FB pixel TP pixel
Netflix přebírá seriály HBO. Po Taboo si vezme i tři další historické hity © BBC

Netflix přebírá seriály HBO. Po Taboo si vezme i tři další historické hity

Netflix pokračuje v přebírání pořadů, které jsme si zvyklí vídat na HBO. Po megahitu Taboo s Tomem Hardym, který je dlouhodobě v TOP 10 nejsledovanějších pořadů, míří na streamovací službu i další historické kousky.

12. 4. 2022 15:00 | Filmové novinky

Pakliže sledujete netflixovské žebříčky nejúspěšnějších seriálů na této streamovací platformě, jistě vám neušlo, že od 11. března se na Netflixu objevil stylový historický seriál s Tomem Hardym Taboo. Za tím stojí původně britská BBC, až do března ho však v českém prostředí uvádělo HBO. S nástupem HBO Max však seriál Taboo z nabídky tohoto streamera zmizel a obratem se objevil právě na Netflixu. A očividně se nebude jednat o jediný titul BBC, kterým se bude největší světový streamer v budoucnu chlubit.

Netflix totiž na svých stránkách odtajnil, že od 1. května uvede i další seriály BBC Bílá královna, Bílá princezna a Španělská princezna, což naznačuje, že v květnu tyto tituly skutečně zmizí i z HBO, o čemž jsme již dříve informovali. Seriály Bílá královna a Bílá princezna jsou přitom částečně dostupné i v rámci iVysílaní, zde se však jedná pouze o on-line catch-upy, takže nakoukat vždy můžete pouze nejaktuálnější epizody, nikoli celý seriál. Pokud tedy trojice seriálů z HBO zmizí, což by se podle našich informací mělo stát 5. května, bude Netflix jedinou službou, kde bude možné tyto historické klenoty kompletně zhlédnout. My doporučujeme hlavně Bílou královnu s úchvatnou Rebeccou Ferguson, kde se podařilo nejlépe najít rovnováhu mezi historickou věrností a romantickým dramatem.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Na Batmana už do kina nechoďte. HBO ho uvede za pár dní, dříve než v USA
Na Batmana už do kina nechoďte. HBO ho uvede za pár dní, dříve než v USA
11.04.2022 15:20:00 | Filmové novinky

HBO Max se konečně pořádně opřelo do propagace kinotrháků, které již po 45 dnech premiéry zamíří exkluzivně na tuto streamovací platformu. V případě Batmana dokonce dojde na dřívější uvedení než ve Spojených státech.

Aktuálně nejlepší seriál Netflixu o cestování časem se vrací. Mrkněte na trailer
Aktuálně nejlepší seriál Netflixu o cestování časem se vrací. Mrkněte na trailer
11.04.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Oceňovaný komediální seriál Ruská panenka se po svém nenadálém úspěchu před třemi lety konečně dočká netrpělivě očekávané druhé řady. Na tu láká Netflix v novém traileru.

Pokračování sexy hitu 365 dní míří na Netflix. První trailer plní očekávání
Pokračování sexy hitu 365 dní míří na Netflix. První trailer plní očekávání
10.04.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Netflix zveřejnil první ukázku z pokračování nečekaného polského hitu 365 dní. A opět máme čekat pořádně žhavou podívanou, která potěší hlavně nadšené čtenářky snílkovských romanťáren o sexy milionářích a fandy stockholmského syndromu.

Kompletní James Bond míří exkluzivně na Amazon. Má to ale tunu háčků
Kompletní James Bond míří exkluzivně na Amazon. Má to ale tunu háčků
10.04.2022 8:20:00 | Filmové novinky

Není žádným tajemstvím, že společnost Amazon koupila jednu z nejstarších hollywoodských společností Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) za sumu 8,5 miliardy dolarů. Koupě nebyla jednoduchá a zabrala poměrně dost času. Nyní ale Bezosova společnost hodlá těžit mimo jiné Jamese Bonda.