FB pixel TP pixel
Češi dál válcují Netflix. Mezi největšími letošními hity jsou hned tři novinky © Bontonfilm

Češi dál válcují Netflix. Mezi největšími letošními hity jsou hned tři novinky

Lokální tituly jsou základem úspěchu nejrůznějších streamovacích služeb. Dávno to pochopilo Voyo, začíná to chápat i Prima a dlouhodobě to samozřejmě moc dobře ví i Netflix, který sice nevytváří vlastní tuzemský obsah, umí ale velmi dobře nakupovat.

České novinky 17. 10. 2024 14:15 | České novinky

Netflix velmi brzy při expanzi mimo USA zjistil, že lokální obsah je klíčem k nalákání velkého množství předplatitelů. A ačkoli si řada lidí dodnes myslí, že na české filmy na streamingu nikdo nekouká a prim hrají zahraniční tituly, statistiky samotného Netflixu mluví o něčem úplně jiném. Českým filmům se daří velmi dobře, v některých případech dokonce výrazně lépe než velkým netflixovským snímkům.

Vládne Jedeme na teambuilding

Ostatně dokonalou ukázkou je i letošní rok, kdy v dosavadním TOP 10 nejpopulárnějších titulů v rámci Netflixu najdeme hned tři české snímky. A to nikoli na chvostu žebříčku, ale skrze špičkou, středem i koncem. Nejúspěšnějším českým titulem letošního roku na Netflixu je jednoznačně komedie Jedeme na teambuilding, ostatně ta podle dat Netflixu zaznamenala do letošního července 2,2 milionů zhlédnutých hodin. Oblíbenější je podle dat platformy FlixPatrol jen snímek Mimoni 2: Padouch přichází. Ostatně animákům pro děti i dospělé se obecně daří. Na třetí příčce v oblíbenosti je totiž v rámci České republiky Zpívej 2, na čtvrtém Kocour v botách: Poslední přání, na pátém Já, padouch 3, na sedmém Ferdinand a na devátém první Mimoni.

Na šesté pozici pak najdeme dalšího českého zástupce. Je jím rodinná komedie Prázdniny s Broučkem, která i v kinech zaznamenala návštěvnost přes 100 000 diváků. Na osmém místě je mezi neoblíbenějšími tituly mezi Čechy Vstupenka do ráje s Georgem Clooneym a Julií Roberts. Ten globálně letos zaznamenal už téměř 5 milionů nakoukaných hodin. Do TOP 10 se procpala ještě další česká komedie Matka v trapu s Petrou Hřebíčkovou. Ta podle Netflixu zaznamenala za první půlrok letošního roku milion nakoukaných hodin, můžeme tedy odhadnout, že ji vidělo okolo 500 000 tuzemských diváků.

Zdroj: FlixPatrol / Kinomaniak

 24 se líbí
Drtivý návrat StarDance přejel Primu i Novu. Zedníček padl na dno
Drtivý návrat StarDance přejel Primu i Novu. Zedníček padl na dno
13.10.2024 14:25:00 | České novinky

Pokud se ještě někdo ptá, proč se Česká televize neustále vrací k taneční soutěží StarDance, premiérová epizoda nejnovější třinácté řady mu dává jasnou odpověď. Sledovanost je totiž neskutečná a nechává za sebou jakoukoli konkurenci.

Krimi hit Pustina končí. Nahradí ho nová mysteriózní kriminálka a vraždy ze severu
Krimi hit Pustina končí. Nahradí ho nová mysteriózní kriminálka a vraždy ze severu
10.10.2024 18:25:00 | České novinky

Se seriálem Pustina spojili diváci již šest napínavých televizních večerů. Vše dobré ale musí jednoho dne skončit a platí to i pro skvělou krimi od tvůrčího dua Alice Nellis a Ivan Zachariáš. Česká televize už má ale náhradu.

Nový komediální seriál s Rašilovem válcuje sledovanost. Úspěch ale není jistý
Nový komediální seriál s Rašilovem válcuje sledovanost. Úspěch ale není jistý
06.10.2024 13:10:00 | České novinky

Televize Nova a její streamovací platforma Voyo v pátek večer uvedly seriálovou novinku Taneční. Příběh tanečního mistra a jeho ženy nabídl komedii s nádechem romantiky od režiséra Jiřího Vejdělka a první díl zaznamenal výrazný úspěch. Otázkou zůstává, zda si seriál sledovanost udrží.

Náhrada za Poldu je tady. Matáska střídá mladší neřízená střela
Náhrada za Poldu je tady. Matáska střídá mladší neřízená střela
03.10.2024 16:45:00 | České novinky

Televize Prima začíná tahat z rukávu velké novinky podzimu. Tou možná nejzajímavější je nová kriminálka, která má ambice nahradit milovaného Poldu s Davidem Matáskem. Ten byl stálicí televizních obrazovek několik let a sledovanost měl skvělou i v letních reprízách.