončuje svou kariéru kvůli nemoci zvané afázie. Během letošního roku pak jeho rodina odhalila, že doktoři určili bližší diagnózu, jíž je nevyléčitelná frontotemporální demence. Ačkoli s touto nemocí může Willis žít i dalších 10 let, je jasné, že jako herec nemohl kvůli problémům s kognitivními funkcemi pokračovat. Willisova manželka Emma Heming Willis poskytla aktuální informace o jeho zdravotním stavu v pondělní epizodě pořadu Today, aby upozornila na tuto nemoc během Světového týdne osvěty o frontotemporální demenci. Moderátorka Hoda Kotb s ní hovořila o tom, jak se život její rodiny změnil po stanovení diagnózy.

„Poznala jsem, že demence je opravdu náročná,“ řekla Emma. „Je to náročné pro člověka, kterému byla diagnostikována. Je to náročné i pro rodinu. A to se neliší ani pro Bruce, ani pro mě, ani pro naše holky. Když se řekne, že je to rodinná nemoc, tak to tak opravdu je.“ Když se Kotb zeptala Emmy, jestli Bruce ví, co se děje a jestli si nemoc uvědomuje, ta jí emotivně odpověděla: „Těžko říct. Je těžké to poznat.“ Mezi příznaky FTD mohou patřit problémy s řečí, potíže s motorikou, například s chůzí, a změny v chování a osobnosti. Čelní lalok mozku, který je touto nemocí zasažen, ovládá sebepozorování, což by mohlo vypovídat o Willisových potížích s pochopením svého stavu. Heming Willis sice o sobě mluví jako o „pečovatelce“ svého manžela, ale zdůraznila, že navzdory diagnóze je v její rodině stále spousta radosti.

Zdroj: Variety

 2 865 zobrazení   228 se líbí
Sledovanost Elišky a Damiána prolomila nové dno. Dokouká seriál vůbec někdo?
Sledovanost Elišky a Damiána prolomila nové dno. Dokouká seriál vůbec někdo?
26.09.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Primácká seriálová katastrofa v podobě projektu Eliška a Damián ne a ne skončit. Když už se zdálo, že novinka v minulém týdnu dosáhla se svou sledovaností pomyslného dna okolo 300 000 diváků, nová čísla sledovanosti ukazují další odliv publika.

Konečně dobrý seriál na Primě? Trailer vyfetované novinky je protipólem Elišky a Damiána
Konečně dobrý seriál na Primě? Trailer vyfetované novinky je protipólem Elišky a Damiána
25.09.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli televize Prima v posledních týdnech sklízí posměch za nepovedenou telenovelu Eliška a Damián, v rámci podzimní nabídky chystá i jeden velmi zajímavý projekt. Na streamovací službě Prima+ totiž uvede seriál o ztracené zásilce kokainu, kterou se zaměstnanci supermarketu rozhodnou dál přeprodávat.

Velkolepá řezba Stathama s megalodony míří na HBO nečekaně rychle
Velkolepá řezba Stathama s megalodony míří na HBO nečekaně rychle
25.09.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Ačkoli se nová akční polízanice s Jasonem Stathamem objevila na TVOD službách teprve minulý týden, HBO Max se již chystá na uvedení filmu Meg 2: Příkop ve své nabídce.

Nový horor Netflixu je událostí roku. Recenze jsou naprosto nadšené
Nový horor Netflixu je událostí roku. Recenze jsou naprosto nadšené
25.09.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Milovaný hororový tvůrce Mike Flanagan se loučí s Netflixem ambiciózní seriálovou adaptací klasické hororové povídky Pád domu Usherů od Edgara Allana Poea. Podle prvních kritických reakcí jde o rozlučku ve velkém stylu a možná nejlepší Flanaganův seriál vůbec.