FB pixel TP pixel
Hra na oliheň 2 vrátí jen pár postav. Předpokládané datum uvedení nepotěší © Netflix

Hra na oliheň 2 vrátí jen pár postav. Předpokládané datum uvedení nepotěší

Hitový jihokorejský seriál Hra na oliheň si svou první řadou získal silnou základnu fanoušků. Ty pravděpodobně nepotěší zpráva od režiséra, který prozradil možný termín premiéry druhé série.

13. 4. 2022 13:50 | Filmové novinky

Krvavá sociální satira z Jižní Koreje, Hra na oliheň, zbořila proti všem očekáváním netflixovské tabulky, když měla na kontě během čtyř týdnů od premiéry 1,6 miliardy zhlédnutých hodin. Až daleko za ní jsou dle měření Netflixu Bridgertonovi s „pouhými“ 625 miliony hodin, a ukazuje se tak, jakým globálním popkulturním fenoménem Hra na oliheň vlastně je. Kromě potvrzení, že se dočkáme 2. řady, jsme ale zatím mnoho informací od autorů či samotného Netflixu nedostali. Nyní ale režisér a scenárista seriálu Hwang Dong-hyuk prozradil několik drobných novinek, které pravděpodobně fanoušky čekající na další řadu příliš nepotěší.

Kromě potvrzení, že se do hlavní úlohy vrátí hlavní hrdina Seong Gi-hun alias 456 v podání Lee Jung-jae a Front-Man ztvárněný Lee Byung-hunem, režisér nastínil, že doufá, že se druhé řady dočkáme před koncem roku 2024. Ano, čtete správně, příští řady se dočkáme nejdříve na konci přespříštího roku. Hlavním důvodem dlouhé prodlevy mimo jiné je, že režisér Hwang nyní pracuje na filmu Killing Old People Club inspirovaném dílem Umberta Eca. Hwang navíc uvedl, že scénář k novým epizodám ještě nebyl napsán, jen jej má promyšlený ve své hlavě. Snad nás ale nečeká tak dlouhé čekání jako u první řady. Hwangovi totiž trvalo téměř deset let, než vytvořil finální scénář seriálu. Hru na oliheň začal psát už v roce 2009 a scénář si léta schovával na pevném disku, dokud ho v roce 2016 nepředložil Netflixu.

Zdroj: Digital Spy

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Velkolepý trailer Stranger Things 4 bere dech. Válka s monstry začíná!
Velkolepý trailer Stranger Things 4 bere dech. Válka s monstry začíná!
12.04.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Premiéra čtvrté řady Stranger Things se nezadržitelně blíží a Netflix do nás konečně pumpuje plnohodnotný trailer. A je to nářez přímo apokalyptických rozměrů. Tvůrci totiž slibují hotovou válku o Upside Down.

Netflix přebírá seriály HBO. Po Taboo si vezme i tři další historické hity
Netflix přebírá seriály HBO. Po Taboo si vezme i tři další historické hity
12.04.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Netflix pokračuje v přebírání pořadů, které jsme si zvyklí vídat na HBO. Po megahitu Taboo s Tomem Hardym, který je dlouhodobě v TOP 10 nejsledovanějších pořadů, míří na streamovací službu i další historické kousky.

Na Batmana už do kina nechoďte. HBO ho uvede za pár dní, dříve než v USA
Na Batmana už do kina nechoďte. HBO ho uvede za pár dní, dříve než v USA
11.04.2022 15:20:00 | Filmové novinky

HBO Max se konečně pořádně opřelo do propagace kinotrháků, které již po 45 dnech premiéry zamíří exkluzivně na tuto streamovací platformu. V případě Batmana dokonce dojde na dřívější uvedení než ve Spojených státech.

Aktuálně nejlepší seriál Netflixu o cestování časem se vrací. Mrkněte na trailer
Aktuálně nejlepší seriál Netflixu o cestování časem se vrací. Mrkněte na trailer
11.04.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Oceňovaný komediální seriál Ruská panenka se po svém nenadálém úspěchu před třemi lety konečně dočká netrpělivě očekávané druhé řady. Na tu láká Netflix v novém traileru.