FB pixel TP pixel
Sledovanost Elišky a Damiána prolomila nové dno. Dokouká seriál vůbec někdo? © FTV Prima

Sledovanost Elišky a Damiána prolomila nové dno. Dokouká seriál vůbec někdo?

Primácká seriálová katastrofa v podobě projektu Eliška a Damián ne a ne skončit. Když už se zdálo, že novinka v minulém týdnu dosáhla se svou sledovaností pomyslného dna okolo 300 000 diváků, nová čísla sledovanosti ukazují další odliv publika.

Filmové novinky

Televize Prima se sice v uplynulých týdnech pokusila ze šlamastyky Eliška a Damián dostat skrze reprízy a nové nasazení v pondělí večer, diváci ale se seriálem krok nedrží a každý týden ho zas a znovu masivně opouští. Což je po pouhých 5 epizodách z 12 docela problém. Pokud totiž bude aktuální trend odlivu diváků pokračovat, může se také stát, že seriálovou novinku podzimu nedokouká vesměs nikdo. Seriál startoval v původně sobotním čase se 743 000 divácky, o týden později už ho sledovalo pouze 381 000 diváků. Po přesunu na pondělní večer padla sledovanost pod hranici 300 000 na pouhých 294 000 lidí u obrazovek. A i v novém týdnu nejsou výsledky pro jeden z nejvíce promovaný projektů letošního roku dobré.

Zatímco konkurence v podobě Kriminálky Anděl (Nova) a další krimi Oktopus (ČT) si nadále drží stabilní diváckou základnu nad milionem diváků v kategorii 15+, Eliška s Damiánem nadále klesají a tentokrát už to je na hranu 250 000 diváků. Tu totiž tahle novinka přelezla o pouhou tisícovku lidí u televize. Sledovanost je opakovaně natolik špatná, že Eliška a Damián nedokáže porazit ani papírově méně atraktivní publicistické pořady. Nejenže seriál poráží Reportéři ČT s 426 000 diváky, ale i novácký Víkend s 308 000 diváky. Z vrchní sedmičky Eliška a Damián poráží pouze primácké Hvězdy nad hlavou se 163 000 diváky. Ale vzhledem k tomu, že seriál během týdne opustila šestina diváků, není vyloučeno, že do konce seriálu s Emmou Smetanou a Robertem Urbanem bude nakonec sledovanost Hvězd nad hlavou vyšší. Vše naznačí následující týden. Dojde na pád k 200 000 diváků?

Zdroj: MediaGuru / FTV Prima

Láska nebeská se vrací do kin. Vánoční romantické klasiky se dočkáme i v Česku
Láska nebeská se vrací do kin. Vánoční romantické klasiky se dočkáme i v Česku
26.09.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Pokud máte vánoční svátky spojené se sledováním romantické klasiky Richarda Curtise, velkou radost vám letos udělá společnost Aerofilms. Ta totiž chystá velký návrat fenoménu Láska nebeská do tuzemských kin.

Manželka Bruce Willise o zdraví akční legendy. Svůj stav už možná nevnímá
Manželka Bruce Willise o zdraví akční legendy. Svůj stav už možná nevnímá
26.09.2023 15:28:00 | Filmové novinky

Někdejší hollywoodská akční hvězda, Bruce Willis, se v roce 2022 stáhla z herectví kvůli vzácnému a vážnému onemocnění. Nyní v televizním interview vystoupila Willisova manželka, která otevřeně promluvila o nemoci, která ovlivňuje celou rodinu, i o nejistotě, zda si legendární herec svůj stav uvědomuje.

Konečně dobrý seriál na Primě? Trailer vyfetované novinky je protipólem Elišky a Damiána
Konečně dobrý seriál na Primě? Trailer vyfetované novinky je protipólem Elišky a Damiána
25.09.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli televize Prima v posledních týdnech sklízí posměch za nepovedenou telenovelu Eliška a Damián, v rámci podzimní nabídky chystá i jeden velmi zajímavý projekt. Na streamovací službě Prima+ totiž uvede seriál o ztracené zásilce kokainu, kterou se zaměstnanci supermarketu rozhodnou dál přeprodávat.

Velkolepá řezba Stathama s megalodony míří na HBO nečekaně rychle
Velkolepá řezba Stathama s megalodony míří na HBO nečekaně rychle
25.09.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Ačkoli se nová akční polízanice s Jasonem Stathamem objevila na TVOD službách teprve minulý týden, HBO Max se již chystá na uvedení filmu Meg 2: Příkop ve své nabídce.