FB pixel TP pixel
Captain America v dramatu podle skutečných událostí pašuje uprchlíky © TMDB

Captain America v dramatu podle skutečných událostí pašuje uprchlíky

Netflix 31. července vypustí další film ze své originální produkce s pozornost přitahujícím obsazením. Snímek The Red Sea Diving Resort vypráví o Operaci Mojžíš, která proběhla v polovině 80. let, a v traileru láká především na Chrise Evanse, který bude opět hrdinsky zachraňovat slabé a utlačované.

Filmové novinky

Ano, bude tam Rudé moře a ano, Chris Evans opět předvede svůj mužný plnovous, ale ne, postavu Mojžíše nehraje. „Mojžíš“ (Moses) je totiž název tajné operace s cílem evakuovat tisíce etiopských Židů ze země zmítané občanskou válkou do Izraele, ke které v letech 1984-1985 skutečně došlo a jíž se tento příběh inspiroval. Do skutečné operace se zapojila izraelská armáda, Mosad, CIA, žoldnéři i členové súdánských bezpečnostních sil, kterým se mezi listopadem 1984 a lednem 1985 podařilo ze Súdánu do Izraele letecky evakuovat asi 8000 etiopských Židů.

Film však představí pouze skupinu „mezinárodních agentů a odvážných Etiopanů“, kteří budou pašovat uprchlíky z Etiopie do Izraele skrz opuštěné turistické letovisko v Súdánu (k čemuž ve skutečnosti rovněž došlo, podrobnější informace třeba tady). Celou operaci bude na místě řídit charismatický Ari Levinson (Chris Evans) a jeho hlavní lokální spolupracovník Kabede Bimro (Michael Kenneth Williams). Další obsazení, na kterém Netflix očividně opět nešetřil, zahrnuje jména jako Haley Bennett, Alessandro Nivola, Michiel Huisman, Chris Chalk, Greg Kinnear nebo Ben Kingsley. Tak nezapomeňte, 31. července na Netflixu.

 95 zobrazení   5 se líbí
Co vám v první ukázce seriálového Zaklínače uniklo?
Co vám v první ukázce seriálového Zaklínače uniklo?
22.07.2019 15:00:00 | Filmové novinky

90 sekund z 8 hodin. Přesně tolik zatím tvůrci seriálu Zaklínač ukázali veřejnosti. I to však stačilo na rozproudění řady vášnivých diskuzí a hledání všemožných detailů v každé dosud ukázané scéně. Tady je pár podstatných detailů, kterých jste si v ukázce možná zatím vůbec nevšimli.

EXKLUZIVNĚ Z COMIC CONU: Co se dá dělat, když Hollywood zavře krám?
EXKLUZIVNĚ Z COMIC CONU: Co se dá dělat, když Hollywood zavře krám?
22.07.2019 | Filmové novinky

V poslední reportáži z letošního Comic Conu se společně s Tomášem podíváte do útrob výstaviště v San Diegu poté, co hollywoodská studia zveřejnila všechny novinky a fanouškům nezbývá nic jiného než konečně nakoupit pár suvenýrů a těšit se na další rok.

EXKLUZIVNĚ Z COMIC CONU: Marvel představil filmy a seriály do roku 2021!
EXKLUZIVNĚ Z COMIC CONU: Marvel představil filmy a seriály do roku 2021!
21.07.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Třetí den Comic Conu v San Diegu přinesl zdaleka největší ohlášení. Přiřítil se totiž Marvel a oznámil celou čtvrtou fázi svého filmového vesmíru, do nějž nově spadají i seriály chystané pro stramovací službu Disney+. A doslova nás odpálil ze sedaček!

HBO vydalo nové trailery na Watchmen, His Dark Materials a Westworld
HBO vydalo nové trailery na Watchmen, His Dark Materials a Westworld
21.07.2019 | Filmové novinky

HBO si po konci Hry o trůny rozhodně nemusí zoufat kvůli nedostatku nového obsahu. Na Comic Conu nově vydala hned trojici trailerů na lákavé seriály, z nichž rovnou budou dva - Watchmen a His Dark Materials - budou žhavými novinkami. Kromě adaptací komiksů a knih se rovněž vrátí sci-fi Westworld.