FB pixel TP pixel
Na Netflix dorazil jeden z nejlepších českých filmů loňského roku © Falcon

Na Netflix dorazil jeden z nejlepších českých filmů loňského roku

Velikonoční svátky vysloveně vybízí k nakoukání filmových restů. Pokud tedy nevíte, jak naložit s volným časem, rozhodně byste měli zapnout Netflix a nakoukat poslední film Jana Prušinovského, který na streamovací službu právě dorazil.

17. 4. 2022 10:00 | Filmové novinky

Režisér Jan Prušinovský vyrostl v jednoho z tahounů českého filmu a jeho tvorba zůstává událostí, na kterou se vyplatí čekat. Zatímco jeho seriály často tíhnou k očividnější satirické komedii, která si dělá šoufky z malosti Čecháčků, jeho filmy zůstávají hořkou podívanou, která maloměšťáctví a buranství dokáže sledovat s nebývalou lehkostí i komplexitou. Po hitu Kobry a užovky, který jednoznačně patří mezi nejlepší filmy poslední tuzemské desetiletky, jsou dalším velkým tahákem Chyby. Malé vztahové drama o dvacátnici, na kterou vyplave její pornografická minulost, s níž se její okolí nedokáže vyrovnat logickým „co bylo, bylo“ a místo toho se hnípe ve své vlastní ubohosti.

Prušinovský v Chybách neútočí na první signální a nejde divákům úplně na ruku třaskavým humorem, který by hladil po srsti. Chyby jsou mnohem více pomalou vztahovou sondou, která sice je romancí z nižší společenské třídy, nikoli však hezoučkou, kterou byste si chtěli sami prožít. Prušinovský zas a znovu ukazuje šedivou realitu dneška plnou hajzlíků, sviňáků a podlých kámošů, kteří nikomu nic nepřejí a přes vlastní malost nedokáží člověka podpořit. Chyby jsou filmem o tom, čím se nikdy nechceme stát a čemu bychom se měli snažit vyhnout. Přesto jsou zároveň filmem o každém z nás a nejhorších pudech, které v nás setrvávají a čas od času probublají na povrch. I proto Prušinovského novinka nebude mít na Netflixu lehkou cestu ke sledovanosti, měli byste jí však dát šanci. I kvůli výkonu Pavly Gajdošíkové, která si letos dokonce odnesla Českého lva i Cenu české filmové kritiky. Samozřejmě ale můžete dohnat i Prušinovského starší kousky. Kromě zmíněných Kober a užovek je na Netflixu ke zhlédnutí i jeho celovečerní prvotina František je děvkař.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nové sci-fi Netflixu má strhující trailer. Přežije lidstvo proti síle Slunce?
Nové sci-fi Netflixu má strhující trailer. Přežije lidstvo proti síle Slunce?
15.04.2022 14:40:00 | Filmové novinky

Po navnazující ukázce na postapokalyptickou sci-fi sérii Yakamoz S-245 Netflix konečně přichází s plnohodnotným trailerem, který blíže prozradí, jakým směrem se bude děj napínavé novinky ubírat.

Netflix chystá vlastní verzi Saw. V traileru trpí hvězda Sexuální výchovy
Netflix chystá vlastní verzi Saw. V traileru trpí hvězda Sexuální výchovy
13.04.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci Otise ze Sexuální výchovy se mají na co těšit. Asa Butterfield se totiž už v pátek 15. dubna objeví v novém potenciálním hitu Netflixu, který nápadně připomíná kombinaci hitů Černé zrcadlo a Saw.

Hra na oliheň 2 vrátí jen pár postav. Předpokládané datum uvedení nepotěší
Hra na oliheň 2 vrátí jen pár postav. Předpokládané datum uvedení nepotěší
13.04.2022 13:50:00 | Filmové novinky

Hitový jihokorejský seriál Hra na oliheň si svou první řadou získal silnou základnu fanoušků. Ty pravděpodobně nepotěší zpráva od režiséra, který prozradil možný termín premiéry druhé série.

Velkolepý trailer Stranger Things 4 bere dech. Válka s monstry začíná!
Velkolepý trailer Stranger Things 4 bere dech. Válka s monstry začíná!
12.04.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Premiéra čtvrté řady Stranger Things se nezadržitelně blíží a Netflix do nás konečně pumpuje plnohodnotný trailer. A je to nářez přímo apokalyptických rozměrů. Tvůrci totiž slibují hotovou válku o Upside Down.