FB pixel TP pixel
Česká televize rozprodává seriály na všechny strany. Své velké hity dá i Primě © Česká televize

Česká televize rozprodává seriály na všechny strany. Své velké hity dá i Primě

Ředitel TV Prima Marek Singer se v novém rozhovoru pro server Mediář rozpovídal o budoucnosti streamovacích služeb a odhalil i rozjednanou dohodu s Českou televizí. Prima tak chce nadále dohánět Voyo, které zůstává o pár kroků napřed.

Streaming novinky

Prima má za sebou odhalení podzimního programu, s jehož pomocí hodlá lákat diváky nejen k televizním obrazovkém klasického vysílání, ale samozřejmě i streamovací služby Prima+, kterou mediální společnost rozjela před necelým půl rokem. Generální ředitel Marek Singer je přitom optimistou a v novém rozhovoru pro server Mediář si libuje, jak jeho podřízení plní plány. Prima před pár dny mimo jiné odhalila, že aktuálně přepočítává na streamovací službě 90 000 platících diváků, tedy těch, kteří nemají účet s reklamou. Co se týče registrovaných uživatelů (platících i neplatících), těch má platforma vycházející z dřívější iPrimy téměř 700 000. To je podle Singera skvělé číslo, které si televize dala jako cíl. Rozhodně u něj ale nehodlá končit. I proto se v létě objevila velmi populární série Bez lítosti o na doživotí odsouzených českých vrazích. Na podzim pak hodlá Prima+ lákat diváky na novinky jako Na vlnách Jadranu, Malá velká liga nebo Banáni. První titul slibuje dobrodružnou minisérii z prostředí Chorvatska, druhý nás zavede do fotbalového prostředí a třetí zase do supermarketu, kde se budou dealovat kila kokainu.

Singer v rozhovoru zároveň přiznává, že se Prima zatím učí, které pořady diváci chtějí sledovat nejvíce. Na základě získaných dat pak bude do budoucna upravovat skladbu programu a vývoj nových titulů. Prima+ hodlá pokračovat i v dřívějším uvádění epizod seriálů oproti klasickému vysílání a chce uzavřít i spolupráce s největšími operátory jako O2, Vodafone a T-Mobile. Největším překvapením je nicméně odhalení, že Prima – stejně jako konkurenční Voyo – rozjednala dohodu s Českou televizí, která jí má během podzimu přihrát pro streaming do klína řadu populárních seriálů z veřejnoprávního programu. Singer již nyní odhalil, že se diváci mohou těšit na seriály jako Sanitka, Poldové a nemluvně nebo Marie Terezie. Zároveň má Prima zájem licencovat tituly ČT již během vývoje, což je dohoda, kterou už má podle Mediáře rovněž rozjednané Voyo. Zdá se tedy, že položku „Znáte z České televize“ uvidíme kromě Voyo již brzy i na Prima+. Česká televize však o pořady nepřijde, v jejím katalogu mají navzdory licencování dalším stranám zůstat.

Zdroj: Mediář

 855 zobrazení   78 se líbí
Disney je v totální krizi. Ztratil 12 milionů předplatitelů, zdraží a zruší sdílení hesel
Disney je v totální krizi. Ztratil 12 milionů předplatitelů, zdraží a zruší sdílení hesel
10.08.2023 10:56:00 | Streaming novinky

Krize u studia s pohádkovým hradem v logu pokračuje. Ve druhém čtvrtletí odepsal Disney+ téměř 12 milionů předplatitelů a pokračuje tak v poklesu, který trvá už třetí kvartál po sobě. Sice se může chlácholit dílčími úspěchy v určitých segmentech, ale potvrzuje se, že u Myšáka Mickeyho vrcholí špatné období.

HBO a další služby Warnerů ztrácí předplatitele. Fenomén Last of Us se znovu nekoná
HBO a další služby Warnerů ztrácí předplatitele. Fenomén Last of Us se znovu nekoná
04.08.2023 12:08:00 | Streaming novinky

Další velký streamovací hráč publikoval svoje čísla předplatitelů a není to moc hezký pohled. Poprvé za tři roky, co Warner Bros Discovery začalo reportovat svoje čísla, poklesl počet lidí, kteří si předplácí HBO Max a další služby. Lepší se sice finanční situace, ale jinak před šéfem studia Davidem Zaslavem stojí jedna výzva za druhou.

Voyo dotahuje Netflix. Oznámilo impozantní nárůst předplatitelů a podzimní nabídku
Voyo dotahuje Netflix. Oznámilo impozantní nárůst předplatitelů a podzimní nabídku
03.08.2023 14:30:00 | Streaming novinky

Největší tuzemská streamovací platforma Voyo pokračuje v krasojízdě za získáváním nových předplatitelů. Nová nahlášená čísla se ještě víc přiblížila Netflixu a drží si odstup od konkurenční služby prima+.

Tvůrkyně Zaklínače vysvětlila, proč Yennefer nevypadá jako v knihách. Odmítá bílý ideál krásy
Tvůrkyně Zaklínače vysvětlila, proč Yennefer nevypadá jako v knihách. Odmítá bílý ideál krásy
30.07.2023 12:29:00 | Streaming novinky

Castingová režisérka seriálu Zaklínač, Sophie Holland, v novém rozhovoru přiznala, že má problém s tím, když jsou jako krásní zobrazováni převážně lidé bílé pleti, a tak rasově přeobsadila některé role Geraltova světa.