FB pixel TP pixel
Červený trpaslík dostane nový seriál! Těšte se na eskapády Listera s Rimmerem © BBC

Červený trpaslík dostane nový seriál! Těšte se na eskapády Listera s Rimmerem

Britská komediální legenda hlásí návrat na scénu. Spolutvůrce původního seriálu potvrdil plány na další seriál Červeného trpaslíka. Příběh se vrátí ke vztahu zevláka Listera a pedantského prudiče Rimmera. Počítá se i s původním obsazením. I když v menším rozsahu.

Filmové novinky

Spolutvůrce seriálu Červený trpaslík Rob Grant potvrdil, že pracuje jednak na knize, ale také na novém seriálu. Má jít o totožný příběh, který má nést název Red Dwarf: Titan. Příběh se má točit okolo Listera a Rimmera, kteří jsou ještě před událostmi původního seriálu na Titanu, kde se zamotají do pěkného průšvihu. Čeká je tak úprk špinavými uličkami před různými zlodějíčky a gangstery.

Nutné přeobsazení a camea

Grant spolupracuje s Andrew Marshallem a přiznal, že kniha a seriál vznikají vedle sebe a vzájemně se doplňují. Bohužel ale také přiznává, že protože jde o prequel, bude se muset seriálová podoba Listera s Rimmerem pro nový seriál přeobsadit. V tomto případě mají podle něj výhodu fanoušci knih, kteří si prostě jen dosadí ve své hlavě obličeje Craiga Charlese a Chrise Barrieho a budou v pohodě. Televizní diváci si budou muset zvykat na nové tváře.

Grant ale také prohlásil, že rozhodně nezavrhuje alespoň částečnou účast původního obsazení. Ostatně u Červeného trpaslíka není nikdy problém přijít s nějakým bláznivým řešením, do kterého se vejdou i stárnoucí herci. Podle Granta navíc původní obsazení včetně Dannyho John-Julese a Roberta Llewellyna není vůči návratu negativní, takže vidí možnost alespoň drobného výskytu ve stylu moderních seriálů Star Treku.

O práva na Červeného trpaslíka sváděl Grant tuhý boj s Dougem Naylorem, který také chystá nové projekty z milovaného světa. K vyřešení všech neshod došlo letos v březnu s tím, že oba tvůrci mohou s Červeným trpaslíkem vyvíjet nové projekty. Grant přitom přiznává, že se na nové počiny svého bývalého spolupracovníka těší a je zvědav, jakým směrem se vydá.

Zdroj: Radio Times

Kazmova ONEMANSHOW dobyla Netflix. Sestřelila českou vánoční komedii a další hity
Kazmova ONEMANSHOW dobyla Netflix. Sestřelila českou vánoční komedii a další hity
17.11.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Dalo se to čekat, ale i tak je to fascinující. Kazma tuto středu vstoupil se svou ONEMANSHOW na Netflix a obratem se stal největším hitem na tuzemské verzi platformy. Není ale jediným českým projektem, kterému se daří.

Netflix odhalil šílenou fantasy plnou démonů a kouzel. Trailer je plný nápadité akce
Netflix odhalil šílenou fantasy plnou démonů a kouzel. Trailer je plný nápadité akce
16.11.2023 16:25:00 | Filmové novinky

Ač to v minulosti nebylo pravidlem, v poslední době se poměrně daří hraným adaptacím populárních manga předloh. Lví podíl na tom má obří hit jménem One Piece. Po vzoru pirátského dobrodružství se tak Netflix rozhodl dát šanci další z komiksových japonských předloh.

Netflix provedl masakr 5 seriálů. Zrušil i oblíbenou fantasy Světlo a stíny
Netflix provedl masakr 5 seriálů. Zrušil i oblíbenou fantasy Světlo a stíny
16.11.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Hollywoodské stávky si vybírají další oběti. Netflix právě vydal seznam pěti seriálů, které se kvůli zpožděním, které stávky způsobily, rozhodl zrušit. Krom několika animáků překvapivě končí i chválená velkorozpočtová fantasy.

Poslední fantasy tohoto roku ve velkolepém traileru. Řečtí bohové a monstra útočí
Poslední fantasy tohoto roku ve velkolepém traileru. Řečtí bohové a monstra útočí
16.11.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Disney nenechává nic náhodě a v prosinci uvede jednak posledního Indiana Jonese, ale také poslední letošní fantasy, kterého se fanoušci žánru nemohou dočkat. Seriál Percy Jackson a Olympané se tak ukazuje ve velkolepém traileru, který odhaluje většinu trikových trumfů. Včetně boje s Areem či minotaurem.