FB pixel TP pixel
Nový horor Netflixu je událostí roku. Recenze jsou naprosto nadšené © Netflix

Nový horor Netflixu je událostí roku. Recenze jsou naprosto nadšené

Milovaný hororový tvůrce Mike Flanagan se loučí s Netflixem ambiciózní seriálovou adaptací klasické hororové povídky Pád domu Usherů od Edgara Allana Poea. Podle prvních kritických reakcí jde o rozlučku ve velkém stylu a možná nejlepší Flanaganův seriál vůbec.

Filmové novinky

Než oblíbený hororový tvůrce Mike Flanagan opustil po několika skvělých projektech (Dům na kopci, Záhadné sídlo Bly) Netflix a vydal se ke konkurečnímu Amazonu, aby tam připravoval nové pořady pro službu Prime Video, dokončil pro největšího streamera strašidelný seriál Pád domu Usherů. Adaptace slavné povídky Edgara Allana Poea dostala před nedávnem navnazující trailer a nyní již vycházejí i první reakce kritiků. A ty jsou z naprosté většiny nadšené. Na Rotten Tomatoes v tuto chvílí svítí krásných 96 % kladných recenzí při skvělém průměrném skóre 8,3 bodů z 10. Připomeňme, že ve Flanaganově novince, ve které si zahráli například Bruce Greenwood, Carla Gugino či Mark Hamill, budeme sledovat rozklad jedné zámožné rodiny, přičemž nebude nouze o překvapivá odhalení, nejrůznější mordy a samozřejmě i řádění démonických sil.

A co přesně se kritikům na adaptaci hororové klasiky líbilo? Jedním z nejčastěji zmiňovaných pozitiv seriálu je jeho atmosféra. Ze zvoleného temného a ponurého stylu a uhrančivého vizuálu prý bude divákům po celou dobu sledování běhat mráz po zádech. Pád domu Usherů je psychotický hororový thriller, který skvěle využívá své skličující prostředí k vytvoření působivé a děsivé atmosféry. Flanagan opět využívá svou jedinečnou směs mezilidského dramatu, brilantních lekaček a mistrovského vyprávění. Některé recenze přirovnávají Ushery k novodobé klasice Boj o moc říznuté nadpřirozenou gotikou. Není to ovšem pouze napínavá atmosférická podívaná, ale i zábavná jízda, ve které se nešetří krví. Znovu se také potvrdil režisérův cit pro výběr herců - skvělá je pak především Carla Gugino. Podle mnohých kritiků jde dokonce o nejlepší Flanaganův seriál vůbec. Zda je to pravda, se můžeme na Netflixu přesvědčit od 12. října v osmi hodinových epizodách.

Zdroj: Rotten Tomatoes

 65 431 zobrazení   416 se líbí
Skutečná Hra na oliheň v prvním traileru. Netflix nechal účastníky nelidsky trpět
Skutečná Hra na oliheň v prvním traileru. Netflix nechal účastníky nelidsky trpět
24.09.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Zatímco Netflix chystá druhou řadu populárního seriálu Hra na oliheň, natočena je i první řada skutečné hry, jež má být největší kompetitivní soutěží světa. Problém je, že kontroverzní pořad provázely potíže i během natáčení a lidé doopravdy trpěli.

Nejstupidnější velkofilm roku je konečně online. Pusťte si akční řež se Stathamem v nejlepší kvalitě
Nejstupidnější velkofilm roku je konečně online. Pusťte si akční řež se Stathamem v nejlepší kvalitě
22.09.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Jason Statham sice míří do kin v akční novince Expendables 4, jak ale ukazují první ohlasy diváků, jedná se o velkou akční tragédii. Pokud už chcete něco skutečně stupidního, co je ale stále zábavné a svou blbost si uvědomuje, vsaďte raději na velkofilm, v němž si to plešatý drsňák rozdá hned s několika megalodony.

Voyo trefilo doják podzimu. Ztracená rodina s Pergnerovou sází na optimismus
Voyo trefilo doják podzimu. Ztracená rodina s Pergnerovou sází na optimismus
22.09.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci reality shows mají letos na podzim hotové žně. Především pak v případě, že si předplácí streamovací službu Voyo. Ta se totiž vytasila s novým Love Islandem, chystá dalšího Big Brothera a aktuálně ničí slzné kanálky novinkou Ztracená rodina s Terezou Pergnerovou. A je to slzení vesměs příjemné.

Téměř nekoukatelná akční pohroma. Expendables 4 sklízí ostudné reakce diváků
Téměř nekoukatelná akční pohroma. Expendables 4 sklízí ostudné reakce diváků
22.09.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Po devíti letech vstupuje do kin již čtvrtý díl série Expendables, opět pod vedením Sylvestera Stallona a Jasona Stathama. Reakce prvních diváků na sociálních sítích jsou ovšem drtivé, mnozí navíc mluví o nejhorším dílu série.