FB pixel TP pixel
Voyo dotahuje Netflix. Oznámilo impozantní nárůst předplatitelů a podzimní nabídku © Bioscop

Voyo dotahuje Netflix. Oznámilo impozantní nárůst předplatitelů a podzimní nabídku

Největší tuzemská streamovací platforma Voyo pokračuje v krasojízdě za získáváním nových předplatitelů. Nová nahlášená čísla se ještě víc přiblížila Netflixu a drží si odstup od konkurenční služby prima+.

Streaming novinky

Streamovací služba Voyo nadále šlape do plných a míří ke splnění ambiciózního byznysplánu směrem k milionu předplatitelů na území bývalého Československa. Zatímco ještě před půl rokem Voyo hlásilo 500 000 předplatitelů, o další půlrok později má napříč oběma zeměmi 570 tisíc předplatitelů. Náramná čísla, která při odhadovaném poměru dvou třetin pro Česko znamenají nějakých 376 000 předplatitelů v rámci tuzemské mapy. Moc hezký výsledek, který dělá radost hlavně nováckému šéfovi Danielu Gruntovi, který od svého nástupu do budovy Novy právě na Voyo a jeho původní obsah hodně vsadil. Voyo dokázalo úspěšně vytěžit přechod Ordinace v růžové zahradě výhradně do online prostoru, letos v létě uvádí exkluzivně nové díly Výměny manželek a vyplácí se jí i populární Survivor Česko & Slovensko a také sázka na originální projekty. Jen letos se dařilo novinkám Sex O’Clock, Iveta nebo Vědma. K nalákání předplatitelů pak samozřejmě pomáhají i hojně nakupované licence, ať už od České televize nebo od zahraničních studií a distributorů. Voyo už nyní plánuje další desítky Originálů, s aktuálním růstem se tedy rozhodně nehodlá ukonejšit.

Jak si vede konkurence?

Připomeňme, že minulý týden ředitel konkurenční Primy Marek Singer odhalil, že před 5 měsíci spuštěná služba Prima+ má aktuálně 85 000 platících předplatitelů a do konce roku má za cíl zlomit kulatých 100 000. Výsledky aktuálně překračují očekávání a pokud se započítají i diváci, kteří Prima+ sledují bez prémiového účtu s reklamami, dostane se Prima na hezkých 700 000 uživatelů. To je rozdíl oproti Voyu, jež je výhradně schované za paywallem. O to víc je jeho necelých 600 000 předplatitelů napříč dvěma zeměmi skutečně respektuhodným číslem. Jedničkou by však dle odhadů měl být stále Netflix, který si u nás předplácí zhruba 600 tisíc předplatitelů. Otazníky jako vždy panují okolo HBO a HBO Max. Základna včetně kabelových předplatitelů bývala okolo 700 tisíc HBO předplatitelů, když se ale bavíme čistě o aktivních uživatelích HBO Max, buď prostřednictvím HBO balíčku nebo napřímo objednaných, odhady trhu jsou někde mezi 300 až 350 tisíc předplatitelů. Voyo by tak aktuálně mohlo být současnou dvojkou na trhu. Samozřejmě za předpokladu, že HBO Max neroste. Disney+ by mohl mít podle zahraničních odhadů u nás už 200 tisíc předplatitelů. Amazon Prime Video má odhadem zhruba 100 tisíc předplatitelů, Apple TV+ maximálně 30 tisíc.

Premiéry na podzim

Co chystá Voyo dál? Pestrou nabídku projektů z řady Voyo Originál rozšíří na podzim původní český špionážní thriller Extraktoři s Jakubem Štáfkem, Pavlou Gajdošíkovou a Janem Révaiem. Příběh vypráví o speciální jednotce české rozvědky, která v případě, když se někdo z Čechů v zahraničí dostane do vážných problémů, umí a může zasáhnout, případně toho člověka dostane ze země, ve které má problémy. Se svou československou verzí se vrátí také nejzamilovanější reality show světa Love Island a také ta nejslavnější reality show světa – Big Brother. Ta kdysi pohořela v konkurenci primáckých Vyvolených. Nyní to tedy Nova, respektive Voyo, zkusí znovu a snad lépe. Voyo také hodlá nadále licencovat exkluzivní filmy z českých kin a kupovat i zahraniční projekty z řad filmů, seriálů a reality show. Z českých snímků uvidíme již brzy komedii Buď chlap!, Život pro samouky s Janou Plodkovou, road movie Přání k narozeninám nebo další komedii To ty nosíš smůlu, lásko.

Zdroj: TZ TV Nova a Voyo / MAM

Tvůrkyně Zaklínače vysvětlila, proč Yennefer nevypadá jako v knihách. Odmítá bílý ideál krásy
Tvůrkyně Zaklínače vysvětlila, proč Yennefer nevypadá jako v knihách. Odmítá bílý ideál krásy
30.07.2023 12:29:00 | Streaming novinky

Castingová režisérka seriálu Zaklínač, Sophie Holland, v novém rozhovoru přiznala, že má problém s tím, když jsou jako krásní zobrazováni převážně lidé bílé pleti, a tak rasově přeobsadila některé role Geraltova světa.

Netflix si ze stávkujících herců nic nedělá. Do tvorby více zapojí umělou inteligenci
Netflix si ze stávkujících herců nic nedělá. Do tvorby více zapojí umělou inteligenci
27.07.2023 18:00:00 | Streaming novinky

Zatímco herci a scenáristé stávkují a přou se s hollywoodskými studii o výši odměn či o využití umělé inteligence, Netflix jako naschvál nabízí pohádkově placenou pozici využívající AI.

Prima+ nabírá platící předplatitele rychleji, než samotná televize čekala
Prima+ nabírá platící předplatitele rychleji, než samotná televize čekala
27.07.2023 16:30:00 | Streaming novinky

Ředitel FTV Prima Marek Singer odhalil, že streamovací služba Prima+ roste rychleji, než samotná televize předpokládala. Ta si dala za cíl do roka získat 100 000 předplatitelů. Už po pěti měsících má téměř splněno.

Netflix masivně nabírá předplatitele. Vyplácí se vykopnutí neplatičů i nové hity
Netflix masivně nabírá předplatitele. Vyplácí se vykopnutí neplatičů i nové hity
20.07.2023 16:00:00 | Streaming novinky

Lepší než jsme čekali. Tak by se daly shrnout kvartální výsledky největší streamovací služby. Netflix dál pokračuje v růstu, který se ještě před rokem zdál jako nereálný. Celkem už mu platí skoro 239 milionů lidí po celém světě a ukazuje svým soupeřům záda.