FB pixel TP pixel
Buďte hodní a podpořte seriál pro děti s rakovinou Plešouni! © TMDB

Buďte hodní a podpořte seriál pro děti s rakovinou Plešouni!

Blíží se nám Vánoce, což znamená pro spoustu lidí především svátek neřízeného konzumu. Co ale pomoci dobré věci a místo laviny obžerství a zbytečných krámů investovat do výchovného seriálu pro děti i dospělé.

České novinky 17. 12. 2020 11:00 | České novinky

Seriál o rakovině pro děti i dospělé

Natočit, respektive vytvořit animovaný seriál je v českém prostředí samo o sobě dost komplikované, když se v Česku dlouhodobě fandí především hraným projektům a animace se dělá téměř na koleně. A co teprve v případě, když váš projekt nezapadá do obvyklých škatulek, kdy je pro jednoho moc edukativní a pro druhého zase moc málo, anebo si najde jinou výmluvu. To se bohužel stalo projektu Plešouni režisérky Elišky Podzimkové, který vypráví příběh o dítěti s rakovinou, jenž má posloužit jako výchovný materiál pro děti i dospělé v tom smyslu, že rakovina není konec světa. Třináct epizod má dětem i rodičům vysvětlit vše podstatné o téhle zpropadené nemoci, především pak to, co malé nemocné při jejich boji čeká.

Sama autorka si v šestnácti letech prošla onkologickým onemocněním a ví, jak důležité je vědět, co pacienta (obzvlášť malého) v průběhu nemoci čeká. Inspirovala se přitom u seriálové klasiky Byl jednou jeden... život, která podobným stylem vychovávala nejednoho dnešního třicátníka a najdete ji třeba na Netflixu. Bohužel Fond kinematografie i Ministerstvo zdravotnictví neumí seriál napasovat do svých tabulek podpory a tudíž je nutné vybrat finance od dobrovolných dárců. První mětu - 500 000 korun - již tvůrci překonali, na vytvoření celé první epizody však potřebují přes 2 miliony korun. První epizoda následně poslouží jako materiál pro další žádosti na financování fondy a samozřejmě jako podklad pro další soukromé investory. Pokud byste si tedy našli čas, chuť a trochu peněz, prosíme i za Elišku a spol. o drobný příspěvek dle vašich možností na crowdfundingovém serveru Donio. Takhle před Vánoci je to určitě lepší volba než nákup měkkých dárků, které nikdo nechce.

 110 zobrazení   1 se líbí
Netflix představil 30 nejúspěšnější filmů a seriálů roku v Česku
Netflix představil 30 nejúspěšnější filmů a seriálů roku v Česku
16.12.2020 13:00:00 | České novinky

Netflix si ke konci roku 2020 připravil infografiku, která jasně ukazuje, které žánry a pod ně spadající filmy a seriály patřily v uplynulých měsících mezi ty nejsledovanějších v řadách českých diváků. Tak schválně, kolik z nich jste viděli?

PODCAST: Jak vznikají filmy během COVIDu? Policejní zátahy i O. Bloom
PODCAST: Jak vznikají filmy během COVIDu? Policejní zátahy i O. Bloom
13.12.2020 11:00:00 | České novinky

Tentokrát streamovací služby vynecháme a ve speciálním podcastu si budeme povídat o tom, jak filmy a reklamy na českém území vlastně vznikají.

Tvrdá realita kinařů: Tržby klesly oproti loňskému roku o 70 procent
Tvrdá realita kinařů: Tržby klesly oproti loňskému roku o 70 procent
10.12.2020 9:00:00 | České novinky

Nové statistiky tržeb evropských kin ukazují smutnou pandemickou realitu kinařů. Z důvodu opakovaných lockdownů klesají tržby oproti loňskému roku opravdu masivně.

10 nově přidaných českých filmů na Netflixu, o kterých jste nevěděli
10 nově přidaných českých filmů na Netflixu, o kterých jste nevěděli
07.12.2020 | České novinky

Netflix v uplynulých dnech opět přidával nové filmy a opět některé přidal bez toho, aniž by se je obtěžoval uvést ve svém výhledu filmových novinek. Naštěstí pro vás nám ale nic neuteče.