FB pixel TP pixel
Nový špionážní nářez v traileru hýří akcí. Tvůrci Avengers utratili neskutečné peníze © Amazon Studios

Nový špionážní nářez v traileru hýří akcí. Tvůrci Avengers utratili neskutečné peníze

Streamovací služba Amazon Prime Video představí v dubnu jeden z nejdražších seriálů posledních let. Nový špionážní thriller má být základem pro daleko rozsáhlejší universum, které by se mělo do pár let začít rozrůstat. O čem nový seriál Citadel bude a má u diváků vůbec šanci?

9. 3. 2023 15:30 | Filmové novinky

První šestidílná řada seriálu Citadel nám představí dvě hlavní postavy: Masona Kanea (Richard Madden) a Nadiahu Sinh (Priyanka Chopra Jonas). Jak Kane, tak Sinh jsou bývalí agenti tajné špionážní agentury zvané právě Citadela. Nezávislá špionážní agentura zanikla poté, co ji zničila zločinecká organizace Manticore, přičemž 8 let po zániku Citadely Kane a Sinh žijí zcela odlišné životy. Vzpomínky na dobu u Citadely nemají, a tak se opět setkávají jako naprostí cizinci. Rozpomenout se na jejich staré životy jim pomůže bývalý kolega Bernard (Stanley Tucci), který agenty znovu naverbuje.

30 milionů na epizodu

Citadel je projekt, který má již od samotného začátku velké ambice. Šestidílná první řada má být pouze odrazovým můstkem pro navazující spin-off projekty, které by se měly odehrávat vždy v jiné zemi. Zatímco již natočený seriál Citadel je zasazený do prostředí Itálie a Indie, navazující spin-off seriál, na kterém se již pracuje, by se měl odehrávat v Mexiku. Podrobnosti o seriálu byly streamovací službou Amazon Prime Video až do poslední chvíle drženy pod pokličkou. Známá byla pouze cena první série, která dostala rozpočet bezmála 185 milionů amerických dolarů.

Výkonnými producenty seriálu se navíc stali bratři Russoové, kteří stojí například za nejdražším filmem z produkce Netflixu The Gray Man anebo za posledními dvěma díly Avengers. S nápadem na špionážní universum ale nepřišlo tvůrčí duo, nýbrž šéfka Amazon Studios Jennifer Salke, která oslovila produkční společnost AGBO, která patří bratrům Russoovým. „Nové osobnosti se setkávají s těmi starými. To bylo něco, co nám přišlo nejvíce vzrušující. Nevím, že bych někdy viděl tolik postav potýkat se s krizí osobnosti a následky s tím spojenými,“ řekl Joe Russo o postavách Maddena a Jonasové. Vzpomínání na vymazanou minulost přišlo zajímavé nejen tvůrcům, ale také samotným hercům.

Velké ambice a plány

„Seriál je celý nelineární. Museli jsme si ten příběh neustále připomínat. Bylo to jako jedna velká skládačka, kterou jsme si museli zapamatovat,“ řekla o první řadě Priyanka Chopra Jonas. „Někdy si říkáte: Jaká jsem teď postava? Co už vím a co ještě nevím?“ dodal Richard Madden. Již z traileru je patrné, že půjde o špionážní nářez plný nejrůznějších kostýmů a všudypřítomné akce. Natáčení probíhalo tak intenzivně, že si z něj představitelka hlavní role odnesla na památku jizvu na obočí. To nic nemění na faktu, že na natáčení vzpomíná s úsměvem.

V traileru mimo jiné vidíme akční scénu odehrávající se ve vlaku. Během scény dojde ve vlaku k explozi. Kvůli této scéně bylo vydání traileru pozdrženo o několik dní. Trailer měl totiž původně vyjít již 1. března, ale kvůli tragické nehodě v Řecku, během které zemřelo 57 lidí, byla premiéra o několik dní pozdržena. Zda sklidí ambiciózní projekt od Amazon Prime Video pozitivní ovace, to je zatím ve hvězdách. Na nový špionážní seriál se v každém případě můžete těšit již 28. dubna, kdy vyjdou první dvě epizody. Nové díly pak budou vycházet pravidelně každý pátek.

Zdroj: Variety

Reklama  26 zobrazení  
Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Drsňák Luther recenzenty neohromil. Krimi novinka Netflixu potěší hlavně skalní fanoušky
Drsňák Luther recenzenty neohromil. Krimi novinka Netflixu potěší hlavně skalní fanoušky
09.03.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Vnitřně rozervaný britský vrchní inspektor Luther v působivém podání charismatického Idrise Elby se poprvé představí ve filmovém zpracování, které bude od pátku dostupné na Netflixu. Řada kritiků již film viděla a my se můžeme podívat, jak moc se jim snímek líbil.

Nejzábavnější sci-fi řežba poslední doby opouští Netflix. Z nabídky zmizí i další akční šlehy
Nejzábavnější sci-fi řežba poslední doby opouští Netflix. Z nabídky zmizí i další akční šlehy
08.03.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Z Netflixu během března zmizí hned několik oblíbených akčních hitů a bohužel i jedna z nejzábavnějších sci-fi řežeb poslední doby s fantastickým Frankem Grillem v hlavní roli. Nenechte si ji ujít dřív, než nabídku streamera definitivně opustí.

Nový sci-fi seriál ukáže lidstvo na pokraji smrti. Trailer vypadá naprosto luxusně
Nový sci-fi seriál ukáže lidstvo na pokraji smrti. Trailer vypadá naprosto luxusně
08.03.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci postapokalyptických dobrodružství nemusí s končící první řadou The Last of Us smutnit. Apple totiž v květnu na své platformě uvede dystopický mysteriózní thriller Silo, k němuž právě vydal luxusní ukázku.

Wolverine bude v Deadpoolovi 3 totální zvíře. Hugh Jackman odhalil, jak to má se steroidy
Wolverine bude v Deadpoolovi 3 totální zvíře. Hugh Jackman odhalil, jak to má se steroidy
07.03.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Hugh Jackman patří mezi herce, kteří se kvůli roli neváhají obětovat a stráví klidně i několik hodin denně v posilovně. Jenže proměnit se v rázného Wolverina není jen o zvedání na benchi, ale také o stravě, a nyní herec odhalil, jak náročná taková příprava skutečně je. Jeho vztah ke steroidům je jednoznačný.