FB pixel TP pixel
Prima+ nabírá platící předplatitele rychleji, než samotná televize čekala © FTV Prima

Prima+ nabírá platící předplatitele rychleji, než samotná televize čekala

Ředitel FTV Prima Marek Singer odhalil, že streamovací služba Prima+ roste rychleji, než samotná televize předpokládala. Ta si dala za cíl do roka získat 100 000 předplatitelů. Už po pěti měsících má téměř splněno.

Streaming novinky

Televize Prima a její ředitel Marek Singer jsou velmi spokojení s výsledky dosavadního fungování streamovací služby Prima+. Ta byla spuštěna na začátku února 2023 a dala si za cíl do roka utrhnout z tržního koláče 100 000 předplatitelů. Výsledky po 5 měsících jsou veskrze pozitivní, neboť placená videoslužba podle Singera aktuálně hlásí již 85 tisíc zákazníků, kteří si pravidelně platí verzi Premium bez reklam. S neplacenou verzí má pak Prima+ na kontě již 700 000 uživatelů. Primě se tak očividně hladce povedl přechod na novou službu z původní videotéky iPrima. Marek Singer potěšující čísla předplatitelů odhalil v rozhoru pro týdeník Marketing & Media.

Prima+ testuje fungující žánry

Singer sice je rád za naplnění pozitivních očekávání, jedním hlasem však přiznává, že nový český streamer nadále testuje, který tip obsahu mu funguje a naopak. Jedním z posledních velkých hitů je krimi dokumentární série Bez lítosti, která se vydala do věznic za na doživotí odsouzenými českými vrahy. Seriál byl exkluzivně uveden na Prima+, v televizním vysílání byl zatím uveden pouze jeden díl. Na sociálních sítích ale vyvolal řadu emocí. Během podzimu pak Prima chystá uvedení i nové krimi komedie Banáni inspirované skutečným nálezem kokainu v zásilce banánů pro supermarkety, případně potápěčský seriál Pod hladinou, na který má posléze naváže i exotičtější pokračování Na vlnách Jadranu. V obou seriálech bude hrát stěžejní roli Sandra Nováková. Dalším ze zamýšlených hitů podzimu má být sci-fi romantika s historickými prvky Eliška a Damián v hlavní roli s Emmou Smetanou, exkluzivně na Prima+ bude uvedena druhá řada seriálu Einstein s Vojtou Kotkem.

Konkurenční Voyo v únoru letošního roku oznámilo, že má v rámci Česka a Slovenska již 500 000 předplatitelů, přičemž obecně vždy platilo prostě rozdělení 2/3 pro Česko a 1/3 pro Slovensko, což tedy znamená zhruba 330 tisíc předplatitelů jen v Česku. Otázkou zůstává, jaká je situace nyní. Dá se očekávat, že Voyo za poslední 4 měsíce opět povyrostlo. Netflix si dle odhadů počátkem roku předpláceno okolo 600 000 Čechů. U HBO byly odhady na zhruba 350 000 předplatitelích.

Zdroj: MAM / Tisková zpráva Voyo / Lupa.cz

Netflix masivně nabírá předplatitele. Vyplácí se vykopnutí neplatičů i nové hity
Netflix masivně nabírá předplatitele. Vyplácí se vykopnutí neplatičů i nové hity
20.07.2023 16:00:00 | Streaming novinky

Lepší než jsme čekali. Tak by se daly shrnout kvartální výsledky největší streamovací služby. Netflix dál pokračuje v růstu, který se ještě před rokem zdál jako nereálný. Celkem už mu platí skoro 239 milionů lidí po celém světě a ukazuje svým soupeřům záda.

Nová sci-fi Marvelu má tragickou sledovanost. Šéfovi Disney došla trpělivost a potvrdil změny
Nová sci-fi Marvelu má tragickou sledovanost. Šéfovi Disney došla trpělivost a potvrdil změny
14.07.2023 15:50:00 | Streaming novinky

Bob Iger právě prodloužil smlouvu se společností Disney, kterému bude šéfovat další dva roky, a přiznal, že kvalita MCU filmů šla opravdu dolů. Viní z toho především Disney+.

Pravé Star Wars jsou zpátky. Trailer Ahsoky fanoušky donutí k slzám
Pravé Star Wars jsou zpátky. Trailer Ahsoky fanoušky donutí k slzám
11.07.2023 20:14:00 | Streaming novinky

Nový seriál z universa Star Wars zaměřený na bývalou rytířku Jedi Ahsoku Tano dorazí již za šest týdnů a Lucasfilm proto usoudil, že je čas fanoušky opět o trochu víc namlsat. Představil proto oficiální trailer na novou sérii, v níž budeme sledovat bývalou padawanku Anakina Skywalkera v jejím pátrání po Grand Admirálovi Thrawnovi.

Potvrzeno! Bratrstvo neohrožených a další hity HBO míří na Netflix. Dohoda však není dokonalá
Potvrzeno! Bratrstvo neohrožených a další hity HBO míří na Netflix. Dohoda však není dokonalá
04.07.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Nová dohoda mezi Warner Bros. a Netflixem, jejíž součástí je prodej licencí nejúspěšnějších seriálů HBO, právě začala. Řadu fanoušků ale rozčiluje nejednotnost v zakoupených licencích.